Razgovor sa suradnikom:Nesmir Kudilovic

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Pismohrana 1 • Pismohrana 2

Re:Leksikon

Hvala na informaciji, pozornosti i za "oko sokolovo" Smile eye.png Srdačan pozdrav, MateoKatanaCRO (razgovor) 19:30, 15. studenoga 2018. (CET)

Zamolba za brisanjem suradničke stranice

Bok, Tulkas Astaldo,

ako imaš vremena i volje, molim te izbriši moju suradničku stranicu, trebam postaviti novu, a želio bih da se izbriše stara. Hvala na pomoći i na trudu. Lijepo pozdravljam, 718smiley.svg -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 19,11; 17. studenoga 2018. (SEV)

Riješeno Riješeno--Tulkas Astaldo (razgovor) 19:24, 17. studenoga 2018. (CET)

Re:Interna wikipedijina e-pošta

Bok Nesmire! To mi je savršena ideja, E-pošta ne omogućuje samo bolji razgovor s suradnicima nego i s drugim strankama; na IRC-poslužitelj se tek moram priključiti. E-Mail za Wikipediju mi je mateokatana@outlook.com a već sam omogućio primanje e-pošte od drugih suradnika. Srdačan pozdrav, Mateo Katana 11:17, 18. studenoga 2018. (CET)

Odg.: Prvo odobrenje rada, onda rad

[1] Šta misliš o tome da povučem zahtjev? Znam da nije "pravi" bot, ali bez bot statusa zatrpavam nedavne promjene. --Mateo K 01 (razgovor) 00:44, 6. prosinca 2018. (CET)

Krešo Beljak

Pozdrav, iste takve linkove imaju drugi članci na wijipediji, od Sanadera, do Bandića, nije mi jasno što ovdje ne valja. ne spominje se ništa drugo osim pravomoćne presude za tešku krađu i prijave radi protuzakonitog i nelegitimnog formiranja parkinga. Nije mi janso brisanje i molim da se napravi revizija.89.164.248.220 12:10, 10. prosinca 2018. (CET)

Komentar u kafiću

Ako si se našao uvrijeđen, ne mogu ti pomoći, a moj komentar ne mislim povući. Nisam konj s naočnjacima pa da gledam (tj. pišem) isključivo pravo.--MaGaporuči mi 19:02, 11. prosinca 2018. (CET)

Moć zapažanja ti je na zavidnom nivou. Upravo tako, vrlo je jasno na koga se odnosi. Ne mislim gubiti vrijeme na raspravu, mogu te samo uputiti na početnu rečenicu ovog odlomka. Hvala na pažnji.--MaGaporuči mi 19:33, 11. prosinca 2018. (CET)

Zamolba za skrivanje izmjena u članku

ove bi izmjene bilo poželjno skriti jer su štetne. Hvala unaprijed. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 13,34; 18. prosinca 2018. (SEV)

Riješeno Riješeno--Tulkas Astaldo (razgovor) 15:15, 18. prosinca 2018. (CET)

Evolucija

Odgovor na mojoj SZR.--MaGaporuči mi 07:42, 23. prosinca 2018. (CET)

Re: 201 000. jubilarni članak

Bok Nesmire! Farm-Fresh candy cane.png

Jasno mi je da ne postoji to pravilo o oglašavanju izbora preko Sitenoticea, ali vidiš sam da nema smisla bez toga. – Odmah, nakon što je Kubura obavijestio suradnike, smo počeli glasati. Izbori su već davno započeli, točnije 18. prosinca/19. prosinca (Umuthi GayndeGi je kasnije promijenio na 22.) a nitko nije ostavio trag na toj stranici.

Oglas ima vidljiv značaj, jer su suradnici navikli na to. Čak je mala "tradicija".

Želim ti sretne i ugodne blagdane! Christmas bells.png --Mateo Katana 13:44, 23. prosinca 2018. (CET)

ad) Životopisi živih osoba

https://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Razgovor_sa_suradnikom:Croq&action=submit --Inoslav (razgovor) 16:51, 4. siječnja 2019. (CET)

Eduard umjesto Edvard

Poštovani kolega,

nije istina.

