Dodatak:Popis likova u Simpsonima

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Neki od mnogih glavnih i sporednih likova u Simpsonima.

Uz obitelj Simpson, Simpsoni uključuju i veliki broj sporednih likova: suradnika, učitelja, obiteljskih prijatelja, šire obitelji, poznatih osoba, izmišljenih likova i ostalih građana Springfielda. Glavni likovi, obitelj Simpson, su prvi, a ostali likovi su po prezimenima poredani abecednim redom.

Likovi[uredi VE | uredi]

Ime lika Uloga Zanimanje Prvo pojavljivanje Premijerno prikazan
Homer Simpson Dan Castellaneta[1] Margin suprug; otac Barta, Lise i Maggie. "Good Night" (The Simpsons shorts) 19. travnja 1987.
Marge Simpson Julie Kavner[1] Homerova supruga; majka Barta, Lise i Maggie. "Good Night"[2] 19. travnja 1987.
Bart Simpson Nancy Cartwright[1] Najstarije dijete Homera i Marge; brat Lise i Maggie.. "Good Night"[2] 19. travnja 1987.
Lisa Simpson Yeardley Smith[1] Srednje dijete i najstarija kći Homera i Marge; sestra Barta i Maggie. "Good Night"[2] 19. travnja 1987.
Maggie Simpson Liz Georges
Gabor Csupo
Harry Shearer
Yeardley Smith
Nancy Cartwright
Elizabeth Taylor
James Earl Jones
Jodie Foster
Najmlađe dijete (beba) i kći Homera i Marge; sestra Barta i Lise. "Good Night"[2] 19. travnja 1987.
Akira George Takei,[3] Hank Azaria[1] Konobar u Happy Sumo;[4] učitelj karatea.[5] "One Fish, Two Fish, Blowfish, Blue Fish" 24. siječnja 1991.
Ms. Albright Tress MacNeille[6] Učiteljica u crkvi u Springfieldu. "The Telltale Head" 25. veljače 1990.
Aristotle Amadopolis Jon Lovitz,[7] Dan Castellaneta[1] Vlasnik nuklearne elektrane u Shelbyvillu.[8] "Homer Defined" 17. listopada 1991.
Atkins Harry Shearer,[9] Hank Azaria[10] Državni kontrolor.[11] "Lisa Gets an 'A'" 22. studenog 1998.
Mary Bailey Maggie Roswell[6] Guverner Springfieldske države. "Two Cars in Every Garage and Three Eyes on Every Fish" 1. studenog 1990.
Birchibald "Birch" T. Barlow Harry Shearer[6] Voditelj radio intervjua i FOX vijesti. "Sideshow Bob Roberts" 9. listopada 1994.
Jasper Beardly Harry Shearer[6] Djedin najbliži susjed u Domu za umirovljenike. "Homer's Odyssey" 21. siječnja 1990.
Benjamin, Doug i Gary Harry Shearer,[6] Hank Azaria,[1] i Dan Castellaneta[1] Studenti Springfieldskog sveučilišta. "Homer Goes to College" 14. listopada 1993
Bill i Marty Dan Castellaneta[1] and Harry Shearer[6] Voditelj na KBBL radiju. "Bart Gets an F" 22. listopada 1990.
Blinky Nema glasa Riba s tri oka. "Homer's Odyssey" 1. studenog 1990.
Blue Haired Lawyer[12] Dan Castellaneta[12] Odvjetnik. "Bart Gets Hit by a Car" 10. siječnja 1991.
Boobarella Tress MacNeille Voditelj kasnih TV horora. "I'm Spelling as Fast as I Can" 16. veljače 2003.
Wendell Borton Russi Taylor[6] Učenik u Springfieldskoj osnovnoj školi. "Simpsons Roasting on an Open Fire" 17. prosinca 1989.
Jacqueline Bouvier Julie Kavner[1] Majka Selme i Patty Bouvier i Marge Simpson; baka Barta, Lise, Maggie i Ling. "Moaning Lisa" 22. studenog 1990.
Bouvier, PattyPatty Bouvier Julie Kavner[1] Selmina sestra blizanka i Margina starija sestra. "Simpsons Roasting on an Open Fire" 17. prosinca 1989.
Bouvier, SelmaSelma Bouvier Julie Kavner[1] Pattina sestra blizanka i Margina starija sestra. Usvojila dijete Ling. "Simpsons Roasting on an Open Fire" 17. prosinca 1989.
