NK Mladost Miljevci

Izvor: Wikipedija
Nk Mladost Miljevci
Puno ime Nogometni klub Mladost Miljevci
Nadimak "Zeleni"
Osnovan 1930.
Igralište Stadion Mladosti
Kapacitet <450
Predsjednik Nikola Markanović
Trener Jozo Keler

NK Mladost Miljevci je nogometni klub iz Miljevaca. Puno ime kluba je Nogometni klub Mladost Miljevci. Klub je nastao 1930. godine. Nadimak koji se najviše koristi je zeleni.

Na kraju 1. ŽNL Virovitičko-podravske 2022./2023. sezone seniori kluba su odbili nastup za sljedeću sezonu. Miljevci ove sezone nemaju seniorsku momčad kao i očekivano. Momčadi koje su prijavljene i igraju utakmice su: Pioniri U-11 i U-13 i Veterani.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Klub je 1930. godine osnovao Matija Kortis. Za njega se igra memorijalni turnir u Miljevcima. Klub se natjecao većinu svoje povijesti na županijskom nivou. Gdje je uspio ostvariti poželjne rezultate sa sakupljajući preko 20 pehara kroz svoju povijest. Od tih pehara Miljevci su bili prvaci: II. ŽNL, Juniori SLA-ORA, III. ŽNL, itd. Trenutačni trener Miljevaca je Jozo Keler koji vodi pionirske kategorije kluba. Predsjednik je Nikola Markanović a tajnik Marijan Dorčak.

Stadion Mladosti[uredi | uredi kôd]

Igrači Miljevaca dižu pehar II. ŽNL Istok
Stadion Mladosti Na Zadnjoj Utakmici Sezone 2018./19.

Stadion Mladosti je stadion na kojem su Miljevci igrali kroz svoju cijelu povijest. Ima kapacitet od otprilike 450 ljudi. Podijeljeno na dvije tribine obrnute jedna od druge.

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]