Razgovor sa suradnikom:Dalibor Bosits/Pismohrana 2

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Novu poruku ostavite ovdje
Piet Mondrian

Pismohrana


1


neimenovano[uredi kôd]

Moze li mi neko poslati jednostavno i jasno objasnjenje kako se slike stavljaju na jednu stranicu? Pomoc koja stoji u wikipediji je pre komplicirana. Unaprijed hvala!

Uređujem jednu stranicu pa mi nije jasno kod poveznica jedna stvar: Kada želim staviti okomitu crtu (budući da se riječi u hr. jeziku lako sklanjaju), ne funkcionira kombinacija AltGr+W, a znam da mi je tastatura u redu, jer je mogu provjeriti na wordu. Hvala! --Mark7 20:29, 25. listopad 2007. (CEST)Marko Stanić, 25.10.2007 (Wiki ime:Mark7)


Ovako?CGSR 14:04, 13. studeni 2007. (CET)

nekrofilija[uredi kôd]

vece ,, de molimte pogledaj interwiki cini mi se neradi iako je ubacen na nekrofilija... hvala

hvala[uredi kôd]

bas si srce

bit ce[uredi kôd]

da jos nesto nestima nepojavljuje se jednostavno na drugim jezicima--Made in creative 23:06, 25. listopad 2007. (CEST)

Wikinews[uredi kôd]

molim te da mi pomogneš s izradom naslovne za wikivijesti, jer ja sam skinuo sve predloške s mete, ali ih ne mogu posložiti. --Hrcko 15:25, 28. listopad 2007. (CET)


Ej, evo me. Za 10 minuta sam gotov s predlošcima, ali kada stavim wikivijesti vrh, više mi ne želi prikazivati wikivijesti srodni projekti. Javi mi se kada stigneš posložiti predloške. Onda mi to možeš pojasniti. Hvala :) --Hrcko 16:04, 28. listopad 2007. (CET)

Molim te mi se javi kada završiš--Hrcko 16:09, 28. listopad 2007. (CET)

Ej , svi su predlošci (9) u kategoriji Kategorija:Predlošci za wikivijesti. Kad završiš s poslagivanjem javi mi se, pa ćemo onda porazgovarati o uređivanju te stranice- Molim te se javi. --Hrcko 16:14, 28. listopad 2007. (CET)

Wikinews[uredi kôd]

Stvar je da ja ne znam posložiti predloške. Jako mi se sviđa ono kako izgleda na meti. Zato sam i uzimao predloške. Zaista te molim da ih nekako posložiš, pa ćemo se dogovoriti. Javi se Lijep pozdrav :) --Hrcko 20:11, 28. listopad 2007. (CET)

ma ok, nego radi se o tome da ta stranica kao jedina donosi masu informacija (vrijeme, ski pass, forum, galerija slika, preporuke ...) o Jahorini, a i oc-jahorina.com je po toj logici komercijalna stranica jer nudi svoje hotele (bistrica i rajska dolina). osim toga, upravo sam dobio od webmastera dozvolu da koristim neke slike kao i tekstove sa njihove stranice. mi na Jahorini veoma cijenimo ono sto jahorina.org je uradila za ovu planinu te ucestvujemu u forumu.

WP:NOT sam vec procitao (bar dio toga) i po toj logici bi trebao sada ukloniti jedan dobar dio vezica sa wiki-ja. no ne pada mi na pamet. strasno sam uzrujan jer trosim svoje dragocijeno vrijeme objesnjavajuci da nije sve niti samo crno niti samo bijelo. Rolan

naslov[uredi kôd]

Lijep pozdrav! Sugestija ti je na mjestu. Usput, može li se nešto više saznati o wiki novostima, jer sam uočio da si neke stvari u tom smislu pokrenuo s mrtve točke. --Pavo 21:57, 29. listopad 2007. (CET)

Motorni neuroni[uredi kôd]

Bok,

Možeš li spasit članak Motorni neuroni? Ja sam ga malo skrpao, ali možda bi trebalo preformulirati malo tih par rečenica i dodati neki suvisli početak. --Pancho W. Villa (razgovor) 09:15, 30. listopad 2007. (CET)