Brockman, KentKent Brockman Harry Shearer[6] Voditelj vijesti na Kanalu 6. "Krusty Gets Busted" 29. travnja 1990.
Bumblebee Man Hank Azaria[1] Zvijezda urnebesne crtane komedije na Kanalu Ocho. "Itchy & Scratchy: The Movie" 3. studenog 1992.
Burns, Charles MontgomeryCharles Montgomery Burns Harry Shearer[6] Vlasnik Springfieldske nuklearne elektrane. "Simpsons Roasting on an Open Fire" 17. prosinca 1989.
Capital City Goofball Tom Poston[13] Maskota Capital City bejzbol tima.[14] "Dancin' Homer" 8. studenog 1990.
Carlson, CarlCarl Carlson Hank Azaria[1] Radnik u Springfieldskoj nuklearnoj elektrani. "Homer's Night Out" 25. ožujka 1990.
Crazy Cat Lady[9] Tress MacNeille[9] Mentalno poremećena vlasnica velikog broja mačaka. Njezino pravo ime je Eleanor Abernathy. "Girly Edition" 19. travnja 1998.
Chalmers, Superintendent GarySuperintendent Gary Chalmers Hank Azaria[1] Domar u javnim školama. "Whacking Day" 29. travnja 1993.
Charlie Dan Castellaneta[15] Radnik u Springfieldskoj nuklearnoj elektrani. "Life on the Fast Lane" 18. ožujka 1990.
Chase Hank Azaria[12] Luann Van Houtein bivši dečko ; American Gladiator. "A Milhouse Divided" 1. prosinca 1996.
Christian, ScottScott Christian Dan Castellaneta[1] Voditelj vijesti. "Krusty Gets Busted" 29. travnja 1990.
Comic Book Guy Hank Azaria[1] Vlasnik trgovine stripovima The Android's Dungeon. Pravo ime mu je Jeff Albertson. "Three Men and a Comic Book" 9. svibnja 1991.
Costington, Mr.Mr. Costington Hank Azaria[10] Predsjednik robne kuće Costington's. "Trash of the Titans" 29. travnja 1998.
Database Nancy Cartwright[1] Učenik u Springfieldskoj osnovnoj školi. "Bart's Comet" 5. veljače 1995.
Desmond, DeclanDeclan Desmond Eric Idle Snimatelj dokumentaraca. "'Scuse Me While I Miss the Sky" 20. ožujka 2003.
Disco Stu Hank Azaria[10] Ljubitelj disco glazbe. "Two Bad Neighbors" 14. siječnja 1996.
Dolph Tress MacNeille[6] Siledžija Springfieldske osnovne škole. "The Telltale Head" 25. veljače 1990.
Doris, LunchladyLunchlady Doris Doris Grau[6] Kuharica u kantini Springfieldske osnovne škole. "Lisa's Pony" 7. studenog 1991.
Duffman Hank Azaria[12] Maskota Duff piva. "The City of New York vs. Homer Simpson" 21. rujna 1997.
Eddie i Lou Harry Shearer[6] i Hank Azaria[1] Springfieldski policajci. "There's No Disgrace Like Home" 29. siječnja 1990.
Ernst i Gunter Harry Shearer[9] i Hank Azaria[12] Krotitelji lavova. "$pringfield (or, How I Learned to Stop Worrying and Love Legalized Gambling)" 19. prosinca 1993.
Fat Tony Joe Mantegna Šef mafije. "Bart the Murderer" 10. listopada 1991.
Flanders, MaudeMaude Flanders Maggie Roswell[6] Preminula žena Ned Flandersa. "Dead Putting Society" 15. studenog 1990.
Flanders, NedNed Flanders Harry Shearer[6] Prvi susjed obitelji Simpson; vlasnik trgovine prilagođene ljevorukim osobama. "Simpsons Roasting on an Open Fire" 17. prosinca 1989.
Flanders, RodRod Flanders Pamela Hayden[6] Stariji sin Neda i Maude Flanders. "The Call of the Simpsons" 18. veljače 1990.
Flanders, ToddTodd Flanders Nancy Cartwright[1] Mlađi sin Neda i Maude Flanders. "Simpsons Roasting on an Open Fire" 17. prosinca 1989.
