Wikipedija:Razori i obnovi

Izvor: Wikipedija
Ponekad se mora rušiti da bi se gradilo nešto novo.

Ako utvrdite da se članak ne isplati spašavati ili da je prekomplicirano popravljati postojeći sadržaj – nemojte se sekirati! To može biti znak da je bolje izbrisati postojeći članak i napisati ga iz početka. pitam se...

Princip »razaranja i obnavljanja« namijenjen je upotrebi u Wikipedijinim internim procesima i primjenuje se na očite slučajeve u kojima sadržaj: krši autorska prava (WP:KAP), promovira ili reklamira (WP:REKLAMA), krajnje krši nepristrani stil pisanja (WP:NPOV) ili je rezultat vlastitih istraživanja jednog suradnika (WP:BVI). U takvim slučajevima često ne igra ulogu je li tema ispunjava kriterije o sadržaju ili ne, no važnost teme može itekako utjecati na odluku o brisanju.

Ukoliko je neka tema vrlo važna, a članak npr. krši pravilo o nepristranom gledištu ili se radi o ogromnom (nečitljivom) strojnom prijevodu, bolje je skratiti sadržaj na mrvicu sa prihvatljivim opisom, nego nepotrebno brisati članak – svako brisanje značajnih tema je veliki gubitak za projekt, a mrvice uvijek možemo proširiti. U nekim situacijama postoji i opcija da se članak vrati na stariju inačicu koja je prihvatljiva.

Vidi još[uredi kôd]