Na mom katoličkom kalendaru za 13. listopada 2018. lijepo stoji Eduard, a ne srbizam Edvard. A ni Hrvatska enciklopedija ne poznaje nikakve Edvarde, već isključivo Eduarde.

Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav. Walter9 (razgovor) 23:21, 17. siječnja 2019. (CET)

Kolega, VI ste prvi uzeli kalendar kao primjer. Vjerujem da Vas ne moram podsjećati na Vaše postupke. Svaki jezik ima svoja standardizirana jezična pravila. Ne znam po čemu je izraz srbizam problematičan. Lijep pozdrav. Walter9 (razgovor) 23:28, 17. siječnja 2019. (CET)


Vandalizam na članku Stjepan Razum

Molim da se članak zaštiti od vandaliziranja korisnika Zeljka koji je izvrsno potkrijepljene teze obisao. Kako ne želim pokretati rat uređivaja jer je to protiv pravila wikipedije ovim Vam se putem obraćam kako bih poštovao procedure i hijerarhiju wikipedije, molim Vas da nešto učinite, dakle da vratite moj doprinos članku koji sam primjerno potkrijepio izvorima i da onemogućite daljnje uređivanje i time vandaliziranje odnosno da opomenete Zeljka. Ukoliko nešto ne poduzmete morat ću o tome obavijestiti osnivača wikipedije. BaruchX (razgovor) 22:30:00, 29. siječnja 2019. (CEST)

Tamo gdje zlatno sunce sja

... mi je osobno draže od imena Sjeverna Makedonija, ali baba s kolačima je prošla davnih dana... Naravno da sam uvijek protiv brzanja. Poneke članke sam znao i zaključati na neko vrijeme, a i uputiti suradnike na strpljivost... Jesu li ovi suradnici koji su požurili Makedoniji dodati i ovo u najmanju ruku smiješno Sjeverna pokazat će se, vjerujem uskoro. Ne vidim razloga sad revidirat sve te članke bez konsenzusa zajednice. Lijepo pozdravljam i želim laku noć--Tulkas Astaldo (razgovor) 00:14, 7. travnja 2019. (CEST)

Odg. Sve što ste napisali na mojoj SZR

Stavio sam predložak Poveznici zato što jedan izvor nije bio dobro naveden. Miamsko-dadeška županija je bolje nego Okrug Miami-Dade, pa nije ovo Wikipedija na srpskom jeziku, već hrvatskom. Novi suradnici ne znaju kako urediti Wikipediju i onda sam im posalo poruku i popravio njihove greške. Poslao sam im poruku Prikaži jer natrpavaju nedavne promjene, tj. pokušavam im (birokratsko-prijateljski) pomoć da članak ostane. Jedan nepr. suradnik je izbrisao poruku koji mi je sam poslao, pa sam ja tu izmjenu uklonio dakle nije bilo nikakvog mijenjanja/uklanjanja na SZR osim što je on uklonio svoje pitanje nakon što sam odgovorio njemu na SZR. Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 15:07, 17. travnja 2019. (CEST)

U redu, "okrug" mi možda mogao ostati, ako prekriva englesku riječ "tribal state", a "županija" "county". Više možete vidjeti ovdje. Lijep pozdrav.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 15:29, 17. travnja 2019. (CEST)

Nepotrebna eliminacija članaka

Pročitajte WP:NAPAD, WP:WB i WP:SZR. Gledajući ove izmjene suradnik je predlagao u prošlom tjednu članak Sjevernoirski sukob te ne može predlagati u ovom tjednu. O tom je bio obaviješten na vrijeme na svojoj [https://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Razgovor_sa_suradnikom:Croxyz&diff=5238878&oldid=5237995 SZR] i U članku stoji sporna tvrdnja koja ga diskvalificira od statusa enciklopedijskoga članka: "Otok je 1945. godine osvojen od strane partizana.". Članak nije pravopisno sređen, izvori nisu oblikovani sukladno WP:URL niti sukladno WP:NI. Članak ima premalo visokokvalitetnih izvora. samo kako bi članak Pag bio glavni za taj tjedan je kontraproduktivno i protivno Hrvatske Wikipedije. Molio bih Vas da se tako nešto ne ponavlja. Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 12:09, 22. travnja 2019. (CEST)

(bez naslova)