Francesca Maria Grazia Cucinotta[1] Talijanska žena Sideshow Boba. "The Italian Bob" 11. prosinca 2005.
Frankie the Squealer Dan Castellaneta[10] Dopisnik Fat Tonyja.[16] "Insane Clown Poppy" 12. studenog 2000.
Frink, Professor JohnProfessor John Frink Hank Azaria[1] Znanstvenik, izumitelj. "Old Money" 28. ožujka 1991.
Gerald, BabyBaby Gerald Nema glasa Beba s jednom obrvom. Neprijatelj Maggie Simpson. "Sweet Seymour Skinner's Baadasssss Song" 29. travnja 1994.
Ginger Flanders Tress MacNeille[9] Žena Neda Flandersa iz Las Vegasa[17] "Viva Ned Flanders" 10. siječnja 1999.
Gino Tress MacNeille[9] Beba Sideshow Boba "The Italian Bob" 11. prosinca 2005.
Popis sporednih likova u Simpsonima#Mrs. Glick, Mrs.Mrs. Alice Cloris Leachman,[18] Tress MacNielle Starica. "Three Men and a Comic Book" 9. svibnja 1991.
Gloria Julia Louis-Dreyfus Snakeova trudna cura "A Hunka Hunka Burns in Love" 2. prosinca 2001.
Gumble, BarneyBarney Gumble Dan Castellaneta[1] Homerov pijani prijatelj. "Simpsons Roasting on an Open Fire" 17. prosinca 1989.
Gunderson, GilGil Gunderson Dan Castellaneta[12] Neuspješan prodavač "Realty Bites" 7. prosinca 1997.
Happy Little Elves Dan Castellaneta,[10] Hank Azaria,[10] i Harry Shearer[19] Likovi iz dječjih crtića. "Scary Movie" (The Simpsons shorts)[20] 12. veljače 1989.
Harm, Judge ConstanceJudge Constance Harm Jane Kaczmarek Springfieldski sudac. "The Parent Rap" 11. studenog 2001.
Herman Hermann Harry Shearer[6] Vlasnik trgovine sa vojnim suvenirima.[21] "There's No Disgrace Like Home" 4. veljače 1990.
Hibbert, BerniceBernice Hibbert Tress MacNeille[9] Žena dr. Hibberta. "Bart's Dog Gets an F" 7. ožujka 1991.
Hibbert, Dr. JuliusDr. Julius Hibbert Harry Shearer[6] Doktor medicine. "Bart the Daredevil" 6. veljače 1990.
Hoover, ElizabethElizabeth Hoover Maggie Roswell[6] Lisina učiteljica u Springfieldskoj osnovnoj školi. "Brush with Greatness" 11. travnja 1991.
Hutz, LionelLionel Hutz Phil Hartman[22] Odvjetnik. "Bart Gets Hit by a Car" 10. siječnja 1991.
Itchy & Scratchy Dan Castellaneta[1] and Harry Shearer[6] Crtani sa mišom i mačkom. "The Bart Simpson Show" (The Simpsons shorts)[23] 20. studenog 1988.
Jones, JimboJimbo Jones Pamela Hayden[6] Siledžija Springfieldske osnovne škole "The Telltale Head" 25. veljače 1990.
Jordan, RachelRachel Jordan Shawn Colvin[24] Vodeći vokal Krišćanske rock grupe Kovenant.[25] "Alone Again, Natura-diddily" 13. veljače 2000.
Kang i Kodos Harry Shearer[6] i Dan Castellaneta[1] Izvanzemaljci. "Treehouse of Horror" 25. listopada 1990.
Kashmir, PrincessPrincess Kashmir Maggie Roswell[6] Trbušna plesačica.[26] "Homer's Night Out" 25. ožujka 1990.
Kearney Nancy Cartwright[1] Siledžija Springfieldske osnovne škole. "The Telltale Head" 25. veljače 1990.
Krabappel, EdnaEdna Krabappel Marcia Wallace[6] Bartova učiteljica u Springfieldskog osnovnoj školi. "Bart the Genius" 14. siječnja 1990.
Krustofski, Rabbi HymanRabbi Hyman Krustofski Jackie Mason i Dan Castellaneta Rabbi; otac klauna Krustyja.[27] "Like Father, Like Clown" 24. listopada 1991.
