Ogulinski festival bajke

Izvor: Wikipedija

Ogulinski festival bajke (kratica OGFB) je kulturno-turistička manifestacija u Ogulinu koja se održava od 2006. godine.

Ogulinski festival bajke je kulturno-turistička manifestacija u kojoj se, kroz slavljenje bajke i bajkovitog stvaralaštva ostvaruje umjetnička i kulturna produkcija namijenjena djeci, mladima i odraslima.[1] Potaknut je stvaralaštvom Ivane Brlić-Mažuranić, koja je rođena u Ogulinu. Grad i okolica bili su joj inspiracija za pisanje.

Program festivala obuhvaća sadržaje s područja kazališta, animiranih filmova, glazbe, s velikim brojem edukativnih i kreativnih radionica.[2] Program se svake godine odvija tijekom tri dana podijeljena u tematske cjeline koje se svake godine izmjenjuju: Dan prirode, Dan Društva, Dan fantastičnih bića, Dan čarobnjaka, Dan vila i vještica i sl. Jedan od ciljeva Festivala je pružiti doživljaj zajedništva pričanjem, gledanjem i slušanjem priča.[3] U sklopu Festivala održava se i biciklijada – Ciklobajka, a posebno se njeguje i forma pripovjednog teatra tzv. storytelling.

Festival organiziraju Udruga Ogulinski festival bajke i Turistička zajednica Grada Ogulina.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. O Festivalu, ogfb.caffe.hr, (u međumrežnoj pismohrani archive.org 26. siječnja 2013.), pristupljeno 11. listopada 2020.
  2. Ogulinski festival bajke, 09.-11.06.2017.Arhivirana inačica izvorne stranice od 18. srpnja 2012. (Wayback Machine), najboljeuhrvatskoj.info, pristupljeno 11. listopada 2020.
  3. Ogulinski festival bajke, Ogulin, 10. do 12. lipnja, croatia.hr, (u međumrežnoj pismohrani archive.org 22. travnja 2016.), pristupljeno 11. listopada 2020.