Hana Arapović

Izvor: Wikipedija
Hana Arapović
Rođenje 26. kolovoza 2004.
Zagreb, Hrvatska
Zanimanje stolnotenisačica
Godine rada 2011. -
Visina 164 cm
Roditelji Darko Arapović
Rođaci Vatroslav Florschütz, Dražen Arapović, Ivana Boban, Ivica Boban
Portal o životopisima

Hana Arapović (Zagreb, 26. kolovoza 2004.), hrvatska je stolnotenisačica. Europska je mlađeseniorska prvakinja (Sarajevo, 2023.)[1]

Osvojila je prvo mjesto na svjetskom kadetskom ekipnom prvenstvu ITTF-a World Cadet Challenge 2019. godine u Poljskoj, na kojem je predvodila reprezentaciju Europe do zlatnoga odličja.[2] Ostali uspjesi uključuju treće mjesto na Europskom kadetskom prvenstvu u paru s Čehinjom Lindom Zaderovom i višestruko osvajanje prvenstava Hrvatske u raznim starosnim kategorijama. Trenutno igra za jedan od najjačih ženskih klubova Europe u Linzu u Austiji. Poznata je po svojem sigurnom i snažnom backhand udarcu blizu stola.

Redovita je natjecateljica na ITTF–ovim World Tour turnirima. Nastupa u prvoj austrijskoj ženskoj stolnoteniskoj ligi.

Osobni život[uredi | uredi kôd]

Dolazi iz športske obitelji. Stolni tenis počela je igrati u šestoj godini pod nadzorom oca Darka Arapovića, trenutnoga izbornika hrvatske ženske stolnoteniske reprezentacije. Nedugo prije šesnaestoga rođendana preboljela je benigni tumor u abdomenu koji je uspješno operiran.[3][4] Od rujna 2020. živi u Linzu, gdje igra za istoimeni klub.[5]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Stolnotenisačica Hana Arapović osvojila u Sarajevu naslov europske mlađeseniorske prvakinje hoo.hr. Objavljeno 9. travnja 2023.
  2. [1]
  3. [2]
  4. [3]
  5. Arhivirana kopija. Inačica izvorne stranice arhivirana 18. veljače 2021. Pristupljeno 28. listopada 2020.CS1 održavanje: arhivirana kopija u naslovu (link)