Suradnik:Mario81/O suradniku

Izvor: Wikipedija
Mario81/O suradniku
Državljanstvo Hrvatska
Rođenje 1981.
Zagreb, Hrvatska
Visina 1,85 m
Težina 105 kg
Položaj Tribina / Navijač
Karijera 2009.-
EBEL
NHL klub
KHL Medveščak
Colorado Avalanche
Broj 28

Mario81 (Zagreb, Hrvatska, 1981.) stalni je suradnik hrvatske Wikipedije. Igra na poziciji tribina / navijač, ali često je viđen i na poziciji naslonjač / računalo.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Karijeru je započeo 25. studenog 2009. godine na hrvatskoj Wikipediji te ubrzo prilagodio se klimatskim promjenama u novom okruženju. Prvotna želja mu je bila pisati članke o raznolikoj alternativnoj glazbi, predivnom svijetu grafičkih novela i stripova općenito te o hokeju na ledu. Međutim, ubrzo je postalo jasno da će većinu svog vremena utrošiti na pokretanju novih i uređivanju postojećih članaka o hokejašima, hokejaškim klubovima i slično.

2009.[uredi | uredi kôd]

U samo mjesec dana Mario81 pokrenuo je sedamnaest članaka o hokejašima, te manje-više preuredio dvadeset postojećih članaka. Također je pokrenuo i opširan članak o sezoni 2009./10. KHL Medveščak koji po prvi put nastupa u EBEL-u. Naravno, i glavni članak o Medvjedima je dobrano preuredio. Ni ostali klubovi koji nastupaju u EBEL-u nisu prošli barem za slovo netaknuti. Pokrenuo je i jedan predložak (infookvir) te uredio nekoliko postojećih. Do kraja godine pokrenuo je još nekoliko članaka o igračima među kojima su i oni hrvatskog podrijetla. Potpuno preuređenje dao je i članku o Martyju Sertichu. Iako nije bilo službeno potvrđeno, bilo je izvjesno da će Mario81 nastaviti s radom na člancima vezanim uz hokej na ledu i u 2010. godini.

2010.[uredi | uredi kôd]

U prvim danima siječnja pokrenuo je osam članaka o igračima, među kojima treba spomenuti i onaj o legendi Milanu Hejduku.

Statistika karijere[uredi | uredi kôd]

Bilješka: PČ = pokrenuti članci, AČ = ažurirani članci, Bod = bodovi, PČI = pokrenuti članci o igračima, PČK = pokrenuti članci o klubovima, AČI = ažurirani članci o igračima, AČK = ažurirani članci o klubovima, PPR = pokrenuti predlošci, APR = ažurirani predlošci, OS = ostalo

Sezona Klub Liga   Regularna sezona
Bod PČI PČK AČI AČK PPR APR OS
2009. HR Wiki HL 23 36 59 21 2 21 10 1 4 1
2010. HR Wiki HL 18 2 20 18 0 7 2 0 0 1

Privatni život[uredi | uredi kôd]

Mario81 prilično se dobro zabavlja u slobodno vrijeme. Hokejaške utakmice su gotovo svaki treći dan, ovisno o raporedu.

Vidi još[uredi | uredi kôd]