Wikipedija:Izabrani članci/Prijedlog pravila/Ante Perković

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Opcija A[uredi]

Svi meni predlažu članke.

Ja odlučujem jednom tjedno koji će na naslovnicu, 3 tjedna unaprijed.

Nakon toga svi zajedno radimo na poboljšanju članka.

Opcionalno: Tko prigovara, bude blokiran. :)

--Ante Perkovic 19:03, 20. srpanj 2007. (CEST)

 • ZA ZA --Ante Perkovic 19:03, 20. srpanj 2007. (CEST)
 • ZA ZA Emblem-extra-cool.svg Duh Svemira 19:09, 20. srpanj 2007. (CEST)
 • ZA ZA --Zeljko 20:23, 20. srpanj 2007. (CEST) ne mogu podržavati anarhiju i da se vrši pritisci na admine od strane pobornika svađa i besmismislenih rasprava.
 • ZA ZA --Treecko 20:26, 20. srpanj 2007. (CEST)
 • ZA ZA nadam se, da ne kasnim previše... Nadam se isto tako, da će ovakav princip konačno prekinuti ovo vječno beskrajno prepiranje - tko s kim, tko protiv koga, tko je nepristran, tko nije.... iskreno, mislim da je zajednica gubila previše vremena na te prepirke...Kao što je negdje ranije rekla Roberta, dok je članke birao sam Zmaj, bio je na tu temu blaženi mir. Branka France 13:28, 23. srpanj 2007. (CEST)
Ma, ne zna Roberta. Ma kakav Zmaj. Blaženi mir bijaše isključivo u razdoblju nakon što stvori Bog nebo i zemlju, dok Zemlja još bijaše pusta i prazna a tama se prostirala nad bezdanom i Duh Božji lebdio je nad vodama, a prije nego što bi svjetlost. Ygraine 13:36, 23. srpanj 2007. (CEST)
Ako već mora biti "tiranija" samo jednog, meni je za to mnogo pogodniji Donatus koji neće biti "tiranin" i kojemu mnogo više vjerujem. --Flopy 13:31, 23. srpanj 2007. (CEST)
 • ZA ZA - I dalje stojim kod onoga sa zamjenskim pravilima, ali ako je Zmaj mogao birati i bilo je kako čujem jako dobro, onda možda može i Ante, znam da je čovjek pretpran ali ako je on to predložio onda će to i obavit --Kingstone 93 20:08, 20. srpanj 2007. (CEST)
 • PROTIV PROTIV Jer je pretrpan i q*rtzobolan. Ygraine 13:09, 23. srpanj 2007. (CEST)
 • PROTIV PROTIV'. Vidim li to dobro? Onaj tko bude prigovorio Anti na njegovu izboru bit će blokiran! Znači meni smiju prigovarati, a njemu ne. Vrhunac drskosti i administratorske samovolje. Zašto bi on određivao koji će članak biti izabran?! Za to nije dovoljno kompetentan niti vjerujem u njegovu pristranost, nakon ovoga pogotovo ne! --'Flopy 10:55, 23. srpanj 2007. (CEST)
 • PROTIV PROTIV kao i protiv svih ostalih prijedloga --Suradnik13 13:30, 23. srpanj 2007. (CEST)
  • Flopy, ovo je bilo u polu-sali, da pokazem kako nam treba vise povjerenja jedni u druge. Tvoja reakcija je izvrsno pokazala kud nas vodi pretjerano nepovjerenje, koje ti konstantno pokazujes.
  • Nadalje, malo mi je apsurdno da ti sumnjas u moju pristranost. S obzirom da do sad nisam sudjelovao ni u jednom glasovanju o izabranom clanku, te sto niti jedan moj clanak nikad nije bio predlozen za najbolji, ocito je da mene boli qr*c (izvinte na izrazu) ciji je ego napumpan trenutnim izgledom glavne stranice, sto me cini izvrsnim odabirom za ovu duznost. Ti to ocito nisi shvatio na taj nacin, vec ti je i mala sala dovoljna da te baci u ocaj i vec vidis urotu i opasnost za sebe.
  • Drugo, opcija sa blokiranjem je bila ocita sala, ako nisi shvatio znak ":)" iza prijedloga. --Ante Perkovic 11:27, 23. srpanj 2007. (CEST)

Ja sam za dosadašnji način, da se može predložiti do pet članaka i neka se onda glasuje. Ante na mala vrata uvodi tiraniju. A također si je ostavio previše manevarskog prostora; nije napisao koliko mu se članaka može predložiti, na temelju čega će on onda izabrati najbolji (bit će pristan sigurno), kada mu se opet mogu predložiti oni koje je odbacio. Isto tako, mora obrazložiti zašto je izabrao baš taj članak, a ostale odbacio. On to očito ne želi nego hoće biti samovoljan. Žestoko sam protiv toga! Ako kojom nesrećom on preuzme ovo, ja ću itekako prigovarati pa da vidimo ako me blokira. Dići ću neviđenu buku. Prvom prilikom predložit ću mu hrpu svojih članaka za koje mislim da su dobri i morat će mi dobro obrazložiti zašto ih je odbacio. U protivnom je pristran. --Flopy 10:55, 23. srpanj 2007. (CEST)


I jedno pitanje Ante:

Ovo su tvoje riječi:

Wikicitati „Samo glasovanje je cin dobre volje i tjerati nekoga da gubi 50 minuta umjesto 10 minuta na citanje predlozenih clanaka mi se cini odlican nacin da potjeramo sve glasace. Ja u glasovanju ionako nikad ne sudjelujem jer ovo sve skupa smatram nepotrebnom igrarijom (koja redovito prelazi u natjecanje i stvara neprijateljstva bez razloga), a obaveza da procitam sve clanke koji su predlozeni mi se cini kao nepremostiva prepreka. Nekima bi to oduzelo vise-manje sve slodobno vrijeme koje imaju za wiki”
()

.