Krusty the Clown Dan Castellaneta[1] Voditelj TV emisije za djecu; pravo ime mu je Herschel Shmoikel Pinchas Yerucham Krustofski.[28] "The Krusty the Clown Show" (The Simpsons shorts)[29] 15. siječnja 1989.
Kwan, CookieCookie Kwan Tress MacNeille[9] Agent za nekretnine.[30] "Realty Bites" 7. prosinca 1997.
Largo, DeweyDewey Largo Harry Shearer[6] Učitelj iz glazbenog Springfieldske osnovne škole. "Simpsons Roasting on an Open Fire" 17. prosinca 1989.
Legs i Louie Hank Azaria[1] i Dan Castellaneta[1] Pristaše Fat Tonzja. "Bart the Murderer" 10. listopada 1991.
Leopold Dan Castellaneta[6] Pomoćnik domara Chalmersa. "Sweet Seymour Skinner's Baadasssss Song" 28. travnja 1994.
Leonard, LennyLenny Leonard Harry Shearer[6] Zaposlenik u Springfieldskoj nuklearnoj elektrani; Homerov prijatelj. "Life on the Fast Lane" 18. ožujka 1990.
Lewis Russi Taylor[6] Učenik u Springfieldskoj osnovnoj školi. "Simpsons Roasting on an Open Fire" 17. prosinca 1989.
Lovejoy, HelenHelen Lovejoy Maggie Roswell[6] Žena Velečasnog Lovejoya "Life on the Fast Lane" 18. ožujka 1990.
Lovejoy, Reverend TimothyReverend Timothy Lovejoy Harry Shearer[6] Sveštenik u prvoj Springfieldskoj crkvi. "The Telltale Head" 25. veljače 1990.
Lugash Dan Castellaneta[10] Instruktor gimnastike.[31] "Children of a Lesser Clod" 13. svibnja 2001.
Luigi Hank Azaria[12] Vlasnik talijanskog restorana. "Sweet Seymour Skinner's Baadasssss Song" 28. travnja 1994.
Lumpkin, LurleenLurleen Lumpkin Beverly D'Angelo,[32] Doris Grau[6] Pjevačica country glazbe. "Colonel Homer" 26. ožujka 1992
Mann, OttoOtto Mann Harry Shearer[6] Vozač autobusa Springfieldske osnovne škole. "Homer's Odyssey" 21. siječnja 1990.
McCallister, Captain HoratioCaptain Horatio McCallister Hank Azaria[1] Kapetan "New Kid on the Block" 12. studenog 1992.
Meyers, Jr., RogerRoger Meyers, Jr. Alex Rocco,[33] Dan Castellaneta[1] Predsjednik Itchy & Scratchy studija. "Itchy & Scratchy & Marge" 20. prosinca 1990.
McClure, TroyTroy McClure Phil Hartman[34] Glumac. "Homer vs. Lisa and the 8th Commandment" 7. veljače 1991.
Moleman, HansHans Moleman Dan Castellaneta[1] Starac sa jako lošom srećom. "Principal Charming" 14. veljače 1991.
Monroe, Dr. MarvinDr. Marvin Monroe Harry Shearer[6] Psihoterapeut. "There's No Disgrace Like Home" 28. siječnja 1990.
Muntz, NelsonNelson Muntz Nancy Cartwright[1] Siledžija Springfieldske osnovne škole. "Bart the General" 4. veljače 1990.
Muntz, Mrs.Mrs. Muntz Tress MacNeille[9] Majka Nelsona Muntza. "Wild Barts Can't Be Broken" 14. prosinca 2003.
Murdock, Captain LanceCaptain Lance Murdock Dan Castellaneta[1] Daredevil. "Bart the Daredevil" 6. prosinca 1990.
Murphy, Bleeding GumsBleeding Gums Murphy Ron Taylor[35] Glazbenik (blues).[36] "Moaning Lisa" 11. veljače 1990.
Naegle, LindseyLindsey Naegle Tress MacNeille[9] Poslovna osoba. "The Itchy & Scratchy & Poochie Show" 9. veljače 1997.
Nahasapeemapetilon, ApuApu Nahasapeemapetilon Hank Azaria[1] Vlasnik i radnik uKwik-E-Mart. "The Telltale Head" 25. veljače 1990.
Nahasapeemapetilon, ManjulaManjula Nahasapeemapetilon Jan Hooks[37] Žena Apua Nahasapeemapetilona. "Much Apu About Nothing" 16. studenog 1997.
