Priče o veteranskom uspjehu

Izvor: Wikipedija

Priče o veteranskom uspjehu je hrvatski televizijski dokumentarni serijal. Posvećen je braniteljima koji su unatoč PTSP-u pronašli novi smisao u životu.

Autorica, redateljica i scenaristica: Biljana Čakić, scenarist i autor te glavni protagonist: Srećko Karić. Snimatelji: Radoslav Pažameta, Filip Tot, Ivan Karabelj, Dragica Posavec, Bruno Gracin Montažerke: Monika Drahotuski, Karla Folnović, Ana Šerić Producenti: Darija Kulenović Gudan, Marina Andree Škop, Petar Milić Urednik: Darko Dovranić Produkcija HOMMAGE za HRT 2016.

Wikicitati »"Kao autorica, redateljica,i scenaristica projekta posebno sam vezana za ovu epizodu. Cijeli serijal potaknut je radom Dr. Popovića, psihijatra iz Našica koji se bavi problemom PTSP-a. Doktor smatra da su umjetnici, posebno filmaši, ti koji će pokazati koliko su veterani naš potencijal i snaga. Te smo dužni upozoriti na prave vrijednosti kao što su čast i hrabrost, za koje bi se usudila reći ponestaju u našoj domovinici. Ujedno su to priče o prekrasnim ljudima koji su prošli sve i svašta, te su usprkos svemu, danas sretni, uspješni i doprinose svojoj zajednici. Dugo se bavim ratnim temama a ovaj serijal posvetila sam mom pokojnom bratu Ivanu, svom ocu Ivanu, dragovoljcu domovinskog rata, bratovoj kćeri Kristini i njegovoj unuci Katrin. Da im nitko nikada ne prodaje priče o tome što je bilo,.. da im nikakva stranka kreira povijest i vriednosti kako to njima taj tren odgovara. Da znaju što je poštenje i čast i zašto su odrasle bez oca i djeda. Cijeli serijal je antiratni."«
(Biljana Čakić o serijalu je kazala)

Izvori[uredi | uredi kôd]