Vojmir Kačić

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Vojmir Kačić
Osobni podatci
Puno ime Vojmir Kačić
Nadimak Vojo
Rođenje Pučišća, 29. ožujka 1934.
Smrt Split, 18. prosinca 2020.
Klub
Trenutačni klub HNK Hajduk Split
Trenerska karijera
1962. - 1991. HNK Hajduk Split
Osvojena odličja
Trofej podmlatka HNS-a
Bilješke

* Nastupi i (golovi) u profesionalnim klubovima
broje se samo za ligu iz koje je klub.

Portal o životopisima
Portal o športu

Vojmir (Vojo) Kačić (Pučišća, 29. ožujka 1934.Split, 18. prosinca 2020.), hrvatski nogometni trener i radnik u plivanju. Poznat višedesetljetni Hajdukov pomoćni trener. Pred kraj života živio je u Pučišćima.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Diplomirao na Višoj pedagoškoj školi u Splitu fiskulturu i engleski. Radio je u Splitu na Brdima u osnovnoj školi. Surađivao je s Hajdukom radi pronalaženja igračkih talenata. Među poznate igrače koje je zapazio je vratar Vjeran Simunić. Radio je iz hobija i u plivačko-vaterpolskom klubu Jadranu iz Splita. U to su vrijeme otkrili talent plivačice Ane Boban. Početkom 1960-ih pogurnio je Ratka Rudića iz plivanja u vaterpolo.

Kačić je u Hajduk došao 1962. godine na poziv Ante Mladinića, njegovog prijatelja i kolege, za kojeg Kačić smatra da je najbolji trener za mlađe uzraste na kojeg je ikad naišao. U Hajduku je radio do 1991. kao pomoćni trener, nakon čega je išao u mirovinu. Još je neko vrijeme vodio omladinsku školu sve dok odlukom ondašnjeg direktora Vedrana Rožića nisu dovedeni drugi ljudi.

Kačić je bio i skaut i pomoćni trener brojnim Hajdukovim trenerima. Treneri kojima je bio pomoćnik bili su Dušan Nenković, Slavko Luštica, Branko Zebec, Tomislav Ivić i dr. sve do Joška Skoblara, s kojim je osvojen legendarni kup 1991. godine. Jednu je utakmicu vodio kao glavni trener, jer je u završnici 1973./74. glavni trener Tomislav Ivić bio kažnjen nakon jedne gužve koja se zbila na utakmici sa Crvenom zvezdom na splitskom Starom placu. Kačić je vodio zadnju prvenstvenu utakmicu koja se igrala u Beogradu protiv OFK Beograda. Hajduk je pod Kačićevim vodstvom pobijedio s 0:2 i osvojio naslov.

Nagrade i priznanja[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  • Razgovor Slavena Alfirevića s Vojmirom Kačićem za Naprid bili: Zebecu bi konobari, umisto računa, donili sastav momčadi, prosinca 2014., str. 45.-49.
  1. Trofej podmladka, Hrvatski nogometni savez