Suzy Records

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Suzy (Suzy Records)
Logotip
Osnovana 1972.
Sjedište Gruška 10
Sjedište Zagreb, Hrvatska
Pokriveno područje bivša Jugoslavija
Proizvodi proizvodnja gramofonskih ploča
Web stranica Web stranice SUZY d.o.o.

Suzy je svojevremeno bila druga po veličini diskografska kuća iz Zagreba, osnovana 1972. godine.[1] Nakon raspada Jugoslavije tvrtka je promijenila je ime u Suzy Records d.o.o.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Tvrtka Suzy osnovana je 1972. kao poduzeće za organiziranje koncerata i događanja te distributer nosača zvuka i studio za snimanje glazbe. Suzy nikad nije imao vlastiti pogon za proizvodnju vinilnih ploča ili drugih nosača zvuka, već se koristio uslugama drugih proizvođača, ili direktno uvozio ploče. Suzy je zapravo bio izdavačka tvrtka, koji se pored svog osnovnog glazbenog posla bavio i tipično agencijskim poslovima, zastupanja i posredovanja.

Tvrtka je najbolje poslovala 1980-ih za direktora Milana Škrnjuga-Škrge, koji je tad bio uspješni organizator velikih koncerata, i čovjek koji je imao empatije za nove mlade sastave iz novog vala poput; Prljavog kazališta, Azre, Parnog valjka i drugih.[2] Sredinom 1980-ih diskografska kuća Suzi počinje se razgranavati na izdavanje softvera, i osniva posebnu podružnicu Suzy Soft koja je djelovala do 1987.

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]