Čudesa

Izvor: Wikipedija

Čudesa, igrani serijal. Tema su istiniti događaji o čudesima po zagovoru kršćanskih svetaca. Svaka epizoda jedno je svjedočanstvo prijavljeno u vatikanskoj Kongregaciji za kauze svetih koja istražuje slučajeve nazivane čudesima. Istraživači iz Kongregacije poslani su na mjesta događaja da bi pronašli znanstvena objašnjenja. U nedostatku znanstvenih objašnjenja, ti događaji nazvani su ”čudesima”. Svjedočanstva su pomogla u kauzama za proglašenje svetima ili su samo dodana za arhivu onih koji već sveti jesu. Čudesa su događaji koji prkose znanstvenim zakonitostima, koji govore o Božjem djelovanju u čovjekovom životu, te ostavljaju i najveće skeptike bez riječi, a ovaj serijal je priča o tim događajima. Poznato je da se u najtežim trenutcima, tragedijama, strahovima i bezizlaznim situacijama ljudi se okreću molitvi, i poznata je molitva po zagovoru svetaca. Serija napeto i dramaturški donosi istinite priče o čudesima koja su se dogodila po molitvama svecima i njihovom zagovoru. U Hrvatskoj se prikazuje na Laudato TV od 2017. godine.[1] Serija o čudesima koje je Katolička Crkva službeno priznala snimana je u nekoliko gradova, uključujući Miami (SAD), Panama City (Panama), Caracas (Venezuela) i Mexico City (Meksiko).[2]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Laudato TV Najave » Igrani serijal Čudesa. Objavljeno 13. rujna 2017. Arhivirano u Googleovoj predmemoriji 14. rujna 2019. (pristupljeno 18. prosinca 2019.)
  2. Bitno.net [VIDEO] Na Laudato TV-u došao je serijal koji će vas oduševiti: ‘Čudesa’, dokaz da vjera doista premješta brda 27. rujna 2017. (pristupljeno 18. prosinca 2019.)