Ako nemaš vremena pročitati pet predloženih članaka po dosadašnjem sustavu predlaganja, odakle ti vremena za čitanje članaka koji bi se tebi predložili? Očito nisi prezaposlen kao što se stalno žališ. Još jednom, zbog bahatih prijedloga i omalovažavanja mene ja sam žestoko protiv i tvoj sud i izbor neću priznati. Ako već mora biti netko takav, ja sam za Donatusa. --Flopy 10:55, 23. srpanj 2007. (CEST)

Dragi Flopy, nemoj tako đonom na Antu. Sigurna sam da nije htio tebe osobno uvrijediti i zakinuti, a to je najvažnije. Evo, stavio je smajlija uz tu napomenu o prigovorima.
Ante želi maksimalno pojednostaviti proceduru, što je zavodljiva ideja.
S obzirom na Antinu preopterećenost i na njegov (ne posve neutemeljen) stav da je biranje izabranih članaka "nepotrebna igrarija", ne vidim razloga zašto bi se on u tome trebao ili htio angažirati ili biti angažiran. Ako idemo na ovakvu minimalističku opciju, slažem se s tvojim prijedlogom da to bude Donatus, naravno ako bi Donatus pristao. Sve pod pretpostavkom da je Antin prijedlog izrečen zaozbiljno. Ygraine 11:12, 23. srpanj 2007. (CEST)
Nemam vremena, ali bi ga nasao, ako bi to znacilo da ce svi ostali admini prestati biti mete razmazenih suradnika koji placu cim im netko ukaze da njihov uradat ipak nije za Pulitzera ili Nobela. Sve za zajednicu! --Ante Perkovic 11:27, 23. srpanj 2007. (CEST)
Moje članke dosad nitko nije odbio. Jedan je bio na Glavnoj stranici, a drugi je velikim dijelom moj. Šala glede blokiranja neukusna je šala i treba je izbaciti. --Flopy 11:33, 23. srpanj 2007. (CEST)

Opcija A1[uredi]

Sve isto, samo nisam ja nego suradnik:Donatus. Ocito Flopy ima u njega povjerenja, pa ocekujem da ce glasati za. Mozemo cak izbaciti opciju blokiranja :).

ZA ZA --Ante Perkovic 11:27, 23. srpanj 2007. (CEST)

ZA ZA -- Uvjet: ako se usvoji prvo ovo pravilo da bude jedan arbitar. I svakako izbaciti blokiranje. --Flopy 11:33, 23. srpanj 2007. (CEST)

ZA ZA - Apsolutno. Zato što su ankete na Wikipediji po svom značaju i "indikativnosti" jednake TV-anketama ipred Importanne Centra. Ygraine 10:47, 24. srpanj 2007. (CEST)


NEUTRALAN NEUTRALAN - čovjeka strašno poštujem i znam da će bit vrlo dobar na ovoj funkciji, ali nisam siguran ima li vremena još i za biranje članaka. Ako ovdje dolje napiše da ima, odmah se prebacujem ZA. -- Kingstone 93 14:10, 23. srpanj 2007. (CEST)

PROTIV PROTIV --Suradnik13 13:33, 23. srpanj 2007. (CEST)

Opcija B[uredi]

Sve isto, samo Flopy sve bira, nema blokiranja, a prigovarati možete beskonačno na njegovoj stranici za razgovor i on mora svima odgovoriti na upite. --Ante Perkovic 19:06, 20. srpanj 2007. (CEST)

 • ZA ZA --Ante Perkovic 19:06, 20. srpanj 2007. (CEST)
 • ZA ZA Emblem-extra-cool.svg Duh Svemira 19:09, 20. srpanj 2007. (CEST)
 • NEUTRALAN NEUTRALAN- Bit ću za ako Flopy pristane iako je on reko da on će samo povijest a ne ostala područja pa ako se on izjasni za bit ću za + objašnjenje gore. --Kingstone 93 20:08, 20. srpanj 2007. (CEST)

Komentari: Nisam shvatio ali čini mi se da opcija A, izbija opciju B i obrnuto.
Bit ću za ako budemo riješili zamjenska pravila i još neke nedoumice oko ovih pravila, ima puno sive zone, npr. ne vidim kad mogu opet predložit isti članak koji ne prođe na glasovanju ili kako se glasa i u kojem trajanju. Inače sam za da probamo s ovim aristokratskim sustavom, pa kako ispadne, onda Ante ako ti se da riješi to. -- Kingstone 93 20:08, 20. srpanj 2007. (CEST)

Ne znam kako da ovo shvatim, ironiju ili znak povjerenja. Pristajem, ali samo za povijest. --Flopy 17:20, 22. srpanj 2007. (CEST)
Inače, moj prijedlog dopune pravila slijedi sutra ili prekosutra. --Flopy 17:29, 22. srpanj 2007. (CEST)


PROTIV PROTIV Mijenjam. Dosadašnji sustav predlaganja do pet članaka je posve dobar. Ne treba nam za to arbitar. --Flopy 10:58, 23. srpanj 2007. (CEST)

PROTIV PROTIV--Suradnik13 13:33, 23. srpanj 2007. (CEST)