Razgovor sa suradnikom:Argo Navis/interwiki stats

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Pozdrav Ante, kao prvo da pohvalim tvoj rad na Wikipediji na hrvatskom jeziku. Ono zbog cega ti pisem jeste tvoja poslednja izmena, dakle zanima me odakle ti podaci za Suradnik:Ante_Perkovic/interwiki_stats, mnogo bi mi znacilo kako si dosao do njih jer se vec duze vreme interesujem za interwiki. Unapred zahvalan Саша Стефановић разговор 16:51, 15. rujna 2005. (CEST)[odgovori]

Na en:Wikipedia:Multilingual ranking September 2005 imas situaciju za 1. rujna (septembra) ove godine, a ove aktualne podatke pogledam pojedinacno na statistickim stranicama spomenutih wikipedija. Mozes ici na en:Special:Statistics i onda mijenjati prva dva slova, ovisno o wikipediji koja te zanima. Ja sam to sve stavio u Favorites (Bookmarks), a kako radim sa Netscapeom, imam mogucnost otvaranja svih bookmarka u jednom bookmark folderu odjednom, svaki u svom tab-u, lako ih sve otvorim odjednom. Nakon toga oduzmem trenutni broj od broja clanaka sa en:Wikipedia:Multilingual ranking September 2005, te izracunam razliku u napretku izmadju hr:wiki-ja i ostalih.
Nadalje, oni koji su brzi od nas (od pocetka mjeseca) su oznaceni sa --> (bjeze nam), a oni koji su sporiji sa ":)))", pri cemu svaki ) i - znaci 50 clanaka (zaokruzeno na vecu 50-icu). Kako volim matematiku, sve ovo skupa ne traje vise od 5 minuta. :)
Ante Perkovic

Ante mnogo ti hvala, razumeo sam kako radiš, što se tiče Netscapea i tabova, ja koristim Firefox, on takođe može da otvori bookmark u tabovima, čak šta više preporučiću ti da ga i ti koristiš jer ima jedan jako dobar dodatak za njega. Pogledaj http://wikipedia.mozdev.org , sigurno će ti se svideti jer mnogo olakšava posao na wikipediji. Hvala još jednom.
P.S. Ukoliko možeš navrati na IRC, tamo samo Elephantus, Speedy i ja --Саша Стефановић разговор 17:26, 15. rujna 2005. (CEST)[odgovori]