Poštovani! Naporni ste, dosadni ste i zamarate me sa svojim pisanjem i to ne samo na mojoj SZR, nego i na Discordu. Molim Vas da mi više ne pišete jer počinjem gubiti volju surađivati na Hrvatskoj Wikipediji. Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 21:27, 22. travnja 2019. (CEST)

Napuštam Wikipediju

Ne morate ništa brinuti za mene. Zbog Vas i Stribøra napuštam Wikipediju. Administratori su mi dali u samo 6 mjeseci 3 crvena kartona i 1 žuti, a Vama i Stribøru nijedan. Lijep pozdrav i veliko Vam hvala na mom razumijevanju. Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 21:54, 22. travnja 2019. (CEST)

Re:Označivanje patroliranim

U redu, zahvaljujem na savjetu. Moćeš li molim te provjeriti dva članka: Rukometni klub Trnovec i RK Koprivnica-NOA, čini mi se da su tekstovi preusmjereni sa stranice za koju ne postoji dopusnica?-Kraljnnm (razgovor) 23:02, 23. travnja 2019. (CEST)

Discord

Predložio sam tvoje odblokiranje na discordu i nakon savjetovanja s drugim članovima si odblokiran. --Mateo K 01 (razgovor) 23:35, 23. travnja 2019. (CEST)

Dosta ste vrijeđali mene i druge suradnike na Discordu. Stoga je ovo bilo samo upozorenje. Lijep pozdrav.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 23:12, 24. travnja 2019. (CEST)
Imam li dozvolu da prenesem Vaše poruke meni s Discorda na Wikipediju, ukoliko nemam molim Vas objasnite zašto? Lijep pozdrav.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 16:42, 25. travnja 2019. (CEST)

Mijenjanje tuđeg komentara

Nesmire, opazio si jučer ovu moju promjenu mijenjanje, pa si mi je i prigovorio na mojoj stranici za razgovor.

Riječ je o mojoj tehničkoj grešci, kod dopisivanja teksta naslova "Pobuna u Vandej" od 26.4.2019., na (istoj) Kuburinoj stranici za razgovor. RadioElectrico (razgovor) 12:23, 27. travnja 2019. (CEST)

Vrapci/vrapčići

Poštovani Nesmire,

Moja greška, popravit ću. Hvala na obavijesti. Franjo Tahy (razgovor) 15:08, 5. svibnja 2019. (CEST)

Botovi

Suradnik:PajoPajimir, Suradnik:Mateo K 01 koji botovi, gdje ste vi vidjeli da na Wikipediji u zadnje četiri godine rade botovi? Pogledajte Razgovor:HULU Split, Razgovor:Hrvatski kickboxing savez, Pilot (građevinarstvo), Temelj, Nenad Bičančić, Razgovor:Građevinski falkutet u Osijeku, Građevinski falkutet u Mostaru. O čemu vi govorite, pa zar ne vidite da botovi ne rade? Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 19:11, 11. svibnja 2019. (CEST)

Zvjezdane Staze a ne Zvjezdane staze

Zvjezdane Staze se od uvijek pišu velikim slovima, a ne velikim i malim. Na TV od uvijek je pisalo Zvjezdane Staze, a ne Zvjezdane staze — Prethodni nepotpisani komentar napisao je JediRevanMunro (razgovordoprinosi) 23:30:23, 23. svibnja 2019. (CEST)

Antun Gustav Matoš

Bok Nesmire Kudiloviču, tako sam ono povukao prijedlog za Svetozara Boroevića pa je poslije opet predložen. [5] No, i kasno je, vrijeme za glasovanje već je počelo teći.--Rovoobob Razgovor 10:34, 27. svibnja 2019. (CEST)

Hvala...

...na nagradi.Face-grin.svg --Hmxhmx 00:23, 30. svibnja 2019. (CEST)

Predlošci i druge objede

Evo ja ću sve po redu, pa ako Vam se da čitajte:

1. Toliko je jasno da je članak o silovanjima u KC netočan i pristran da je to zapanjujuće. Ravna Zemlja djeluje uvjerljivije. Pišu se vijesti iz sumnjivih anarhoateističlih portala.

2. Ja nisam luđak koji postavlja predloške jer nema pametnijeg posla u životu. Ti članci nisu neutralni i to je potrebno popraviti.

