Tres mujeres en la hoguera

Izvor: Wikipedija
Maritza Olivares i Rogelio Guerra u filmu Tres mujeres en la hoguera

Tres mujeres en la hoguera (hrv. Tri žene na lomači/krijesu) meksički je film iz 1976./1977.; triler i drama s erotskim elementima.[1][2] Redatelj je Abel Salazar,[3] čiji je pomoćnik bio Manuel Muñoz. Adalberto López je bio scenograf.

Film je smatran dosta skandaloznim zbog prikaza ženske homoseksualnosti i senzualnog plesa glumice Maritze Olivares.[4]

Radnja[uredi | uredi kôd]

Bogati Alex (Rogelio Guerra) je oženjen Mané (Pilar Pellicer);[5] njihov je brak vrsta "otvorene veze". Zajedno u svoju vilu pozovu svoju prijateljicu Gloriju (Maricruz Olivier), koja ne dolazi sama, već u pratnji svoje mlade ljubavnice zvane Susy (Maritza Olivares),[6] koja je prije bila prostitutka, a koja, nakon što dođe u vilu, postane očarana šarmantnim Alexom.

Dok Susy postaje Alexu ljubavnica, Mané priznaje Gloriji da je i ona lezbijka te da se udala za Alexa zbog ogovaranja homofobnih ljudi.

Jednog od gostiju na zabavi u vili glumi Carlos Bravo y Fernández, dok slugu Flavija glumi Enrique Muñoz.

Na kraju filma se pojavljuje i poznata pjevačica-glumica Daniela Romo kao Peggy, koja će postati Alexu nova seksualna robinja.

Poveznice[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. García Riera, Emilio; Macotela, Fernando (1984). La guía del cine mexicano: De la pantalla grande a la televisión. Editorial Patria. Str. 77, 78. ISBN 968-39-0029-1.
  2. Reséndiz, Edgardo; Villarreal, Roberto (1995). Esas extrañas mexicanas del celuloide. México: Ediciones Castillo. Str. 12, 31, 166, 170, 171. ISBN 968-7415-14-2.
  3. Tres mujeres en la hoguera
  4. IMDb: Maritza Olivares
  5. Lorena Loeza. Cine mexicano y diversidad sexual. Lo que se ve no se juzga.
  6. Tres mujeres en la hoguera (1979)

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]