Suradnica:Geologicharka

Izvor: Wikipedija
Suradnik
Razgovor
Članci
Slike
Nagrade
Geološka strana
Moj pesak

Bilo je vremena kada je vaseljena bila puna nebesnih tela, ali naše zemlje u njoj nije bilo. I bilo je vremena kada se naša zemlja stvorila, ali na njoj ne beše ni bilja ni životinja. Pa nastaše vremena, kada je na zemlji bilo raznoga bilja i raznih životinja, ali nikakvih ljudi nije bilo... Zemlja naša ima dakle vrlo dugotrajnu istoriju, koja veličinom i raznolikošću svojom daleko prevazilazi istoriju celoga čoveštva i sviju pojedinih naroda.
Sve su Drine ovog sveta krive; nikada se one neće moći potpuno ispraviti, ali i nikada ne smemo prestati da ih ispravljamo.


Malo daljinske detekcije

Pozdrav! Ja sam Ana Mladenović, geolog, dr za Kopaonik i Unutarnje Dinaride. U suštini sam seizmološki baksuz - kad god odem u seizmično područje ono se smiri i aktivira opet par dana posle mog odlaska. Radim na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu i bavim se strukturnom geologijom i zemljodrmima. Geofizičar sam u pokušaju - naučila sam geofiziku toliko da umem da uradim tektonsku interpretaciju. Najviše me interesuju: seizmologija, tektonika, seizmotektonika, strukturna geologija i daljinska detekcija.

Uporna sam u povezivanju metoda geoloških istraživanja, koje sve skupa mogu dati kvantitativan rezultat i dobar geodinamički model, i planiram da se i u budućnosti time bavim.

Za sada je dokazano da imam jaku emotivnu vezu sa hemijom (u negativnom pogledu, što će reći da i' ne volem) i da sam valjač Tumača za Osnovnu geološku kartu SFRJ.

Ofioliti Vardarske zone - "tu je nekad, kažu knjige, bilo more, čekalo me, pa presušilo"
Ovaj suradnik je iz Pajrota.
Ovaj suradnik živi u Beogradu.
maternji Maternji jezik ovog suradnika je predugačak!
sr Maternji jezik ovog suradnika je srpski jezik.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
fr-2 L'utilisateur parle

français niveau intermédiaire.

cg-0 Ovaj suradnik ne razumije crnogorski jezik.
Ovaj suradnik je studirao
geologiju.
Ovaj suradnik je studirao geofiziku.
Ovaj suradnik je napredni matematičar.
Ovog suradnika interesuje daljinska detekcija.
Budućnost ovog suradnika je toliko šljašteća da je isti primoran da stalno tegli cvidže
Ovaj suradnik voli da sve bude vojnički besprekorno i uredno.
ИРЦ Ovaj suradnik redovno posećuje IRC kanal Vikipedije na srpskom jeziku
Ovaj suradnik je žestoki anti-pušač.
!pov! Ovaj suradnik je operiran od povijesti.


Put do zvezda je samo kružna etapa puta do sebe, i ako znaš prečicu, nema potrebe da se puno lomataš po bespućima... Ne bato... Stigao si čim kreneš... Cilj nosiš sakriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu... I eto ti... U tome je tajna... U tome je jedini trik...
Ustuknuh pred težinom tog zadatka. Šarenilo Zemljinih klimata zbuni me, oblaci našeg neba naoblačiše moje čelo, svaka kiša učini me pokislim, a kada bi duhnuo vetar, a naročito beogradska košava, zapitao bih se: "Ko bi mogao pohvatati u matematičke obrasce sve ćudi Eolove?".