Svemoguća Kim

Izvor: Wikipedija
Svemoguća Kim
Naslov izvornika
Kim Possible
Formatdječja animirana serija, znanstvena fantastika
AutorBob Schooley
Mark McCorkle
Uvodna glazbaMia Krajcar
"Piši, zovi"
GlumciChristy Carlson Romano
Will Friedle
John DiMaggio
Nicole Sullivan
Nancy Cartwright
Tahj Mowry
Država podrijetlaSjedinjene Američke Države
Jezikengleski
Broj epizoda87
Broj sezona4
Produkcija
Izvršni producent(i)Bob Schooley
Mark McCorkle
Trajanje epizode22 minuta
Prikazivanje
TV kućaDisney Channel
U HrvatskojRTL Kockica
Emitiranje7. lipnja 2002.7. rujna 2007.
Vanjske poveznice
Internetska stranica
Članak o seriji na IMDb-u

Svemoguća Kim (eng. Kim Possible) je američka animirana serija, dijelomićno nadahnuta znanstvenom fantastikom. Kreatori su Bob Schooley i Mark McCorkle. Serija ima 4 sezone i sve skupa 87 epizoda od po 25 minuta. Neke su podijeljene na dva dijela, no višak su samostalne.

U Hrvatskoj su do sada prikazane samo prve dvije sezone.

Radnja[uredi | uredi kôd]

Kim Svemoćna je srednjoškolka koja živi s obitelji u gradiću Middletonu. Njezin je otac James znanstvenik, tj. raketni inženjer, a majka joj je liječnica. Odlazi u školu i najbolji prijatelj joj je Ron Nemoćni i oni se zajedno bore protiv zločinaca. Njihov je najveći neprijatelj doktor Drakken i njegovi sluge. Drakken želi osvojiti svijet. [1]

Likovi[uredi | uredi kôd]

Junaci[uredi | uredi kôd]

Kim Svemoćna: Crvenokosa, atletski građena srednjoškolka, brza, vješta i sarkastična. Pametna je i dobra u školi. Najbolji prijatelj joj je Ron. Bori se protiv zlikovaca i obično u tome uspijeva.

Ron Nemoćni: Kimin najbolji prijatelj, plavokosi nespretnjaković koji je nepopularan u školi. Loš je u učenju, ali je dobar kao Kimin pomoćnik. Ponekad i sam rješava slučajeve. Ima golu krticu za ljubimca.

Rufus: Ronov ljubimac, ružičasta gola krtica. Malen je i pomaže gospodaru u raznim prilikama.

Wade: Kimin prijatelj s kojim komunicira preko svog uređaja. Ima crnu kosu i iznimno je vješt u informatici, a IQ mu je preko 140. Pomaže Kim tako što iskopava podatke i analizira razne stvari.

Negativci[uredi | uredi kôd]

Dr. Drakken: Ludi znanstvenik, koristi nadimak. Ima crnu kosu i plavu kožu. Cilj mu je pokoriti svijet, glavna pomoćnica mu je Shego i nekoliko robota. Mrzi Kim Svemoćnu i uvijek je pokušava ubiti, no planovi mu neslavno propadnu. Ipak, vrlo je pametan, može stvarati robote, osmišljati dobre planove i graditi oružja.

Shego: Drakkenova mlada i lijepa pomoćnica. Crnokosa je i zelenooka, a ima i odjeću u te dvije boje. Ruke joj mogu gorjeti i izazvati eksploziju. Obično se bori s Kim, sarkastična je i podbada Drakkena. Inače je vrlo vješta i atletski građena kao Kim.

Lord Majmunoliki: Mutant s majmunskim rukama i nogama. Prije je bio plemić i arheolog. Ima svoje majmune kao sluge, i ne voli Kim. Cilj mu je postati vladar majmuna.

Obitelj Senior: Otac i sin, obojica milijunaši, zbog dosade čine zlo. Senior stariji je ipak vođa, star je i mudar, a sin je crnokos i želi biti pjevač. Ne voli Kim, iako je često poštedi jer mu je dala ideju čime bi se bavio. Pokušava sina poučiti zlikovstvu.

Ima još mnogo negativaca: Drakkenovi roboti, znanstvenica Amy Hall, golfer Killigan, Adrena Lynn i ostali...

Drugi[uredi | uredi kôd]

Ostali likovi su Kimina obitelj i prijatelji iz škole.

Glasovi[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]