Wikipedija:Wikipedija ne daje medicinske savjete

Izvor: Wikipedija

MOLIMO VAS PROČITAJTE CIJELI TEKST PRIJE NEGO ZATVORITE OVU STRANICU

Wikipedija sadrži mnogo članka o medicini. Međutim, nitko ne daje nikakve garancije, niti tvrdi da su informacije koje ovdje možete naći pouzdane. Ne postoji apsolutno nikakva garancija da je bilo koja izjava povezana sa medicinskim pojmovima istinita, korektna ili precizna. Veliki broj članaka, djelomično ili potpuno, napisali su neprofesionalci. Čak i ako su rečenice i izjave o medicinskim pojmovima istinite i pouzdane, one ne moraju odgovarati Vama ili Vašim simptomima.

Informacije medicinske prirode koje možete naći na Wikipediji su, u najboljem slučaju, opće prirode i ne mogu zamijeniti savjet ili dijagnozu liječnika ili profesionalnog medicinskog radnika (ljekarnika, stomatologa, medicinske sestre, babice, farmaceuta...). Wikipedija nije liječnik.

Nitko od pojedinih autora članaka, operatera baza podataka, programera, sponzora Wikipedije ili drugih povezanih sa Wikipedijom ne mogu preuzeti odgovornost za rezultate ili posljedice bilo kakvog pokušaja da Vi primjenite ili prilagodite bilo koju informaciju koju ste pročitali u ovoj enciklopediji.

Ništa od onog što možete naći na Wikipedia.org ili na nekom od projekata Wikimedije ne može biti upotrebljeno za pokušaj davanja ili sastavljanja medicinskog mišljenja ili dijagnoze ili na neki drugi način uplitanje u pitanje medicinske prakse.