Split SeaWolves

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s Split Sea Wolves)
Jump to navigation Jump to search
Split SeaWolves
SeaWolvesSplitlogo.jpg
Država Flag of Croatia.svg Hrvatska
Grad Split
Službena stranica [1]
Uprava
Treneri
Uspjesi

Split Sea Wolves (Morski vukovi) klub je američkog nogometa smješten u Splitu od svog osnutka 7. ožujka 2008. Na osnivačkoj skupštini usvojen je statut i ime kluba Split Sea Wolves, a za predsjednika kluba izabran je Dino Bajrić. Split Sea Wolves time je postao treći hrvatski klub američkog nogometa.

Od 2009. godine klub se natjecao u "Flag football" prvenstvu Hrvatske (beskontaktna verzija američkog nogometa). Sudjelovali su i na par međunarodnih turnira, primjerice Charity bowl-u 2008. (humanitarna akcija u organizaciji Zagreb Thundera u suradnji s Crvenim križem Zagreb) i u hrvatskoj Flag Football ligi 2009. i 2010. godine. Od 2011. klub se proširio i formirao tackle momčad.

U sezoni 2010./2011. klub intezivno radi na povećanju broja igrača i trenerskog kadra.

Nastupali su u Hrvatskom Kupu u Flag Fotball-u 18. rujna 2011. te u završnici postigli 2. mjesto, momčad Ogulin Knights bolje se snašla u tijesnoj završnici i time upisala svoje ime u povijest premijernog izdanja Kupa.

Playoff Hrvatske Flag Football lige 2. listopada 2011. održao se na SRC NK Blato, Splićani su za ulazak u poluzavršnicu svladali Sv. Nedelja Vikingse, a u poluzavršnici pobijedili su Bjelovar Greenhornse. Unatoč vodstvu od 21:0, Ogulin Knights čvrstom obranom okrenuo je susret u svoju korist, te rezultatom 33:27 postao prvakom Hrvatske u Flag Footballu. Splićani završavaju sezonu kao finalisti kupa i doigravanja, te mogu biti zadovoljni prikazanom atraktivnom igrom i razvojem igrača.

2012. klub je dobio veliku pomoć uz pomoć suosnivača Brandona Hoybacha u obliku prve klupske opreme koju je skupio u sklopu kršćanske asocijacije za pomoć sportašima HiS Print Ministries, koji su već pomogli na sličan način Baseball klub Sisak Storks odnosno Rode iz Siska. Tako je napravljen i prvi kamp Američkog nogometa na kojem su nastupili treneri iz Texasa i podučili članove kluba prvim koracima. Tadašnji odaziv igrača bio je dobar. Klub nije u 2012. nastupio u 7v7 ligi nego se posvetio treniranju u opremi.

2013. Klub je nastupao na novom Flag prvenstvu Hrvatske i osvojio treće mjesto izborivši u regularnom djelu sezone doigravanje koje su i sami organizirali uz pomoć Eurotim d.o.o. tvrtke, Last minute rent-a-car kompanije i Take Away Bara, te naravno članova kluba. Samo prvenstvo imalo je 8 momčadi koje su igrale na 4 regularna turnira. Prva 4 kluba u ukupnom poretku išla su u doigravanje. Sea Wolvesi su ušli na 4 mjestu, te potom u doigravanju izborili 3. mjesto, s jednim porazom, jednim nerješenim rezultatom i jednom pobjedom u međusobnim omjerima.

U jesen 2013., momčad je također igrala trokut turnir Arena football lige sa Brčko District Giantsima i Sarajevo Spartansima. Arena football je kontakt verzija sa 8 igrača na svakoj strani, manjim i užim terenom i bez specialnih timova. Nakon dva turnira u Sarajevu, u Splitu se igralo doigravanje između Sea Wolvesa i Spartansa. Pobjedili su Spartansi rezultatom 15:13.

U 2014., Se Wolvesi su krenuli sa Alpe Adria Football Ligom koja je 11v11 kontakt verzija.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]