Split SeaWolves

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s Split Sea Wolves)
Split Sea Wolves / Morski vukovi Split
SeaWolvesSplitlogo.jpg
Država Flag of Croatia.svg Hrvatska
Grad Split
Službena stranica http://splitseawolves.com/
Uprava
Predsjednik Hrvoje Tolić
Treneri
Uspjesi

Split Sea Wolves / Morski vukovi Split klub je američkog nogometa osnovan u Splitu 7. ožujka 2008. Na osnivačkoj skupštini usvojen je statut i ime kluba, a za predsjednika je izabran Dino Bajrić. Morski vukovi time su postali treći hrvatski klub američkog nogometa. Prve utakmice bile su humanitarnog karaktera, a odigrane su u sklopu Charity Bowl-a (humanitarna akcija u organizaciji Zagreb Thundera u suradnji s Crvenim križem Zagreb)

2009. godine klub se uključio u tek osnovano prvenstvo Hrvatske u beskontaktnoj verziji američkog nogometa tzv. flag football. Prva pobjeda u službenim natjecanjima ostvarena je u drugom kolu prvenstva 30.svibnja 2009. održanom u Bjelovaru nad domaćom momčadi rezultatom 19:26. Premijerna sezona u Hrvatskoj Flag Football Ligi (HFFL) završena je na posljednjem, 4.mjestu s omjerom 2-1-9.

2010.godina označila je najteže klupsko razdoblje obzirom na odlazak velikog broja starijih igrača, te još uvijek neadekvatne uvjete za provedbu trenažnih procesa koji su se održavali na parkiralištu Osnovne škole Blatine-Škrape što se preslikalo i na konačni plasman u sklopu HFFL-a gdje je još jednom sezona završena na zadnjem, 6.mjestu. Ulaskom nova dva kluba u ligu HFFL je dobio veći i ozbiljniji format.

U sezoni 2011. uprava u sastavu Dino Bajrić, Mario Penić i Ante Guć radi veliki korak u stabilizaciji kluba prebacivanjem treninga u kvart Kila na teren dimenzijama adekvatan za održavanje natjecanja u beskontaktnoj verziji am.nogometa. Poboljšanje uvjeta odrazilo se na ostvarenom uspjehu u HFFL-u gdje su Morski vukovi došli do finala i Prvenstva i Kupa Hrvatske.

Od 2011. klub se proširio i formirao tackle momčad.

Nastupali su u Hrvatskom Kupu u Flag Fotball-u 18. rujna 2011. te u završnici postigli 2. mjesto, momčad Ogulin Knights bolje se snašla u tijesnoj završnici i time upisala svoje ime u povijest premijernog izdanja Kupa.

Playoff Hrvatske Flag Football lige 2. listopada 2011. održao se na SRC NK Blato, Splićani su za ulazak u poluzavršnicu svladali Sv. Nedelja Vikingse, a u poluzavršnici pobijedili su Bjelovar Greenhornse. Unatoč vodstvu od 21:0, Ogulin Knights čvrstom obranom okrenuo je susret u svoju korist, te rezultatom 33:27 postao prvakom Hrvatske u Flag Footballu. Splićani završavaju sezonu kao finalisti kupa i doigravanja, te mogu biti zadovoljni prikazanom atraktivnom igrom i razvojem igrača.

2012. klub je dobio veliku pomoć uz pomoć suosnivača Brandona Hoybacha u obliku prve klupske opreme koju je skupio u sklopu kršćanske asocijacije za pomoć sportašima HiS Print Ministries, koji su već pomogli na sličan način Baseball klub Sisak Storks odnosno Rode iz Siska. Tako je napravljen i prvi kamp Američkog nogometa na kojem su nastupili treneri iz Texasa i podučili članove kluba prvim koracima. Tadašnji odaziv igrača bio je dobar. Klub nije u 2012. nastupio u 7v7 ligi nego se posvetio treniranju u opremi.

2013. Klub je nastupao na novom Flag prvenstvu Hrvatske i osvojio treće mjesto izborivši u regularnom djelu sezone doigravanje koje su i sami organizirali uz pomoć Eurotim d.o.o. tvrtke, Last minute rent-a-car kompanije i Take Away Bara, te naravno članova kluba. Samo prvenstvo imalo je 8 momčadi koje su igrale na 4 regularna turnira. Prva 4 kluba u ukupnom poretku išla su u doigravanje. Sea Wolvesi su ušli na 4 mjestu, te potom u doigravanju izborili 3. mjesto, s jednim porazom, jednim nerješenim rezultatom i jednom pobjedom u međusobnim omjerima.

U jesen 2013., momčad je također igrala trokut turnir Arena football lige s Brčko District Giantsima i Sarajevo Spartansima. Arena football je kontakt verzija s 8 igrača na svakoj strani, manjim i užim terenom i bez specialnih timova. Nakon dva turnira u Sarajevu, u Splitu se igralo doigravanje između Sea Wolvesa i Spartansa. Pobijedili su Spartansi rezultatom 15:13.

U 2014., Se Wolvesi su krenuli s Alpe Adria Football Ligom koja je 11v11 kontakt verzija.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]