Working on the Highway

Izvor: Wikipedija
“Working on the Highway”
Izvođač Bruce Springsteen
Album Born in the U.S.A.
Objavljeno 4. lipnja 1984.
Snimanje ožujak-travanj 1982.
Žanr Rock
Jezik engleski
Trajanje 3:11
Izdavač Columbia Records
Tekstopisac Bruce Springsteen
Producent(i) Jon Landau, Chuck Plotkin, Bruce Springsteen, Steve Van Zandt
Mjesto na albumu
"Darlington County" "Working on the Highway" "Downbound Train"
(3) (4) (5)

"Working on the Highway" je pjesma Brucea Springsteena objavljena na albumu Born in the U.S.A. iz 1984.

Kao što je to bio slučaj s drugim pjesmama s albuma, uključujući "Downbound Train" i naslovnu pjesmu, "Working on the Highway" prvotno je snimljena u samostalnoj akustičnoj demoverziji namijenjenoj za album Nebraska. Akustična verzija pjesme imala je radni naslov "Child Bride", a nije uključivala rock melodiju niti zarazni naslovni refren. Verzija pjesme objavljene na albumu snimljena je u ožujku i travnju 1982. u Power Stationu tijekom ranog snimanja albuma Born in the U.S.A.[1]

Iako "Working on the Highway" nije bila jedna od sedam pjesama s albuma objavljenih kao singlovi, ostala je popularna na koncertima, s 271 izvedbom do 2008. Slavna izvedba pjesme dogodila se 26. srpnja 1992. kad je Springsteenova majka krajem pjesme izašla i zaplesala sa sinom, navevši ga da kaže "Dječakov najbolji prijatelj je majka", referirajući se na rečenicu iz filma Psiho Alfreda Hitchcocka.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. BRUCE SPRINGSTEEN - ON THE TRACKS V4. Inačica izvorne stranice arhivirana 19. veljače 2009. Pristupljeno 19. travnja 2009. journal zahtijeva |journal= (pomoć)

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Nedovršeni članak Working on the Highway koji govori o uglazbljenoj pjesmi treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.