Wikipedija:Potpis

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Prema pravilima Wikipedije na hrvatskomu jeziku potpisujemo se samo na stranicama za razgovor (bilo kojega imenskog prostora) i u Kafiću. U člancima glavnog imenskog prostora se ne potpisujemo.

Potpisujemo se pomoću 4 ~ (tilde) ili klikom na "Vaš potpis s datumom" Potpis.gif (prema izgledu u monobooku) ili Potpis vector 2010.png (prema izgledu u vectoru).


Kad se potpišete, a netko vam želi odgovoriti, kada klikne na vaš potpis on ga vodi na vašu suradničku stranicu. Neki suradnici u svoj potpis dodaju i poveznicu za stranicu za razgovor, doprinose i sl.

Izgled praznih postavki

Za potpis u boji/bojama, za potpis s nekim znakom ili slično, za potpis s vašim imenom i slično, kao i za potpis koji bi vodio na vašu stranicu za razgovor trebate postaviti postavke.

Kliknete na Moje postavke i odaberete karticu Podaci o suradniku. U polje Vaš nadimak (za potpisivanje) upisujete postavke vašeg potpisa.

Postavke se upisuju u obliku poveznica na vašu suradničku stranicu, stranicu za razgovor, doprinose i sl.

Primjer

Izgled potpisa iz dva dijela s poveznicama na suradničku stranicu i stranicu za razgovor

[[Suradnik:SpeedyGonsales|<font color="Blue">Speedy</font>]] [[Razgovor sa suradnikom:SpeedyGonsales|<font color="Silver">Gonsales</font>]]

potpis izgleda ovako:

Speedy Gonsales


kada kliknete na plavi dio potpisa on vas vodi na suradničku stranicu, a kad kliknete na sivi dio potpisa on vas vodi na stranicu za razgovor suradnika.

Naravno možete kombinirati boje s pojedinim slovima kao ovdje:

[[Suradnik:SpeedyGonsales|<font color="red">S</font><font color="orange">pee</font><font color="yellow">dy</font>]][[Razgovor sa suradnikom:SpeedyGonsales|<font color="green">Gon</font><font color="blue">sa</font><font color="purple">les</font>]]

a to izgleda ovako:

SpeedyGonsales

Smjernice[uredi]

  • Nemojte rabiti tuđi potpis kao svoj;
  • Nemojte postavljati sliku u svoj potpis, jer između ostalog nepotrebno opterećuje poslužitelje. Umjesto njih rabite znakove i simbole unicode standarda, poput ovih: ☺☻♥♪♫♣♠♂♀§. Popis kôdova se nalazi ovdje;
  • Vodite računa o razumljivosti potpisa, i nemojte stvarati zbunjujući, nejasan, uznemiravajući ili prijeteći potpis. Ukratko, sva pravila i smjernice Wikipedije na hrvatskom jeziku vrijede i za potpis;
  • Komplicirani potpisi s mnogo HTML/wiki kôda čine stranice prilikom uređivanja nečitkima i nepotrebno predugima;
  • Ne preusmjeravajte svoj potpis na projekte izvan ovoga, nego umjesto toga na svojoj suradničkoj stranici navedite poveznicu na Wikimedijin projekt na kojem ste najaktivniji;
  • Suradnici čije je ime na drugom pismu zamoljeni su (ili će biti zamoljeni) napisati transliterirani (latinični) oblik svoga suradničkog imena u potpisu kako bi svim suradnicima Wikipedije na hrvatskome jeziku odmah bilo razumljivo, o čemu se zajednica pozitivno izjasnila.Napomena:

Morate označiti okvirić Običan potpis (bez automatske poveznice) i obavezno očistiti memoriju svog programa za internet kako biste odmah vidjeli promjene (Mozilla: kliknite reload (ili ctrl-r), IE / Opera: ctrl-f5, Safari: cmd-r, Konqueror ctrl-r).