Razgovor o predlošku:ZD+X/A

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Predložak:ZD+X/A.
Rad na člancima
Pismohrane:

Zastavica za Alžir izgleda sasvim u redu kad se rabi inačica iste zastave koja je uokvirena. Odrednica "border" ne daje isti rezultat, te se tako nastali okvir jedva vidi, a kod nekih preglednika se uopće ne vidi. Lijepo se vidi iz povijesti uređivanja kako sam prethodno uređivao ovaj predložak, te kako sam ostavio preko 60 minuta prije uklanjanja izmjene koju je načinio kolega. Isto se nažalost ne može reći za postupak koji je uslijedio.

Sve priče o ljepoti i estetici tu ne dolaze u obzir, jer su (1) već zadovoljene, (2) isto bi se moglo primijeniti i na članke tipa Frédéric Chopin, gdje se umeće povijesna fotografija umjesto umjetničkoga portreta.

Toliko za sad, -- Bugoslav (razgovor) 13:18, 3. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Povijesna fotografija je relevantnija od portreta iz mladosti kojemu je mjesto u biografiji koju ću, jednog dana, nadam se, napisati. Mogu i ja išarati bijeli papir i kazati da je to portret Charlesa de Gaullea, ali u stilu apstraktnog ekspresionizma... nema baš smisla? Gdje se to ne vidi? Ja koristim operu, MF i IE, na svima se vidi --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:20, 3. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

A ako treba, mogu napravit i PS pa ti pokazati da se vidi --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:22, 3. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Izmjena nije dogovorena. Slično je namjeravao načiniti i F.Pavković, ali se nije bunio kad su vraćene inačice koje imaju okvir. -- Bugoslav (razgovor) 13:24, 3. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]
Nije mi jasno, jednom uokvirena – drugi put bez okvira
Odrednica prikaza "border" (u smislu prekidača) ne prikazuje dovoljno dobro. Zajednica je do sad itekako rabila uokvirene inačice datoteka (one koje već imaju obrub u samoj datoteci), i to gdje god je to moguće.
Ako je nešto bolje, i bolje prikazuje (a riječ je o prikazima od oko 20px), čemu to uklanjati?
Dakle, riječ je o nepotrebnim izmjenama, i to bez širega dogovora, i to u ljetno vrijeme.
Jedno je nešto poboljšati, a drugo je činiti nepotrebne izmjene, kao primjerice ova izmjena.
Toliko za sad,
Lijep pozdrav, -- Bugoslav (razgovor) 11:15, 4. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Zajednica je koristila slike s obrubom jer prije, puno prije, nismo koristili border, pa je bilo nužno koristiti taj crni obrub kod zastava tipa Japan, Rusija i sl., danas kad imamo border koji se jasno vidi u svakom pregledniku (rekoh ti, ja imam sva 3, napravim ti print screen i pošaljem slike da se jednako vidi), više nema potrebe za dvostrukim obrubom jer ne doprinosi ničemu, a po toj bi logici to mogli i kod zastava koje su transparentne, tipa Rumunjska, Grčka ili Turska, jer i one imaju border, a dvostruki bi ih isto bolje diferencirao (!?). Izmjene nisu nepotrebne, to što ti (kao što i uvijek radiš), procjenjuješ da je nešto nepotrebno i onda to revertaš pa izazivaš revert rat, to je drugi problem... izmjena je u redu, ništa se, kako estetski, tako i funkcionalno, nije uništili, a uskladilo se sa ostalim predlošcima koji rabe slični mehanizam --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:26, 4. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

S tim da ne vidim kakove veze ljeto ima s tim? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:33, 4. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]
Suradniče Edgar,
Tumačenje onoga što zajednici treba, i na puno manjem uzorku od tih 20-tak predložaka u sustavu ZD, nije ni na meni, niti na tebi.
Suradnik koji je, i to (naglašavam) ručno postavio odrednicu prikaza "border", nije prosvjedovao kad su vraćene uokvirene (bordered) inačice. Dakle bilo je pokušaja i prije, ali odjeka šire zajednice nije bilo.
Meni nije potreban prikaz iz tvojih preglednika, te isto ne moraš spominjati. To nije dokaz.
Odrednica prikaza "border" je postavljena svim datotekama u svim predlošcima u sustavu predložaka ZD. Kao što kažeš i onima turske zastave.
To može biti dokaz upravo tomu da odrednica prikaza (prekidač) "border" ne služi svrsi, barem ne na način na koji su do sad služile uokvirene (bordered) inačice datoteka.
Ocrnjivanjem drugih suradnika, na za to ne pripadnom mjestu nećeš puno postići. Čemu spominješ uređivačke ratove kad su izazvani uređivanjem jednoga drugog suradnika.
Dakle, ponavljam (bordered) inačice imaju prednost pred "border" prekidačem, jer taj isti prekidač nije zadovoljio visoke standarde koje su postavile (bordered) inačice datoteka. Prikaz nije isti, dakle šteti se funkcionalnosti.
Ništa se nije uskladilo kako ti to kažeš, već se nešto što je radilo, zamijenilo nečim što ne radi ili to ne radi dovoljno dobro (za razliku od prethodnoga).
Ako se odrednica prikaza "border" stavila i kod onih zastava koje nemaju bijele boje uz rubove, onda je stvar jasna kao dan. Ta odrednica prikaza (prekidač) jednostavno ne čini dovoljnu razliku.
Hvala na razumijevanju,
Lijep pozdrav, -- Bugoslav (razgovor) 11:54, 4. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]

Pa zapravo, ti si taj koji je uvijek revertao moje, ja tvoje nisam revertao (osim portala Biografije). Prikazi su jasan dokaz jer si ti, prvi, rekao kako se one ne vide u svim preglednicima - ako ja pokažem da je tomu suprotno, to se zove dokaz (pročitaj Kovač: Logika); ali dobro, kao i svaki puta, ti ćeš taj argument svoj ignorirati i praviti se da ga ili nisi rekao ili da si mislio nešto šezdeseto što nema veze s mojim tumačenjem... u svakom slučaju, vratimo se raspravi, bez konflikata... lijepo bi bilo da tu uspijemo :-) Uglavnom, na funkcionalnosti se ne gubi, jer je tu zastava, tu je obrub zastave koji jasno odvaja zastavicu od okolnog slobodnog prostora, prisutnost još jednog obruba može i ne mora biti, neće odmoći, ali neće ni puno pomoći... ja sam ovdje ipak nešto malo duže, tako da znam cijelu priču oko zastavica i predložaka o istima i kakvi su standardni postavljeno - dvostruki obrub nije postavio nikakve visoke standarde, niti oni postoje - postoji samo standard funckionalnosti, a ako ćemo citirati sociologe, ako nešto obavlja svoju društvenu ulogu unutar zajednice bez problema, funkcionalno je (parafraza funkcionalističke prespektive) - jedina funkcija tog predložka je da prikazuje zastavice država (i njihove imena) na vrlo jednostavan način bez utipkavanja punih podataka, a funkcija bordera je da ih odijeli od okolnog prostora, ergo, predložak ispunjava svoju funkciju (tamo i dalje stoji zastava Alžira i link na državu/reprezentaciju), kao i border (zastava je i dalje jasno odijeljena od okolnog prostora), tako da ne vidim gdje je tu problem? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:13, 4. kolovoza 2010. (CEST)[odgovori]