Hvala :). Bio je za brisanje, ali sad imamo 1 više :). --Pancho W. Villa (razgovor) 14:04, 30. listopad 2007. (CET)

Wikinewss[uredi kôd]

--Hrcko 09:30, 30. listopad 2007. (CET)Mislim da bi u ovaj gornji predložak trebalo dodati 220.224 i poveznicu s Posebno: Statistics Počni sređivati stranicu, molim te

Wikivijesti[uredi kôd]

Sad sam nešto uspio napraviti, ali ne izgleda dobro, wikivijesti header mi ne želi ostati na vrhu. Wikipedia: Wikivijesti, pogledaj što je i umetni još glavni članak i onda će biti u redu. Hvala --Hrcko 12:56, 30. listopad 2007. (CET)

Wikinews[uredi kôd]

Molim te za Wikipedija: wikivijesti, da pogledaš i dodaš Predložak: Wikivijesti header. MOLIM TE! --Hrcko 21:56, 30. listopad 2007. (CET)

Dalibore dobar dan, odobravam tekst Zlatko Turkalj Turki

zlatko.turkalj@hrt.hr

sve najbolje za BOZIC

Predlošci za komunikaciju sa suradnicima[uredi kôd]

Bok,

Prije nekoliko tjedana sam započeo s pisanjem predložaka za komunikaciju sa suradnicima, koji bi trebali skratiti posao onima koji novopridošlicama ukazuju na uobičajene pogrješke. U međuvremenu sam se uhvatio drugih poslića, ali ovo mi je još uvijek u planu. Radi se o tome da se umjesto pisanja objašnjenja, na stranici ostavi samo predložak, kao što je slučaj sa npr. {{prikaži}}.

S obzirom da se ti stvarno trudiš raditi taj posao, možda bi te mogli zanimati ovi predlošci, koji bi mogli olakšati posaoi tebi i svim ostalima koji rade taj posao.

Popis predložaka je na Wikipedija:Wikiprojekt predlošci/Predlošci za komunikaciju sa suradnicima. Svrha pojedinih predložaka nije svugdje objašnjenja, ali nekima se može vidjeti svrha iz naslova. Tu su i poveznice na engleske predloške koji su po značenju isti ili najsličniji onome što sam ja planirao napraviti.

Za sad mi se čini najnužnije napraviti upozorenja prvog stupnja, gdje se suradniku na najpristojniji mogući način daje informacija o pravilima ili uputama.

Primjer za jedno takvo je {{NS-razgovor1}}. Sve obavijesti prvog stupnja bi trebale imati ovo na početku. Primjer {{NS-razgovor1}}.


Dobrodošli na wikipediju! Drago mi je da ste zainteresirani za temu. No, skrećem pažnju da su stranice za razgovor namijenjene raspravi vezanoj uz članak, a ne za opću raspravo u toj temi tog članka. Hvala na razumijevanju.


Ako si zainteresiran za suradnju u izradi predložaka, javi se :). --Pancho W. Villa (razgovor) 11:04, 5. studeni 2007. (CET)

Wikicitati »postoje recimo neki stari predlošci kao što si rekao za -prikaži-, tako ima i -slika!- ili -dobrodošlica- i sl, ne znam što si namjeravao, ja bi te stare koji već postoje prilagodio za ove "nove", malo izmijenio po potrebi da budu -jasniji- i sl. «
Točno tako sam i ja mislio. Slobodno napravi po svome, pa ćemo zajedno prokomentirati treba li što mijenjati. Hvala! --Pancho W. Villa (razgovor) 12:58, 5. studeni 2007. (CET)

dobro, pa još nije 11.11. --Hrcko 20:18, 5. studeni 2007. (CET)

Ovaj video ne krsi nikakva autorska prava! I clanak je pisan po wiki standardima.

