Suradnik:Max Weber

Izvor: Wikipedija

Bok svima!
Novi sam na Wikipediji, a zanimaju me društvene i humanističke znanosti. Takvim člancima treba dosta remonta pa ću se nastojati na njih fokusirati.

Wikipedija me također zanima iz akademske perspektive jer pišem doktorat iz sociologije o novim medijima.
Evo kratki opis:

Doktorsko je istraživanje usredotočeno na otkrivanje veza između Wikipedije i novog medijskog okoliša. Taj se fenomen istražuje korištenjem virtualne etnografije na engleskoj i hrvatskoj zajednici Wikipedista, strateški odabranih slučajeva medijskih događaja, te korištenjem statistika Wikimedia zaklade, dokumenata, promatranja i intervjua. Odabrani se slučajevi temelje na analitičkom razlikovanju različitih tipova medijskih događaja. Dvije su zajednice odabrane zbog komparativnih razloga.

Ako ste zainteresirani za istraživanje ili biste u njemu sudjelovali pošaljite e-mail ili ostavite poruku na stranicama za razgovor. Zanimaju me iskustva suradnika koji uređuju članke koji su povezani sa aktualnim događajima ili sekcijom Novosti na glavnoj stranici.

Za moj akademski profil posjetite stranicu Instituta za međunarodne odnose u Zagrebu, odnosno Odjel za kulturu i komunikacije