Roman Abramovič

Izvor: Wikipedija
Roman Abramovič

Roman Arkadjevič Abramovič (rus.: Роман Аркадьевич Абрамович; Saratov, 24. listopada 1966.) ruski je oligarh i gubernator Čukotskog autonomnog okruga.

Predsjednik engleskog nogomentnog kluba Chelsea F.C. Prema časopisu Forbes, Abramovič je s 18 milijardi dolara najbogatiji čovjek Rusije.

Život[uredi | uredi kôd]

Otac i majka su židovskog porijekla i oboje su rano umrli. Od svoje osme godine živio je kod svog strica. Majka mu je kad je imao 18 godina umrla u pokušaju ilegalnog abortusa, dok mu je otac poginuo na građevini.

Karijera[uredi | uredi kôd]

Roman Abramovič započeo je svoj multimilijarderski posao tijekom služenja vojnog roka u kojem je prodao benzin za neke članove svoje jedinice. nakon što je odslužio vojni rok oženio je svoju prvu suprugu Olgu. Najprije je radio kao trgovac uličnog a zatim kao mehaničar u lokalnoj tvornici. Vlasnik ili suvlasnik:

Obitelj[uredi | uredi kôd]

Abramovič je bio od 1987. do 1989. sa svojom prvom ženom Olgom, s kojom je imao jedno dijete. Drugi put se ženi 1991. za stjuardesu Aeroflota Irinu s kojom ima petero djece. S njom se rastao 2007. godine .

Nedovršeni članak Roman Abramovič koji govori o političaru treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.