Predložak:Naslovnica časopisa

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Zaštićeno

Ova slika predstavlja naslovnicu časopisa, i autorsko pravo nad njom najvjerojatnije pripada bilo izdavaču časopisa ili pojedincima koji su doprinjeli na prikazanoj naslovnoj stranici. Vjeruje se da se korištenje slike naslovnih strana časopisa u niskoj rezoluciji

  • da bi se ilustriralo izdanje dotičnog časopisa,
  • ako je naslov publikacije bilo vidljiv na samoj slici ili napisan u opisu slike gore,

- na Wikipediji, koja se nalazi na serverima neprofitne Zaklade Wikimedija (Wikimedia Foundation) u Sjedinjenim Državama,
može svesti pod poštenu upotrebu po Zakonu o autorskim pravima SAD, budući da takav prikaz ne ometa ozbiljno prava nositelja autorskih prava da prodaje zaštićeni materijal, ne koristi se za ostvarivanje zarade u tom kontekstu i predstavlja ideje koje se na drugi način ne mogu prikazati. Pogledajte Wikipedija:Poštena upotreba.

Pošiljatelju: molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedija:Korištenje slika, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima.

Primjedba: Nije prihvatljivo korištenje slika s ovom oznakom u člancima o osobi ili osobama prikazanim na naslovnoj stranici, osim kada se koristi direktno u vezi s objavljivanjem ove slike. Takva upotreba naslovne stranice časopisa predstavlja kršenje autorskog prava i bit će uklonjena.