Prijeđi na sadržaj

Sveučilište Megatrend

Izvor: Wikipedija
Sveučilište Megatrend
Osnovano1989.
TipPrivatno
PredsjednikProf. dr. Mića Jovanović
RektorProf. dr. Miodrag Jeftić
Fakulteti11
Osoblje~500
Studenti3.526 (2018–19)
MjestoBeograd, Srbija
Vebsajtmegatrend.edu.rs

Sveučilište Megatrend (srpski: Megatrend univerzitet) je privatno sveučilište koje se nalazi u Beogradu.[1] Prvotno je osnovano kao Poslovna škola Megatrend. Sveučilište je osnovano 1989 godine.[2]

Povijest[uredi | uredi kôd]

Tijekom 1991. godine, sveučilište Megatrend zajedno sa sveučilištem u Boru provodi projekt o menadžmentu te predstavlja svoje studijske programe. Projekt je bio uspješan te je kao takav potpomognut i prepoznat od strane Europske unije koja je u to vrijeme bila zainteresirana za provođenje što više kvalitetnog obrazovanja na području menadžmenta. 

Tijekom 2000. godine, sveučilište je potpisalo suradnju s nekoliko velikih i poznatih sveučilišta. Glavnu ulogu u projektima suradnje imao je odjel za primijenjenu znanost. 

Poznati alumni[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Arhivirana kopija. Inačica izvorne stranice arhivirana 18. studenoga 2012. Pristupljeno 12. travnja 2016. journal zahtijeva |journal= (pomoć)CS1 održavanje: arhivirana kopija u naslovu (link)
  2. "Serbia's degree mills: A recent scandal over plagiarism involving PhD theses of top politicians has exposed a collapsing education system."