iPhone (serija)

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

iPhone je serija mobilnih telefona (tzv. smartfona) koje je proizvela tvrtka Apple. Prvi iPhone predstavljen je 9. siječnja 2007.[1]

Funkcije iPhone mobitela sadrže SMS kamera, govornu poštu, multimedija-player, te internet vezu, uključujući e-mail, web preglednik, i Wi-Fi mrežu. Zaslon je na dodir, kao i virtualna tipkovnica. Ostale su aplikacije sadržane u App Storeu, koji je predstavljen sredinom 2008. godine, a danas sadrži više od 200 tisuća Apple aplikacija.[2] Sve aplikacije imaju različite funkcije, kao poslovne reference, igre, GPS navigacija, društveni networking, te reklamiranje TV emisija, serija, filmova i slavnih osoba.

Zasad je proizvedeno pet iPhone modela, zajedno s izdanjem Apple iOS-a (prije iPhone OS). Prvi, originalni iPhone je postavio temelje za izgled modela, poput veličine ekrana i položaja tipki. iPhone 3G sadrži mobilne 3G mrežne sposobnosti i A-GPS lokaciju. iPhone 3GS dodatno sadrži kompas, brži procesor, i višu rezoluciju kamere, koja sadrži i video. iPhone 4 po prvi put ima drugu kameru, za video-razgovaranje, kao i višu rezoluciju zaslona. Najnoviji model iPhonea je iPhone 6 koji ima dvije izvedenice, iPhone 6 i iPhone 6 Plus.

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. Honan, Mathew. "Apple unveils iPhone", Macworld, 9. siječnja 2007., pristupljeno 6 April, 2008
  2. iPhone aplikacije

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]