Slobodan Subotić

Izvor: Wikipedija
Slobodan Subotić
Država Slovenija
Nadimak Piksi
Rođenje 15. kolovoza 1956.
Herceg Novi, SFRJ
Karijera 1994.-
Klub
Klub Budućnost VOLI
Položaj trener
Trener
Reprezentacija

Slobodan Subotić (grčki: Λευτέρης Σούμποτιτς, slovenski: Slobodan Subotič; Herceg Novi, 15. kolovoza 1956.) je slovenski košarkaški trener i bivši košarkaš. Trenutačno je trener crnogorske Budućnost VOLI.

Igračka karijera[uredi | uredi kôd]

Najveći dio igračke karijere proveo je u ljubljanskoj Olimpiji i solunskom Arisu, u kojem je u sedam godina osvojio po pet naslova prvaka i kupova Grčke. S Arisom je dvaput igrao i završni turnir Kupa prvaka, između ostalih i s tadašnjom Jugoplastikom.

Trenerska karijera[uredi | uredi kôd]

Trenersku karijeru počeo je u sezoni 1994./95. kao pomoćni trener u Iraklisu. Vodio je sve najjače grčke klubove: Aris, AEK, Panathinaikos, Panionios, PAOK, Olympiakos. Vodio je i slovensku košarkašku reprezentaciju, a posljednja momčad koju je vodio prije odlaska na klupu KK Splita bila jer ona talijanskog drugoligaša SICC Jesija.

Nakon dvije sezone provedene u klubu podnio ostavku nakon loših rezultata kluba, ali i zbog teškog financijskog stanja kluba.[1] Neko vrijeme je bio direktor Splita, ali je odlučio podnijeti i na tom mjestu ostavku. Ubrzo je izabran za novog trenera Cedevite Zagreb i vodio ju do 6. mjesta u hrvatskom prvenstvu 2008./09. Na kraju sezone, Subotić je ponovo postao trenerom NLB ligaša jer je Cedevita dobila pozivnicu za sudjelovanje u sezoni NLB lige 2009./10.

U lipnju 2017. imenovan je Ciboninim trenerom. 11. studenoga 2017., s klubom je sporazumno raskinuo ugovor nakon poraza od Zadra.

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Nedovršeni članak Slobodan Subotić koji govori o košarkašu/košarkašici treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.