Teen Titans (animirana serija)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Teen Titans
Naslov izvornika
Teen Titans
Formatcrtani film,akcija/komedija
Država podrijetlaSAD
Broj epizoda65
Produkcija
Trajanje epizode22 minuta
Prikazivanje
TV kućaCartoon Network
Emitiranje19. svibnja 2003.16. siječnja, 2006.
Vanjske poveznice
Članak o seriji na IMDb-u

Teen Titans je naziv za američki crtani TV seriju kojeg su razvili Sam Register i Glen Murakami u produkciji filmske kuće Warner Bros, a jedan od direktora je Cino Nieli, koji je stvorio američku seriju "Superrobotov majmunski tim".

U animiranom filmu radi se o pet super junaka, koji žive u velikom T-Tornju, u američkom gradu Jump City i bore se protiv svakodnevnih kriminalaca. Inspiriran je tipičnim američkim animiranim filmovima poput Supermana i Batmana. Animirana serija postigla je velik uspjeh.

Likovi[uredi | uredi kôd]

Glavni lik i ujedno vođa tima je Robin-Batmanov učenik.

Starfire je princeza planeta Tamarana, naizgled ljupka i naivna ali sa svojim izvanzemaljskim moćima timu je od velike pomoći.

Cyborg ili čovjek robot brine za osiguranje T-Towera i zna sve moguće o mehanici, a ujedno ima i ulogu "velikog brata" u timu.

Beast boy je najmlađi super junak, vegeterijanac koji misli da ima smisla za humor-iako gotovo nitko ne dijeli isto mišljenje. Može se pretvoriti u bilo koju životinju.

Raven najmisterijozniji lik iz tima, mlada djevojka, koja je poludemon i zbog svojih velikih moći ne smije pokazivati osjećaje, te se ponakad čini jeziva.