Wikipedija:Susreti wikipedista/Wikipedist u Lori

Izvor: Wikipedija
Rubni pozdrav na RTOP-41

Eto, na nagovor nekih suradnika, odlučio sam napisati izvještaj o mom nedavnom malom izletu :-).

Kronologija[uredi kôd]

Aha?[uredi kôd]

Sve je počelo na maaalom wikisusretu u Splitu. Tute je Roberti palo na pamet da me sljedeći dan pošalje u Loru. Naime dan nakon susreta, u Lori se održavalo svečano imenovanje novih raketnih topovnjača koje su došle iz Finske - RTOP-41 i RTOP-42. Ona je lipo nazvala MORH, točnije gospodina iz odnosa s javnošću, i najavila mu da će se sutra ujutro pojavit predstavnik wikipedije da to sve "službeno" poprati.
I kad je to sve već lipo bilo dogovoreno, sitili su se mene i rekli mi da sutra ujutro idem gledat i vozit se (naime, nakon svih ceremonija i govora, išli smo se i vozat novim brodom) brodom. Prvih deset minuta nisan kužio šta mi je činiti, no kasnije uzbuđenju nije bilo kraja :-).
Treba san se nacrtati ispred ulaza u vojarnu do 10.40.

Dolazak[uredi kôd]

Sljedeći dan, po dogovoru sam se oko 10.30 našao ispred ulaza u vojarnu. Policajci su me pustili unutra nakon što su sve provjerili te sam čak dobio lipu iskaznicu na kojoj je lipo pisalo "PRESS" :-)
Otišli smo do brodova koji su bili lipo privezani i ceremonija je počela. Prvo su govore održale vojne face, nakon toga i gradonačelnici a za kraj su svi izmolili Oče Naš za sriću novim brodovima. Uslijedilo je svečano imenovanje i podizanje zastava.

Plovidba[uredi kôd]

I sad je došao najzanimljiviji trenutak. Neki barba je reka, da svi koji se žele voziti na raketnoj topovnjači RTOP-41 Vukovar nek se ukrcaju jer za 10 minuta krećemo. Ja sam se naravno među prvima ukrcao i za tren se našao među veeeeelikim raketama. Lagano smo izašli iz luke, i kad smo se našli nasred kanala Vukovar je lako potega do brzine od 25 čvorova. Tako smo se vozali skoro sve do Trogira kada smo se okrenuli i krenuli kući.
Moram se pohvaliti i da sam imao priliku posjetiti brodsku kuhinju u kojoj sam kušao odličan pršut i paški sir.

Zaključak[uredi kôd]

Bilo je super :-)

Fotografije na Zajedničkome poslužitelju[uredi kôd]

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Logotip Zajedničkog poslužitelja
Zajednički poslužitelj ima još gradiva o temi RTOP-41 Vukovar
Logotip Zajedničkog poslužitelja
Logotip Zajedničkog poslužitelja
Zajednički poslužitelj ima još gradiva o temi RTOP-42 Dubrovnik