We Could Be the Same

Izvor: Wikipedija
„We Could Be the Same”
Pjesma s Eurosonga 2010.
Žanr alternativni rock
Država Turska
Izvođač(i) maNga
Jezik engleski
Skladatelj(i) Ferman Akgül, Evren Özdemir
Tekstopisac Ferman Akgül, Evren Özdemir
Trajanje 3:01
Plasman
Mjesto u polufinalu 1.
Bodovi u polufinalu 118
Mjesto u finalu 2.
Bodovi u finalu 170
Kronologija nastupa
Düm Tek Tek Live It Up
2009. 2011.
»We Could Be the Same«
maNga
Singl
Format singl, digitalni download, CD
Objavljeno 3. ožujka 2010.
Snimanje 2010.
Žanr alternativni rock
Trajanje 3:01
Tekstopisac Ferman Akgül, Evren Özdemir
Skladatelj Ferman Akgül, Evren Özdemir
Kronologija singlova – maNga
"Cevapsız Sorular"
(2010.)
"We Could Be the Same"
(2010.)
"Evdeki Ses"
(2010.)

We Could Be the Same

Problemi sa slušanjem datoteke? Pogledajte pomoć.

"We Could Be the Same" (turski: "Aynı Olabilirdik") je pjesma turske grupe maNga s kojom nastupaju na Eurosongu 2010. u Oslu. Pjesma je dobila nastup kao 17. (posljednja) zemlja u drugom polufinalu Eurosonga (27. svibnja 2010.).

Selekcija izvođača bila je interna, a tijekom siječnja su se pojavile vijesti kao je maNga započela intenzivne pripreme za Eurosong i pisanje pjesama koje bi poslala TRT-u. U veljači, maNga je poslala 3 pjesme TRT-u koje su ušle u konkurenciju za turskog predstavnika. Sve tri pjesme bile su na engleskom jeziku, a pjesma We Could Be the same je predstavljena 3. ožujka 2010. kao turski predstavnik na Eurosongu.

Kao alternativna rock pjesma, maNga se nalazila među favoritima Eurosonga, upravo zbog toga što je po svom stilu drugačija od drugih prijavljenih na Eurosongu, te jedna od samo dvije rock pjesme na Eurosongu 2010. (druga je Thunder and Lightning Vukašina Brajića, predstavnika BiH). Nakon polufinalnog nastupa, Turska je izborila i nastup u finalu gdje nastupa kao 14. pjesma, prije Albanije i poslije Gruzije. Ukupno je imala 118 bodova, što je bilo dovoljno za 1. mjesto u polufinalu, ispred Azerbajdžana i Gruzije.

Po završetku glasovanja, Turska je završila na drugom mjestu, iza Njemačke, za kojom je zaostala 76 bodova. Ukupno je skupila 170 bodova i završila tako ispred Rumunjske. Pjesma je ostavila snažan dojam na publiku i gledatelje zbog snažne pjesme i futurističkog scenskog nastupa, te je postala jedan od hitova Eurosonga.