Zagrebačka škola za menadžment

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Disambig.svg Za druga značenja, pogledajte ZSM.
Veleučilište VERN'

Zagrebačka škola za menadžment - VERN' ili (eng. Zagreb School of Management) skraćeno ZSM, bila je privatna visokoškolska ustanova s pravom javnosti. Nakon 2009. godine djeluje kao dio obrazovne grupacije VERN' te je 2011. godine u potpunosti integrirana u isto veleučilište i kao pravna osoba prestala postojati.

O ustanovi[uredi VE | uredi]

Zagrebačka škola za menadžment je osnovana 2001. godine od strane Instituta za turizam iz Zagreba, u suradnji s "The Institute of Commercial Management" iz Londona, Velika Britanija prema Zakonu o visokom školstvu Republike Hrvatske. U veljači 2009. Zagrebačka škola za menadžment pridružila se obrazovnoj grupaciji VERN' u čijem je sastavu istoimeno Veleučilište VERN'. Tom je akvizicijom grupacija VERN' ušla u vlasničku strukturu ZSM-a s udjelom od 80 posto.

Studij[uredi VE | uredi]

ZSM provodi stručni prijediplomski (u trajanju od tri godine i 6 mjeseci, odnosno 7 semestra) i specijalistički diplomski stručni studij (u trajanju od dvije godine, odnosno 4 semestra). Studij se nakon završene druge godine prijediplomskog studija dijeli u dva smjera: turistički menadžment i hotelski menadžment. Završetak stručnog prijediplomskog studija donosi 210 ECTS bodova, a studenti koji ga završe stječu naziv stručni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) ekonomije turističkog ili hotelskog menadžmenta (bacc.oec.). Završetkom specijalističkog diplomskog stručnog studija stječe se dodatnih 120 ECTS bodova i zvanje stručni/a specijalist/specijalistica turističkog menadžmenta (struč.spec.oec.) - razina stručnog magisterija.

Nastava na ZSM-u[uredi VE | uredi]

Program na Zagrebačkoj školi za menadžment je strukturiran tako da se u prve dvije godine studiraju osnovni ekonomski kolegiji, te kolegiji potrebni za usvajanje osnovnih menadžerskih znanja i vještina. Nastavu provode stručnjaci Instituta za turizam, predavači s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, i dr. Terenska nastava koja se izvodi po Hrvatskoj i inozemstvu također je sastavni dio studija turizma.

Integracija u Veleučilište VERN'[uredi VE | uredi]

Stari znak Zagrebačke škole za menadžment, izvan upotrebe

U travnju 2011. godine dovršena je potpuna integracija Zagrebačke Škole za Menadžment (ZSM) Veleučilištu VERN', koja je započela 2009. godine. Oba studija koja je nekada izvodila Zagrebačka škola za menadžment, od tada se izvode kao VERN'ovi studiji, a svi alumniji ZSM-a, te aktivni i budući studenti postali su dio VERN'ovog Alumni kluba koji broji više od 3.000 bivših studenata.

Vanjske poveznica[uredi VE | uredi]