Nahasapeemapetilon, SanjaySanjay Nahasapeemapetilon Harry Shearer[9] Stariji brat Apua Nahasapeemapetilona. "Homer vs. Lisa and the 8th Commandment" 7. veljače 1991.
Old Barber[38] Dan Castellaneta,[38] Harry Shearer[19] Frizer. "Bart's Haircut" (The Simpsons shorts)[39] 15. studenog 1987.
Old Jewish Man Hank Azaria[12] Starac iz doma za umirovljenike. "Old Money" 13. svibnja 1993.
Patches and Poor Violet Pamela Hayden[9] and Tress MacNeille[9] Siročad.[40] "Miracle on Evergreen Terrace" 21. prosinca 1997.
Pye, ArnieArnie Pye Dan Castellaneta[1] Pilot helikoptera; novinar za Channel 6. "Homer Alone" 6. veljače 1992.
Poochie Dan Castellaneta[1] Pas iz crtića; nekad glumio u The Itchy & Scratchy Show. "The Itchy & Scratchy & Poochie Show" 9. veljače 1997.
Powell, HerbertHerbert Powell Danny DeVito[41] Homerov polubrat.[42] "Oh Brother, Where Art Thou?" 21. veljače 1991.
Powell, JaneyJaney Powell Pamela Hayden[6] Učenik u Springfieldskoj osnovnoj školi. "Bart the General" 4. veljače 1990.
Pennycandy, LoisLois Pennycandy Pamela Hayden[43] Krustyjeva privlačna sekretarica. "Like Father, Like Clown" 24. rujna 1991.
Powers, RuthRuth Powers Pamela Reed[43] Simpsonova bivša susjeda.[44] "New Kid on the Block" 12. studenog 1992.
Prince, MartinMartin Prince Russi Taylor[6] Učenik u Springfieldskoj osnovnoj školi. "Bart the Genius" 14. siječnja 1990.
Pryor, Dr. J. LorenDr. J. Loren Pryor Harry Shearer[6] Školski psiholog u Springfieldu. "Bart the Genius" 14. siječnja 1990.
Quimby, Mayor "Diamond Joe"Mayor "Diamond Joe" Quimby Dan Castellaneta[1] Gradonačelnik Springfielda. "Bart Gets an F" 11. listopada 1990.
Radioactive Man Harry Shearer Superjunak iz stripova. "Bart the Genius" 14. siječnja 1990.
Rich Texan, TheThe Rich Texan Dan Castellaneta[12] Čovjekoljubac. "$pringfield" 16. prosinca 1993.
Richard Pamela Hayden,[6] Nancy Cartwright[1] Učenik u Springfieldskoj osnovnoj školi. "Bart the Genius" 14. siječnja 1990.
Riviera, Dr. NickDr. Nick Riviera Hank Azaria[1] Nesposoban doktor medicine. Ozlijeđen na kraju filma kad je na njega pao komad stakla, ali vraćen u seriju u 20. sezoni. "Bart Gets Hit by a Car" 10. siječnja 1991.
Santa's Little Helper Dan Castellaneta,[1] Frank Welker[19] Kućni ljubimac, pas, obitelji Simpson. "Simpsons Roasting on an Open Fire" 17. prosinca 1989.
Sherri i Terri Russi Taylor[6] Blizanke; učenice u Springfieldskoj osnovnoj školi. "Homer's Odyssey" 21. siječnja 1990.
Shutton, DaveDave Shutton Harry Shearer[6] Novinar za The Springfield Shopper. "Two Cars in Every Garage and Three Eyes on Every Fish" 1. studenog 1990.
Sideshow Bob Kelsey Grammer[45] Kriminalac i bivši pomoćnik i poduzetnik za Krusty the Clown Show. "The Telltale Head" 25. veljače 1990.
Sideshow Mel Dan Castellaneta[1] Pomoćnica u The Krusty the Clown Show. "Itchy & Scratchy & Marge" 20. prosinca 1990.
Simpson, Djeda AbrahamDjeda Abraham Simpson Dan Castellaneta[1] Homerov otac; Bartov, Lisin i Maggin djeda. "Grampa and the Kids" (The Simpsons shorts)[46] 10. siječnja 1988.
Simpson, AmberAmber Simpson Pamela Hayden[9] Homerova preminula "supruga iz Vegasa."[17] "Viva Ned Flanders" 10. siječnja 1999.
