Prijeđi na sadržaj

Ujak Albert

Izvor: Wikipedija
Albert Trotter
Lik iz serije Mućke
Premijera "Strained Relations"
Odlazak "Comic Relief Special"
Kreator John Sullivan
Glumi Buster Merryfield
Detalji
Datum rođenja 19. studenog 1920.
Datum smrti cca. 2001.
Zanimanje umirovljenik
Obitelj Edward (brat)
George (brat)
Brak(ovi) Ada
Rođaci Derek (pranećak/kumče)
Rodney (pranećak}
Reg (nećak}
Damien Trotter (pra-pranećak)
Joan Trotter (pra-pranećakinja)

Albert Gladstone Trotter (19. studenog 1920. – cca. 2001.) fiktivni je lik iz BBC-jeva sitcoma Mućke. Glumio ga je Buster Merryfield.

Albert se 1937. pridružio Kraljevskoj mornarici, sa 17 godina, a dvije godine kasnije, nakon izbijanja Drugog svjetskog rata, pozvan je u akciju. Ostatak života je proveo prisjećajući se iskustava iz rata. Zaradio je sedam medalja - iako je razlog tome činjenica da je imao nesreću služiti na sedam brodova koji su u četiri godine potopljeni.

Nakon rata, Albert se pridružio Kraljevskoj trgovačkoj mornarici te se na Jugoistoku čak upustio u profesionalno bacanje u podrume pubova kako bi zaradio odštetu.

Ujak Albert pridružio se glumačkoj postavi početkom 1985. u epizodi "Strained Relations", nakon smrti njegova starijeg brata Edwarda Trottera. U epizodi "Tea for Three" je ustvrđeno kako su se dva brata prije nekog vremena posvađala oko Ade, Albertove žene, i nikad više progovorili. Ubrzo nakon sprovoda, Alberta su napustili Stan i Jean, kod kojih je živio. Nakon nešto oklijevanja, Del je dopustio stricu da ostane. Albert i Djed imaju još jednog brata, Georgea Trottera, koji se rijetko spominje; saznaje se i kako su Albert i George bacali novčić tko će biti Del Boyev kum.

Albert je poznat po pripovijedanju priča o ratu koje počinju riječima "Za vrijeme rata...", koje često iritiraju Dela i Rodneyja, ali nekad se i oni zainteresiraju za njih.

Buster Merryfield je umro 1999., a lik Ujaka Alberta je umro u epizodi "If They Could See Us Now" iz 2001. Del i Rodney, koji su u međuvremenu postali milijunaši, žalili su što se nisu brinuli za njega, ali su se utješili saznanjem da stari mornar nikad nije posjedovao britansku putovnicu. U drugoj epizodi iz 2001., "Strangers on the Shore", dvojac posjećuje francusko selo gdje je Albert bio stacioniran tijekom rata samo kako bi otkrili da je cijeli grad naseljen ćelavim muškarcima s bijelim bradama koji iznimno nalikuju njihovu pokojnom ujaku. U posljednjoj epizodi serije, "Sleepless in Peckham", otkriveno je kako je Albert prije smrti svoj udio u bogatstvu Trotterovih uložio u stabilne dionice. U skladu s njegovim jednostavnim životnim stilom to je značilo da je u vrijeme svoje smrti imao oko 290.000 funti koje je ostavio svojim pranećacima. Bilo je to dovoljno da ih spasi od deložacije iz Naselja Nelsona Mandele.

Vanjske poveznice

[uredi | uredi kôd]