3. To je dodavanje hrvatske riječi, da se zna da postoji i zamjena. Enciklopedijski.

4. SFRJ je bila komunistička. Čak i postoji termin Jugokomunizam, ne jugosocijalizam. Tito je bio Staljinov saveznik.

5. Za ovo ste u pravu i to ću više koristiti.

6. Na hrvatskom je kovina, a ne metal. Trudim se očuvati hrvatske riječi.

7. Sport je politička jugoriječ koja potječe iz engleskog i srpskog. Hrvatska riječ je šport, pa imamo ministarstvo športa, šport u svakoj ozbiljnijoj enciklopediji...

8. Te kategorije su potrebne, a članaka će već biti.

9. Narod.hr je jedan ozbiljan i neutralan portal. Ne možete osporiti da je ustaški vrh pod nacističkim zapovjedništvom proganjao Srbe, kao ni da su se Hrvati, posebice Crkva, tome suprotstavili. Isto tako Mussolini je oteo Dalmaciju. Suradnik Mateo K 01 mi je savjetovao da to dodam u članak - to sam napisao na Povijesnoj enciklopediji.

https://povijest.fandom.com/hr/wiki/Glavna_stranica

https://povijest.fandom.com/hr/wiki/Suvremeno_doba

https://povijest.fandom.com/hr/wiki/Suvremeno_doba?action=history

10. Pročitao sam tečaj, hvala na poveznici. Lijep pozdrav, Lordluka99 (razgovor) 21:48, 3. listopada 2019. (CEST)

Re: Za dom

Poštovani kolega Nesmire, moja uređivanja nisu pristrana i ni iz čega se ne može pročitati podržavam li ja korištenje poklika ili ne. To su puke enciklopedijske činjenice s navedenim izvorima iz kojih se može potvrditi njihova točnost. Samo sam dodao informacije članku.Lordluka99 (razgovor) 19:05, 23. listopada 2019. (CEST)

"Wikipedija na hrvatskome jeziku nije wikipedija hrvatskoga naroda" - nego kojeg točno, belgijskog?Lordluka99 (razgovor) 23:13, 25. listopada 2019. (CEST)

Oh da, i ja neću sam uklanjati ono što sam napisao. Nisam to napisao da bih uklonio. Čak i ako obrišete, ostat će na Povijesnoj enciklopediji.Lordluka99 (razgovor) 23:13, 25. listopada 2019. (CEST)

Pobačaj, ovaj ili onaj

Ciao Nesmire, long time no see. Lijepo te ponovo vidjeti ovdje. Sto se tice istine u bilo kojem obliku samo jedna moze biti. Ne dvije. Pozz--El hombre (razgovor) 19:35, 23. listopada 2019. (CEST)

Odg: Vanjske poveznice

Poštovani gospodine Nesmire, i suradnički okvirići imaju vanjske poveznice na moje stranice na sestrinskim projektima. Ako je tako onda svi krše pravila. Gdje se točno obrazlaže zašto se ne smije na suradničku stranicu stavljati poveznice na suradničke stranice na Wikipedijinim sestrinskim projektima?Lordluka99 (razgovor) 18:46, 24. listopada 2019. (CEST)

Pismohrana

Vaša stranica za razgovor je već jako velika i trebali biste ju arhivirati.Lordluka99 (razgovor) 18:47, 24. listopada 2019. (CEST)

Re. Podstranice za nagrade

Nisam skužio da Divna ima podstranicu za nagrade.-Kraljnnm (razgovor) 13:23, 4. studenoga 2019. (CET)

Klasić

To da je Klasić rođak Špiljka nije "moja impresija", nego provjerena činjenica.Lordluka99 (razgovor) 17:28, 11. studenoga 2019. (CET)

Neke pričice

1. Zastavice često koristim, a nigdje drugdje nisu smetale. Vrlo zanimljivo.

2. Negdje sam pročitao za velered, probat ću naći izvor.

3. Moja pismohrana služi neenciklopedijskim člancima. To nije izvorno moja zamisao, to rade i mnogi drugi suradnici (npr. Bonč). Ne vidim nevolju u tome.

Hvala na razumijevanju, Lordluka99 (razgovor) 07:52, 4. prosinca 2019. (CET)