blues.[uredi kôd]

krivo sam se izrazio, ne volim blues. Ali znate, nije Blues jedini žanr glazbe, tu je pop, jazz i recimo klasika, onda heavy metal. Ja ne znam dali ovdje svi mene mrze, ili svima idem na živce, a kamo da mi je želja "aktivno ometanje wikipedijske zajednice" i tome. sl. Guiness prijedlog, zar HR. wikipedia mora bit mjesto na kojem se niš ne smije predložiti. Portal. Zaista sam upućen u glazbu, eventualno ne volim Blues - Hrcko 19:03, 6. studeni 2007. (CET)

You tube[uredi kôd]

Onda molim brisite i poveznice na ovim stranicama:

Beethoven <http://hr.wikipedia.org/wiki/Beethoven> gdje je video gdje Buric Robert Schumann <http://hr.wikipedia.org/wiki/Robert_Schumann> " itd... Hvala i na svim stranicama mozda bi bilo najbolje da izbrisete svu wikipediju.... zezam se.

Potpis[uredi kôd]

Hvala, stavio sam ga i tamo i ovdje. --Ozren 23:26, 6. studeni 2007. (CET)

Željko Pecek[uredi kôd]

Vidio sam tvoj komentar. Vjerovao ili ne, Željko Pecek je bio 4 godine ministar :)) I to relativno nedavno :) Osim toga bio je saborski zastupnik. Inače obrisao sam članak jer se sastoji od dvije rečenice --Suradnik13 09:43, 7. studeni 2007. (CET)

Slikica[uredi kôd]

Hm, nema ga niti na en wiki. evo, dodat ću ga.

--  dnik 15:59, 7. studeni 2007. (CET)


Bok, hm... gdje piše da uz svaku sliku mora stajati opis? U Wikipedija:Tečaj (Slike) su eksplicitni primjeri slika bez opisa! Naravno da je bolje s opisom, jednostavno sam mislio da možda nije potreban (očito je)! Pozdrav,   dnik 16:41, 7. studeni 2007. (CET)


Bok,

samo par stvari:

  • slobodno me oslovljavaj s ti, to je std. na Wikipediji
  • znam o označavanju i stvarno, do sada (vidi moje podatke) nisam postavio nijednu sliku bez podnaslova do danas
  • sliku sam samo iskopirao na brzinu s en Wiki, pritisnuo Preview, izgledalo je dobro -- to je bilo to
  • slobodno ispravi bilo koju grešku koju vidiš da bilo tko napravi, uključujući da netko nije stavio opis za sliku
  • svakako -- lijepo je što si me upozorio, nije nikakav problem

Sretno uređivanje!

--  dnik 17:13, 7. studeni 2007. (CET)

Wijesti[uredi kôd]

Ovaj suradnik (moja malenkost) je preklinjao da mu neko pomogne s predloškom, koji je na kraju sam poslagao, ali mu wikivijesti header pošemerio sve, a nitko mu nije željeo pomoći Hrcko 14:17, 8. studeni 2007. (CET)

usput, voliš li ti svaki svaki žanr na ovom svijetu. Hrcko 11:06, 9. studeni 2007. (CET)

Infobolesti[uredi kôd]

Bok,

U kojim kategorijama koristimo infobolesti (primjeri uporabe|razgovor|uredi|stare izmjene|prati)? --Pancho W. Villa (razgovor) 13:24, 9. studeni 2007. (CET)

Znači ovako? :) Hvala puno. CGSR 11:26, 14. studeni 2007. (CET)

Matija Ivanic[uredi kôd]

Pozdrav,

U pravu ste i prihvatam sve kritike. Mislim da je to narodna pesma stara vekovima i da nije zaštićena autorskim pravima. Hteo sam da tekst pre ubacim na hrvatsku wikipediju nego na neku drugu. Wikipedija je takva pa mislim da će se već neko spretniji sa hrvatskim jezikom pozabaviti uređenjem teksta. što pre nadam se. :) Za pesmu nisam ni znao dok nisam pre par meseci nakon 20 godina ponovo gledao film a za Inavića dok nisam video tekst uz klip iz filma na youtube-u. Link sam stavio jer nema drugog izvora na kojem stoji izvođenje ove pesme. Mislim da čovek koji je dobio mesto u takvom filmu a opevan u dirljivoj narodnoj pesmi o ustanicima na Hvaru s početka XVI veka zaslužuje mesto na wikipediji.

