Razgovor sa suradnikom:Facasplaca

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Rimska obiteljska imena[uredi kôd]

Dobar dan! Ovim te putem izvješćujem o stanju članka koji si napisao, Rimska obiteljska imena. S obzirom da postoji znatno veći članak Rimska osobna imena koji ima namjeru biti sveobuhvatan, premjestio sam sadržaj s tvoje stranice na tu stranicu, pod naslov "2.5. Imena careva". Osim toga, na Rimska osobna imena dodao sam poveznice na tvoje stranice o imenima pobjednika i o imenu August. Dakle, nikakav sadržaj nije izbrisan, samo je presložen. Ako ti nešto treba, ostavi mi poruku na mojoj stranici za razgovor.--Zmaj 18:50, 17 May 2005 (CEST)

Hrvatski jezik[uredi kôd]

Bilo bi zgodno da članci na hrvatskoj wikipediji budu pisani hrvatskim književnim jezikom.

Evo uputa za one koji ne rade na računalu na kome je hrvatski defaultni jezik operativnog sustava:

"...ako imaš tipkovnicu s 104/105 tipki (a danas je većina takvih), sve što trebaš je dodati hrvatski jezik u Regional Settings u Control panelu, ako koristiš Win operativni sustav. Poslije toga umjesto lijeve i desne uglate zagrade (desno od slova p - ćeš dobiti š i đ, a red niže č,ć i ž. Moguće je na nekim tipkovnicama da ž bude u istom redu u kojem su brojke, odmah kraj 'Backspace' tipke). Rješivo je također na n*x baziranim strojevima, jedino nemam iskustva s inozemnim Macovima, kako se tamo to da riješiti." Ako trebaš pomoć, javi.
SpeedyGonsales 03:06, 27 Oct 2004 (CEST)

Za inozemni Mac nema problema ako imaš OS X verziju 10.2 pa naviše, ili ako imate Mac OS 9 pa manje. Tipke isto postanu kao i u Windows, ako se pritisne jabuka + razmaknica, no prije toga je potrebno otići u System Settings - International i izabrati Input Menu. Izabere se Hrvatska tipkovnica. Samo se treba zapamtiti stisnuti jabuka+razmaknica ili izabrati hrvatsku zastavu na izborniku.
Vodomar

Sažetak[uredi kôd]

Ispod velikog polja za uređivanje članka (edit-box) nalazi se malo polje kraj kojega piše sažetak. Pošto generiraš veliki broj članaka, od kojih su neki kratki, a neki dugi, bilo bi jako zgodno kad bi u sažetku pisalo koji članak spada u koju kategoriju (npr. za kratke članke može pisati 'ukratko' ili 'stub', a za duge članke ne mora pisati ništa, ili može stajati 'kartica teksta' :-)))). Hvala unaprijed. SpeedyGonsales 12:46, 14 Nov 2004 (CET)

copy paste[uredi kôd]

mogao bi me bar obavjestiti kad s moje stranice kopiraš na wikipediju nema problema imam i veliki rječnik pojmova sad sem preselio na [1] pozdrav Davor

Vikinški sprovod[uredi kôd]

Hej!

Već se nekoliko godina bavim skandinavskom kulturom, pa tako i Vikinzima i, moram priznati, da u svim onim knjižurinama, skriptama i predavanjima nisam čula ni riječi o ovako nečemu.

Zapravo mi sadržaj ovog članka više liči na sadržaj neke "In Yer Face" drame istoimenog naslova. No, kako se zapravo nisam nikad bavila posebno vikinškim sprovodima, samo Vikinzima uopće, možda ipak postoji šansa da si u pravu.

I što sad pak hoću? Pa, molim te, bi li mi htio odati izvor ovoga članka, fakat me zanima.

Hvala unaprijed,
Dejana 17:37, 20. prosinca 2005. (CET)Reply[odgovori]

NogoNet - najopsežniji nogometni portal[uredi kôd]

Bok,

Stranica "NogoNet - najopsežniji nogometni portal" je pobrisana jer tema ipak ne zaslužuje enciklopedijski unos.

Hvala na razumijevanju.

Sombrero

91-92[uredi kôd]

Bok,

Znam da je svaki doprinos koristan, ali pogledaj malo stranicu Hrvatska nogometna liga - sezona 1991/92 i zamisli se u ulozi nekoga tko je došao tamo. Koliko bi ti trebalo da klikneš na "Back" ili [x]? Sekunda? Dvije?

Hvala na dobrim namjerama, ali bojim se da rezultat nije onaj kojem si težio :).

Pogledaj malo upute na wikipedia:uvodni tečaj.

Pozdravi hvala na doprinosu wikipediji (ukupnom) :)

Sombrero