Prijeđi na sadržaj

Suradnik:Lalamala123/Stranica za vježbanje

Izvor: Wikipedija

NASLOV: ZELENO BUĐENJE ( kraljestvo se diglo)

  Bilo je to prvog dana proljeća.

Otišla sam u šumu i ugledala prekrasno stablo s crvenim jabukama. Ubrala sam jednu i pojela sam je. Bila je jako ukusna. Kasnije sam ubrala još par komada jabuka.

  Malo kasnije sam ugledala Jelena i srnu s lanetom kako jedu travu. Sakrila sam se kod zelenog grma. Nakon par minuta otišla sam, i ugledala prekrasno šareno cvijeće. Kako su niknuli usred prvog dana proljeća.

Počela je padati noć,a šuma je sve više zelena. Kad je bila noć došle su zelene krijesnice koje su jako svijetlile,a ja sam zaspala.Kad sam se probudila vidjela sam veliku zelenu livadu pa sam potrčala prema njoj i ugledala sam dva malena medvjeda i jednog velikog medvjeda kako se igraju. Malo kasnije su me jedni leptiri vukli za ruku i odnijeli me na jezero. Na sredini jezera bio je jedan široki kamen na kojem je bio veliki smeđi jelen. Bio je prekrasan. Hodala sam prema njemu i podragala sam ga.Voda me održavala da ne potonem.

 Kad sam ga podragala on me vodio do jedne šume bila je jako zelena ,a bio je tek drugi dan proljeća. Kad smo ušli u šumu došla je jedna vila i rekla je da sam izabrana da čuvam šumu i buduća kraljica ovog kraljevstva.

Hvala Laura. Mujkić 6.e

Ovo je članak.

))