Simpson, MonaMona Simpson Glenn Close,[47] Tress MacNeille,[9] Maggie Roswell[48] Homerova izgubljena majka i supruga Abea Simpsona. "Oh Brother, Where Art Thou?" 21. veljače 1991.
Skinner, AgnesAgnes Skinner Tress MacNeille[6] Majka ravnatelja Skinnera. "The Crepes of Wrath" 15. travnja 1990.
Skinner, Principal SeymourPrincipal Seymour Skinner Harry Shearer[6] Ravnatelj Springfieldske osnovne škole. "Simpsons Roasting on an Open Fire" 17. prosinca 1989.
Smithers, WaylonWaylon Smithers Harry Shearer[6] Monty Burnsov osobni asistent. "Simpsons Roasting on an Open Fire" 21. siječnja 1990.
Snake Hank Azaria[1] Okorjeli zločinac. "The War of the Simpsons" 2. svibnja 1991.
Snowball Frank Welker Kućni ljubimac, mačka obitelji Simpson. "Simpsons Roasting on an Open Fire" 17. prosinca 1989.
Snyder, Judge RoyJudge Roy Snyder Harry Shearer[9] Springfieldski sudac. "Krusty Gets Busted" 29. travnja 1990.
Springfield, JebediahJebediah Springfield Harry Shearer[6] Osnivač Springfielda; lokalni junak. "The Telltale Head" 25. veljače 1990.
Spuckler, CletusCletus Spuckler Hank Azaria[1] Seljak. "Bart Gets an Elephant" 31. ožujka 1994.
Spuckler, BrandineBrandine Spuckler Tress MacNeille[6] Cletusova supruga i sestra. "Scenes from the Class Struggle in Springfield" 4. veljače 1996.
Squeaky-Voiced Teen Dan Castellaneta[12] Uslužna djelatnost. "Dog of Death" 14. veljače 1991.
Szyslak, MoeMoe Szyslak Hank Azaria[1] Vlasnik Moe's Tavern. "Simpsons Roasting on an Open Fire" 17. prosinca 1989.
Tatum, DrederickDrederick Tatum Hank Azaria[1] Profesionalni boksač; karikatura Mike Tysona.[49] Classic look: "Homer vs Lisa and the 8th Commandment"
Current look: "The Homer They Fall"
7. veljače 1991.
Taylor, AllisonAllison Taylor Winona Ryder, Pamela Hayden Učenica Springfieldske osnovne škole. "Lisa's Rival" 11. rujna 1994.
Teeny, Mr.Mr. Teeny Dan Castellaneta[12] Izdresirani majmun iz The Krusty the Clown Show. "Like Father, Like Clown" 24. listopada 1991.
Terwilliger, CecilCecil Terwilliger David Hyde Pierce[50] Mlađi brat Sideshow Boba.[51] "Brother from Another Series" 23. veljače 1997.
Tightlips, JohnnyJohnny Tightlips Hank Azaria[10] Jedan od pristaša Fat Tonyja.[16] "Insane Clown Poppy" 12. studenog 2000.
Üter Russi Taylor[6] Učenik u Springfieldskoj osnovnoj školi. "Treehouse of Horror IV" 28. listopada 1993
Van Houten, KirkKirk Van Houten Hank Azaria[1] Otac Milhousa Van Houtena; radnik u tvornici. "Bart's Friend Falls in Love" 7. svibnja 1992.
Van Houten, LuannLuann Van Houten Maggie Roswell[6] Supruga Kirka Van Houtena; Milhousova majka. "Homer Defined" 17. listopada 1991.
Van Houten, MilhouseMilhouse Van Houten Pamela Hayden[6] Najbolji prijatelja Barta Simpsona; Učenik u Springfieldskoj osnovnoj školi. "Simpsons Roasting on an Open Fire" 17. prosinca 1989.
Dr. Velimirovic Hank Azaria[10] Plastični kirurg.[52] "Pygmoelian" 27. veljače 2000.
Veterinarian Hank Azaria[1] Veterinanr.[53] "Dog of Death" 12. ožujka 1992.
Wiggum, Chief ClancyChief Clancy Wiggum Hank Azaria[1] Šef Springfieldske policije. "Homer's Odyssey" 21. siječnja 1990.
