Anto Krešić

Izvor: Wikipedija

Anto Krešić, hrv. bh. karataški trener iz Tuzle. Akreditirani je europski i licencirani svjetski trener karatea. Status je stekao položivši ispite tijekom Svjetskog kupa održanog u Hrvatskoj, u Umagu (od 30. lipnja do 2. srpnja). Trener je karate kluba "Do" iz Tuzle, čiji su članovi osvajali domaće, regionalne,europske i svjetske medalje - Sandro Krešić (državni prvak, prvak Balkana, brončani na svjetskom kupu u Umagu,brončani na svjetskoj ligi u Veneciji,mediteranski prvak,7 na svjetskom prvenstvu u Čileu...) i Stefani Krešić(prvakinja države,prvakinja balkana,treća na mediteranskom prvenstvu,prvo mijesto na svjetskom kupu u umagu,peto mjesto na europskom prvenstvu...), a u borbe za medalje ušla je Meliha Đulović.[1] Krešić je također trener juniorsko-kadetske reprezentacije Federacije BiH. Na Regionalnom europskom prvenstvu održanom od 2. do 4. lipnja 2017. održano u Prištini, pod njegovim vodstvom karatašice Federacije BiH u sastavu Stefani Krešić (KK DO Tuzla) i Dženana Šiljegović (KK Sensei Lukavac), Ilma Rahmanović (KK Ilidža), Ema Nadarević (KK Regeneracija V. Kladuša) i Ema Selman (KK Omladinac Senica) osvojile su srebrno odličje. Najveći broj reprezentativaca FBiH bio je s područja Županije Soli. Federacija BiH osvojila je drugo mjesto, izborivši u finalu prvenstva 1:1 s Turskom, a od naslova prvaka dijelio ih je manji broj bodova osvojenih u prethodnim borbama.[2]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. (boš.) Tuzla LiveArhivirana inačica izvorne stranice od 6. prosinca 2017. (Wayback Machine) Mladi tuzlanski karatista Sandro Krešić treći na svijetu, 3. srpnja 2017. (pristupljeno 5. prosinca 2017.)
  2. (boš.) Tuzla LiveArhivirana inačica izvorne stranice od 6. prosinca 2017. (Wayback Machine) Anto Krešić: Srebrna medalja iz Prištine je veliki uspjeh karate sporta (Foto), 9. lipnja 2017. (pristupljeno 5. prosinca 2017.)