Juan Pablo Raba

Izvor: Wikipedija
Juan Pablo Raba
Rodno ime Juan Pablo Raba
Rođenje 14. siječnja 1977., Bogotá, Kolumbija
Zanimanje glumac
Godine rada (1998. - danas)
Supruga Paula Quinteros
(rastavljeni)
http://www.juanpabloraba.com/
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Juan Pablo Raba (14. siječnja 1977., Bogotá) kolumbijski je glumac.


Životopis[uredi | uredi kôd]

Nakon što su mu se roditelji rastali, živio je s ocem Argentincem u Bogoti, Španjolskoj i Argentini. U Argentini je radio mnogo različitih poslova, ali nije bio sretan sve dok nije čitao knjigu "Alkemičar" koja mu je pomogla shvatiti da je jedina alternativa jednostavno slijediti svoje srce.

Kasnije, on se vratio u Kolumbiju i radio kao model. Prijavljuje se i na kolumbijski televizijski kanal Caracol, želeći raditi kao animator. No oni ga odbijaju i sugeriraju da krene na satove glume. Juan isprva odbija tu mogućnost, no njegov talent prepoznaje profesor Edgardo Roman, koji ga je ohrabrio ga da postane glumac. Tako je Juan ipak upisao studij glume u New Yorku na institutu Lee Starsberg.

Prva uloga mu je bila u seriji Amor en forma 1998. godine. Nakon toga je nastupio u još nekoliko telenovela, a prekretnicu u karijeri ostvario je ulogom u La Nina De Mis Ojos glumeći s Nataliom Streignard.

Privatni život[uredi | uredi kôd]

2002. godine, Juan je upoznao kolumbijsku novinarku Paulu Quinteros, s kojom se oženio na 6.12.2003 u Los Roquesu u Venezueli, no par se rastao 2007. godine. Nakon toga, iste godine upoznaje venezuelansku zvijezdu telenovela Marjorie de Sousu, s kojojm je bio u vezi više od godinu dana.

Uloge[uredi | uredi kôd]

Telenovele[uredi | uredi kôd]

Serije[uredi | uredi kôd]

Izvor[uredi | uredi kôd]

es.wikipedia.org

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]