B.C.'s Quest for Tires

Izvor: Wikipedija
B.C's Quest for Tiers
ProizvođačSierra On-Line
Dizajner(i)Rick Banks
Michael Bate
SerijalB.C.'s
Nadnevak izlaska1983.
Žanr(ovi)akcijska igra
PlatformaApple II
Atari
ColecoVision
Commodore 64
MS-DOS
MSX
ZX Spectrum
Medij(i)kaseta,disketa


B.C.'s Quest for Tires je videoigra autora Ricka Banksa i Michaela Batea. Na tržište ju je 1983. godine izdala tvrtka Sierra On-Line. Igra je zasnovana na stripu B.C. autora Johnnyja Harta dok je naslov bio igra na filma koji bio izašao u isto vrijeme s naslovom Quest for Fire. Nastavak igre izašao je 1984. pod naslovom Grog's Revenge.

Priča[uredi | uredi kôd]

Glavni lik igre je pećinski čovjek Thor koji mora spasiti svoju djevojku 'Zgodnu Curu' koju je oteo dinosaur. Da bi stigao do svoje djevojke, Thor mora voziti svoj unicikl, u stvari nemogući kotač preko nekoliko nivoa. Na svakom nivou Thor se giba s lijeve na desnu stranu zaslona, izbjegavajući razne prepreke.

Igra[uredi | uredi kôd]

B.C.'s Quest for Tires akcijska je igra koja se prenosi preko nekoliko povezanih nivoa. Na početku igre prepreke su jednostavne, Thor mora preskočiti preko rupa i sagnuti se da ne bi udario glavom o granu. Kasniji nivoi postaju složeniji: npr. Thor mora skočiti na kornjače da bi uspio prijeći preko jezera, ili treba uhvatiti noge ptice Dooky kako bi uspio preskočiti preko jezera s lavom.

Platforme[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]