Wiggum, RalphRalph Wiggum Nancy Cartwright[1] Učenik u Springfieldskoj osnovnoj školi; sin šefa Wigguma. "Simpsons Roasting on an Open Fire" 11. veljače 1990.
Wiggum, SarahSarah Wiggum Pamela Hayden[9] supruga šefa Wigguma; Ralphova majka. "Duffless" 18. veljače 1993.
Groundskeeper Willie Dan Castellaneta[1] Domar u Springfieldskoj osnovnoj školi. "Principal Charming" 14. veljače 1991.
Wiseguy Hank Azaria[10] Uslužna djelatnost. "The Way We Was" 31. siječnja 1991.
Wolfcastle, RainierRainier Wolfcastle Harry Shearer[6] Glumac; glumio u McBain filmovima]]. "The Way We Was" 31. siječnja 1991.
Yes Guy[10] Dan Castellaneta[10] Uslužna djelatnost. "Mayored to the Mob" 20. prosinca 1998.
Ziff, ArtieArtie Ziff Jon Lovitz,[54] Dan Castellaneta[38] Bivši milijarder.[55] "The Way We Was" 31. siječnja 1991.

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 1,28 1,29 1,30 1,31 1,32 1,33 1,34 1,35 1,36 1,37 1,38 1,39 1,40 1,41 1,42 1,43 1,44 1,45 1,46 1,47 1,48 1,49 1,50 1,51 Richmond, p. 178
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 "Good Night". Groening, Matt. The Simpsons shorts. Fox. 19 April 1987. br. 1, sezona 1.
  3. Richmond, p. 45
  4. "One Fish, Two Fish, Blowfish, Blue Fish". Scovell, Nell; Archer, Wesley. The Simpsons. Fox. 24 January 1991. br. 11, sezona 2.
  5. "When Flanders Failed". Vitti, Jon; Reardon, Jim. The Simpsons. Fox. 3 October 1991. br. 3, sezona 3.
  6. 6,00 6,01 6,02 6,03 6,04 6,05 6,06 6,07 6,08 6,09 6,10 6,11 6,12 6,13 6,14 6,15 6,16 6,17 6,18 6,19 6,20 6,21 6,22 6,23 6,24 6,25 6,26 6,27 6,28 6,29 6,30 6,31 6,32 6,33 6,34 6,35 6,36 6,37 6,38 6,39 6,40 6,41 6,42 6,43 6,44 6,45 6,46 Richmond, p. 179
  7. Richmond, p. 66
  8. "Homer Defined". Gewirtz, Howard; Kirkland, Mark. The Simpsons. Fox. 17 October 1991. br. 40, sezona 3.
  9. 9,00 9,01 9,02 9,03 9,04 9,05 9,06 9,07 9,08 9,09 9,10 9,11 9,12 9,13 9,14 9,15 9,16 Gimple, p. 87
  10. 10,00 10,01 10,02 10,03 10,04 10,05 10,06 10,07 10,08 10,09 10,10 10,11 McCann, p. 116
  11. "Lisa Gets an 'A'". Maxtone-Graham, Ian; Anderson, Bob. The Simpsons. Fox. 22 November 1998. br. 7, sezona 10.
  12. 12,00 12,01 12,02 12,03 12,04 12,05 12,06 12,07 12,08 12,09 12,10 Gimple, p. 86
  13. Richmond, p. 39
  14. "Dancing Homer". Levine, Ken and David Isaacs; Kirkland, Mark. The Simpsons. Fox. 8 November 1990. br. 5, sezona 2.
  15. Castellaneta, Dan; Groening, Matt; Kirkland, Mark; Jean, Al; Reiss, Mike; Silverman, David; Vitti, Jon. The Simpsons: The Complete Third Season DVD Video Collector's Edition commentary for the episode "Burns Verkaufen der Kraftwerk" [DVD]. Twentieth Century Fox.
  16. 16,0 16,1 "Insane Clown Poppy". Frink, John and Don Payne; Anderson, Bob. The Simpsons. Fox. 29 April 2000. br. 3, sezona 12.
  17. 17,0 17,1 "Viva Ned Flanders". Stern, David M.; Affleck, Neil. The Simpsons. Fox. 10 January 1999. br. 10, sezona 10.
  18. Richmond, p. 57
  19. 19,0 19,1 19,2 McCann, p. 117
  20. "Scary Movie". Groening, Matt. The Simpsons shorts. Fox. 12 February 1989. br. 38, sezona 3.