S postovanjem

Nenad, Novi Sad --Invisibleman 23:07, 14. studeni 2007. (CET)

Povijest

Mogu da gledam i koristim ono sto vidim u povijesti, jel tako? Da vratim u clanak copypaste ili ima drugi nacin? CGSR 12:25, 15. studeni 2007. (CET)

Čažin Dolac[uredi kôd]

Hvala na dobrodošlici! Samo pitanje vezano uz sliku: jel' to standard da je 250 piksela ili? I danas sam radio neke sitne izmjene u tekstu, a članak nisam unaprijed pripremao tako da ga čeka vjerovatno još dosta izmjena i dopuna pa me zanima jel to dopušteno tako?

Neodgovarajući sadržaj[uredi kôd]

Samo da ti skrenem pozornost na Wikipedija:Kafić#Neodgovarajući sadržaj jer vidim da često koristiš predloške za održavanje (svaka pohvala u aktivnosti :-), a ovako je lakše. Pozdrav! LukaKrstulović 20:05, 15. studeni 2007. (CET)

Autokephalia[uredi kôd]

Bok, jesi li tako mislio? cu Maradona01 16:38, 18. studeni 2007. (CET)

Jesi li to tako mislio? cu Maradona01 16:41, 18. studeni 2007. (CET)

znaci sada je sve u redu? molim pogledaj moj dopirnos imenom ADS 16402 zbog gramatike ako imas vremena, puno hvala, bok! Maradona01 17:47, 18. studeni 2007. (CET)

ah super, hvala ti ljepa! Maradona01 17:57, 18. studeni 2007. (CET)

dobre ideje[uredi kôd]

a je bila neka zavrzlama oko slika, a skontala sam ja nakoncu, nego slušaj na Knjizi promjene fali jedna crta na tablici koja nije perfektna ako bi mogao je nekako popraviti poz..--Made in creative 23:01, 19. studeni 2007. (CET) ps kako napišem taj sažetak di stisnem

kužim[uredi kôd]

sad, moram priznati da sm bila corava do sad ,sad cu ja to odma isprobati... nego tablica malo je sakata a i moja je greska proracuna morat cu napraviti malo bolje dok se skontam (ama nisi vidio onu donju crtu netko je malo ispravljao i bolji bordir napravio ali je masio jednu crtu)--Made in creative 23:28, 19. studeni 2007. (CET)

Ovaj suradnik voli znanje i voli ga proširivati.[uredi kôd]

Na članku Al Gore ti znanje i surovu istinu uništavaš.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 89.216.174.66 (razgovordoprinosi)

Nema na čemu :)[uredi kôd]

Treba nagraditi trud! Fraxinus 21:50, 20. studenoga 2007. (CEST)[odgovori]

Bistrinci[uredi kôd]

radi se na uklanjnju web stranice koju sam ja stavila za Bistrince i ti si ostavio samo 2 stranice a radi se o sljedecem zasto bas i ta treca web stranica .... zato sto je sve sto ima na webu o bistrincima je djelo jednog autora i to je objasnjeno bas na toj trecoj stranici i sluzbene stranice bistrinaca i belisca su priznale njegove radove i mislim da bi bilo uredu da se stavi i njegova stranica bas zato sto je on autor istrazivanja flore i faune i povjesti tog malog mjesta (sela) stranica neizgleda mozda bas ljepo ali na njegovoj stranici su potkrepljni izvori i istrazivanja na datu temu--Made in creative 14:27, 22. studeni 2007. (CET)

Emy - totalno[uredi kôd]

Totalno su nejasna i komplicirana objašnjena a lako se vama praviti pametan. Ja sam ljubazna bila ali vi stalno me napadate za kopiranje a pogledajte ostale članke! za sto uopce koristi wikipedija onda ako se nesmije nista kopirati? obrisite onda moj profil i text o Dragutinu Lesaru i sve moje doprinose KOJE SAM TAKOĐER KOPIRALA I JOS SU TU!!!! — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Emy (razgovordoprinosi)

Kategorije[uredi kôd]

