Svijet kvalitete

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Svijet kvalitete je naziv internetskog portala koji objavljuje članke iz područja kvalitete. Portal je informativno edukativnog karaktera, ćlanci se objavljuju na tjednoj osnovi. Počeo je sa radom u lipnju 2012. godine. Na portalu se objedinjuju teme vezane za kvalitetu. Obuhvaća teme koje se odnose na kvalitetu prvenstveno u Hrvatskoj, ali i u susjednoj Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Na portalu tekstove pišu urednici i autori koji su završili studije upravljanja kvalitetom i imaju dugogodišnje iskustvo u radu iz područja upravljanja kvalitetom.

Na portalu se objavljuju članci iz područja infrastrukture kvalitete kao što su članci o normizaciji, akreditaciji, mjeriteljstvu. Objavljuju se članci iz područja ocjenjivanja sukladnosti kao što su članci o ispitivanju, umjeravanju, inspekciji i certifikaciji. Objavljuju se i članci iz raznih sektora kvalitete kao što su graditeljstvo, okoliš, prehrana, medicina, nafta, industrija.

Na portalu se redovno objavljuju najave događanja, seminara i konferencija. Mogu se pronaći podaci o certifikacijskim kućama, konzultantskim kućama, fakultetima koji održavaju kolegije upravljanje kvalitetom. Također se objavljuju članci o literaturi vezanoj za područje kvalitete, članci o knjigama, časopisima, glasilima i radovima.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]