  21. "Bart the General". Swartzwelder, John; Silverman, David. The Simpsons. Fox. 4 February 1990. br. 5, sezona 1.
  22. Richmond, p. 44
  23. "The Bart Simpson Show". Groening, Matt. The Simpsons shorts. Fox. 20 November 1988. br. 32, sezona 3.
  24. McCann, p. 38
  25. "Alone Again, Natura-diddily". Maxtone-Graham, Ian; Reardon Jim. The Simpsons. Fox. 13 February 2000. br. 14, sezona 11.
  26. "Homer's Night Out". Vitti, Jon; Moore, Rich. The Simpsons. Fox. 25 March 1990. br. 10, sezona 1.
  27. "Like Father, Like Clown". Kogen, Jay and Wallace Wolodarsky; Lynch, Jeffrey with Brad Bird. The Simpsons. Fox. 24 October 1991. br. 6, sezona 3.
  28. "Today I Am a Clown". Cohen, Joel H.; Kruse, Nancy. The Simpsons. Fox. 2003-12-07. br. 6, sezona 15.
  29. "The Krusty the Clown Show". Groening, Matt. The Simpsons shorts. Fox. 15 January 1989. br. 35, sezona 3.
  30. "Realty Bites". Greaney, Dan; Scott III, Swinton O.. The Simpsons. Fox. 7 December 1997. br. 9, sezona 9.
  31. "Children of a Lesser Clod". Jean, Al; Polcino, Mike. The Simpsons. Fox. 13 May 2001. br. 20, sezona 12.
  32. Richmond, p. 85
  33. Richmond, p. 43
  34. Richmond, p. 200
  35. Richmond, p. 22
  36. "Moaning Lisa". Jean, Al and Mike Reiss; Archer, Wesley. The Simpsons. Fox. 11 February 1990. br. 6, sezona 1.
  37. Gimple, p. 64
  38. 38,0 38,1 38,2 Castellaneta, Dan; Gewirtz, Howard; Groening, Matt; Jean, Al; Kirkland, Mark; Reiss, Mike. The Simpsons: The Complete Third Season DVD Video Collector's Edition commentary for the episode "Homer Defined" [DVD]. Twentieth Century Fox.
  39. "Bart's ciggarettes". Groening, Matt. The Simpsons shorts. Fox. 15 November 1987. br. 15, sezona 2.
  40. "Miracle on Evergreen Terrace". Hauge, Ron; Anderson, Bob. The Simpsons. Fox. 21 December 1997. br. 10, sezona 9.
  41. Richmond, p. 50
  42. "Oh Brother, Where Art Thou?". Martin, Jeff; Archer, Wesley. The Simpsons. Fox. 21 February 1991. br. 15, sezona 2.
  43. 43,0 43,1 Richmond, p. 126
  44. "New Kid on the Block". O'Brien, Conan; Archer, Wesley. The Simpsons. Fox. 12 November 1992. br. 8, sezona 4.
  45. Richmond, p. 121
  46. "Grampa and the Kids". Groening, Matt. The Simpsons shorts. Fox. 10 January 1988. br. 19, sezona 2.
  47. Richmond, p. 189
  48. Appel, Richard; Groening, Matt; Oakley, Bill; Silverman, David; Weinstein, Josh. The Simpsons: The Complete Seventh Season DVD Video Collector's Edition commentary for the episode "Mother Simpson" [DVD]. Twentieth Century Fox.
  49. "Homer vs. Lisa and the 8th Commandment". Collier, Jonathan; Kirkland, Mark. The Simpsons. Fox. 21 November 1991. br. 10, sezona 3.
  50. Richmond, p. 229
  51. "Brother from Another Series". Keeler, Ken; Michels, Pete. The Simpsons. Fox. 23 February 1997. br. 16, sezona 8.
  52. "Pygmoelian". Doyle, Larry; Kirkland, Mark. The Simpsons. Fox. 27 February 2000. br. 16, sezona 11.
  53. "Dog of Death". Swartzwelder, John; Reardon, Jim. The Simpsons. Fox. 12 March 1992. br. 19, sezona 3.
  54. Richmond, p. 47
  55. "The Ziff Who Came to Dinner". Castellaneta, Dan and Deb Lacusta; Kruse, Nancy. The Simpsons. Fox. 14 March 2004. br. 14, sezona 15.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]