Prijeđi na sadržaj

RK Dubrovnik

Izvor: Wikipedija

Ragbi klub Dubrovnik osnovan je 2016. godine od strane Ante Stojana, nekadašnjeg ragbi reprezentativca, s ciljem integracije i popularizacije ragbija kao sporta na krajnjem jugu Hrvatske. Klub je ubrzo naišao na interes i potporu lokalne zajednice, te danas djeluje u nekoliko dobnih skupina: ragbi vrtić (5-8 godina), U10, U12, U14, U16 i seniori. Uz viziju „ragbi za sve, dosljedan svojim vrijednostima“ i misiju „uvijek postizati više, razvijati i promovirati ragbi“, Ragbi klub Dubrovnik ponosi se zajedništvom u kojem cure i dečki treniraju mješovito.

Ragbi klub Dubrovnik najmlađi je član obitelji Hrvatskog ragbijaškog saveza, te svoje aktivnosti provodi u skladu s temeljnim načelima ragbija: povjerenjem, predanosti, poštovanjem i ljubavi prema sportu. Klub nastupa na nekoliko regionalnih i nacionalnih natjecanja, a od svojih aktivnosti posebno izdvaja organizaciju tradicionalnog ljetnog ragbi kampa za djecu i organizaciju utakmice humanitarnog karaktera između Hrvatske ragbi reprezentacije i momčadi britanskog sveučilišta Oxford. Ragbi klub Dubrovnik njeguje dobre odnose s međunarodnim klubovima, te u svojoj kratkoj povijesti bilježi prijateljske utakmice s momčadima Old Streetonians RFC i RUFC Faversham.

Od 2016. do 2020. godine klub je djelovao pod imenom Ragbi klub Invictus Dubrovnik dok 2021. mijenja ime u Ragbi klub Dubrovnik.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Nedovršeni članak RK Dubrovnik koji govori o ragbiju treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.