Hrvatska mladež

Izvor: Wikipedija

Hrvatska mladež je neprofitna, nevladina Udruga mladih, koja djeluje na nacionalnom nivou. Osnovna svrha udruge je kreativno osmišljavanje i konkretno djelovanje na unaprijeđenju kvalitete slobodnog vremena mladog čovjeka u Hrvatskoj, te rad u smjeru povećanja radne samostalnosti mladog čovjeka i pomoć pri odabiru područja djelovanja ( kultura, umjetnost, glazba, tehnologija, sport, zanati, kvaliteta života ).

Zadatak je organizacije Hrvatske mladeži objediniti sve mlade Hrvate u Hrvatskoj i svijetu koji žele biti aktivni čimbenik hrvatskog društva, organizirati mlade po svim područjima Hrvatske kako bi mogli sami pronalaziti načina od političara i gospodarstvenika u svom gradu kako bi se izborili za ono mjesto koje im kao mladim ljudima pripada.

U svome djelovanju Hrvatska mladež se vodi mišlju da je običnom čovjeku puno lakše približiti neku novu ideju primjerom nego teoretskim objašnjavanjem. Inicijativa je usmjerena prema postavljanju temelja i afirmaciji projekta i svih njegovih sudionika, te postizanju njegove samoodrživosti.

Prvi pilot projekt je Lansirna Stanica D23 na Zagrebačkom velesajmu pav.23 u suradnji sa Športskim društvom Hotanj i Alfa2 Zagreb. Paviljon ima 1600 m², kompletnu infrastrukturu, dva terena za mali nogomet i predprostor ( lokal ), a plan je oplemeniti prostor u inteligentni multimedijalni centar za mlade sa svim sadržajima, kao što su kreativne radionice dizajna, glazbene i video produkcije, likovne radionice, škole svjesnog življenja, ubrzanog učenja, športa...

Ideja je uključiti određene strukture točno u onome trenutku gdje bi po principu WIN-WIN mogli najviše pridonijeti i istovremeno najviše dobiti ( u smislu osobne afirmacije, praktičnog rada i doprinosu razvoja društva ).

Projekt je podržan od strane Ureda Predsjednika, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Gradskog ureda za obrazovanje i šport.

Hrvatska mladež želi trenutne promjene na bolje, jer ovo sve nema smisla. Imamo raj a živimo pakleno, Hrvatska se rasprodaje a nitko ne vjeruje da je moguće promijeniti to stanje. Udruga HM ima gotov projekt i zna kako to promijeniti. Udruga poziva sve mlade da ujedinjenim snagama pokrenu projekt za dobrobit hrvatskog naroda.

Vidi još[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]