Yu-Gi-Oh! 5D's

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Yu-Gi-Oh! 5D's
遊☆戯☆王5D's (ファイブディーズ) / Yū☆gi☆ō Faibu Dīzu
Format Crtana serija
Redatelj Katsumi Ono
Glumci
Država podrijetla Japan
Broj epizoda 82 (zasad)
Produkcija
Trajanje epizode 24 minute
Prikazivanje
TV kuća TV Tokyo
Emitiranje 2. travnja 2008. – još traje

Ova je anima nastavak Yu-Gi-Oh! franšize koja je puštena u eter nakon prikazivanja Yu-Gi-Oh! GX anime. Prikazuje se jedanput tjedno na TV Tokyu, a Konami je jedan od glavnih sponzora. Glavna tema anime je kartaška igra, Dvoboj čudovišta, u unaprijeđenom obliku, a cilj junaka je spašavanje svijeta korištenjem svojih dvobojničkih sposobnosti.

Glavni lik, Yusei Fudo, je 18-godišnji tinejdžer i vrstan dvobojnik. Iako je stanovnik najnerazvijenijeg dijela Neo Dominu, svoga grada, veoma je nadaren. Boreći se sa svojim suparnikom, Jackom Atlasom, doznaje da je Znakonoša (engl. Signer), tj. osoba koja posjeduje moći potrebne da se spasi svijet.

Glavni likovi[uredi VE | uredi]

Yusei Fudo

Yusei je, za razliku od dosadašnjih Yu-Gi-Oh! protagonista, dosta smireniji i staloženiji. Iako je na prvi pogled pomalo šutljiv i prezabrinut, dobar je prijatelj. Budući da živi u 2021. godini, također je i D-trkač (engl. D-Wheeler) iznimnih sposobnosti. Sam je izgradio svoju dvobojsku jurilicu (engl. Duel Runner), a zbog toga je često shvaćen kao lopov od strane osiguranja Neo Domina. Za njega smatraju da je zacijelo ukrao svoju dvobojsku jurilicu jer potječe iz siromašne četvrti.

Jack Atlas

Hladnokrvni dvobojnik i Znakonoša koji je nekad bio Yuseijev prijatelj, no izdao ga je zbog slave i novca. Uzdrman je jer ga je Yusei u njegovom uzvratu porazio i namjerava se ponovno obračunati s njime.

Aki Izayoi

Isprva je bila veoma zlobna i neprijateljski raspoložena, no upoznavanjem Yuseija, mijenja svoj pogled na život i prestaje smatrati da je njezina darovitost kao Znakonoše loša.

Rex Godwin

Upravitelj osiguranja Neo Domina koji pokušava okupiti sve Znakonoše da mu pomognu spasiti svijet. Veoma je bezosjećajan i Yuseija podnosi samo zato što je Znakonoša.

Rua i Ruka

Dvoje blizanaca, tj. brat i sestra, koji pomažu Yuseiju nakon što nema gdje prespavati. Ruka je Znakonoša, a njezin brat nije, ali su veoma povezani iako su različitih naravi.

Tetsu Ushio

Policajac koji mrzi Yuseija nakon što ga on pobijedi u dvoboju. Misli da je on ološ i stalno ga vreba kako bi ga smjestio iza rešetaka.

Izvori[uredi VE | uredi]