Hvala na pomoći. Vidim da si ti sam zaplavio Kategoriju Povijest Hrvatske 1790.-1918. Ja sam zatim učinio isto za Kategoriju Povijest Hrvatske 1527.-1790., ali meni se za razliku od kategorije koju si ti zaplavio ta ista kategorija pojavljuje kao podkategorija. Zašto, i kako to ukloniti? Pozdrav ;) --Flopy 09:10, 23. studeni 2007. (CET)

Sad mi je konačno jasno, i nema na čemu, zaslužio si :-) --Flopy 11:18, 23. studeni 2007. (CET)

Prikaži - Bela[uredi kôd]

Hvala na upozorenju. Koristim i prikaži kako će izgledati, no nastojat ću rjeđe spremati (obično često spremam kad mi nešto ne ide od ruke, kao npr. nikako da ispišem deset na četrnaestu potenciju). Pozdrav Bela 03:11, 24. studeni 2007. (CET)

potpis[uredi kôd]

mislim da je sad uredu dali ovako treba izgledati Na stranici pod linkovima je naznačeno odakle su tekstovi "Vilko - Izvor informacija o bistrincima.." --Made in creative 12:50, 24. studeni 2007. (CET)

kako da trazim ikakav savjet ili pomoc od vas administratora kad mi ti neki sroljo napises da se kanim politikanstva i da budem ljubazna? tko ti daje pravo da se tako ponasas prema suradnicima koji su tu stavili tone toga?!?!? zamolila sam robertu f. tko god da to je nek me obrise jer ne zelim imati posla sa vama. i da...koliko ti HDZ placa ? asshole!— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Emy (razgovordoprinosi)

a vidi sad[uredi kôd]

mislim da je bas jako bitno napisati ciji prijevod si citao , jer svi prijevodi nisu isti bez obzira na istu tematiku pogotovo ovdije gdje se radi o filozofiji zivljenja. Iako je povjesna knjiga razlike mogu biti znatne pogotovo kad je prijevod prijevoda sto i je u ovom slucaju prijevod sa kineskog na engleski pa onda tek na srpskohrvatski pa ja na hrvatski u mojim objasnjenjima, i mislim da pravi lingvisti ce podrzati moje misljenje. Ja drzim da moj materinji jezik je hrvatski ali ja nisam lingvista i potkovana jezicno toliko koliko je jedan lingvista, napomenut cu samo moje pojedine slobodne prijevode heksagrama, mozda netko ima bolje rijesenje od mene same. Zasto da ne. Uvijek ima bolji od boljega, ja sam toga misljenja. Isto tako sam se trudila pribliziti sto jednostavnijem hrvatskom izrazu obicnog naroda, rijeci koje su u upotrebi i nitko nemora uzeti rijecnik stranih rijeci i izraza da bi odredeni pojam razumio. Mislim da je to i smisao Wikipedije, jer ovo je enciklopedija za siroke mase, da svatko svatkoga razumije i to je smisao i umjesnost pisca. I zato bas mislim da je jako dobro napisati koje osnove su za moj rad, jer ja nisam citala niti jedan drugi prijevod Knjige Promjene osim ove. A zamisli ima ljudi koji su procitali recimo 10ak raznih prijevoda, nemoraju se slagati sa svim pojedinostima koje sam ja navela. Uvijek za otvorenu suradnju i iskrenost. Stoga predlazem ostavljanje predloska knjige sa doticnim podacima. --Made in creative 18:36, 25. studeni 2007. (CET)

otkad se ne stavljaju linkovi na Youtube???[uredi kôd]

onda ukloni ostalih 143: http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Posebno:Linksearch&target=%2A.youtube.com&namespace=&limit=500&offset=0 --Ivan Bajlo 15:08, 26. studeni 2007. (CET)

Čoviče nepismeni čitaj: nisu nikako prihvatljive i prije dodavanja poveznica na takve stranice svakako provjerite poštuju li se autorska prava i ako za svaki pojedini slučaj ona nisu povrijeđena takva se poveznica MOŽE dodati . --Ivan Bajlo 15:12, 26. studeni 2007. (CET)