Razgovor sa suradnikom:Damirux/Arhiva/7

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Ej, Damirux,[uredi kôd]

reagirao si tako brzo, da si ga obrisao dok sam ja još pisala obrazloženje:-) Pisala sam ga, jer nisam znala da ćeš "uletiti" tako strelovito:-)) Sve OK:-) Branka France

Veličina slike[uredi kôd]

Napulj? 800 px? ili mi se čini. --Roberta F. 17:43, 22. studeni 2006. (CET)

500 znakova[uredi kôd]

Ne ide ti baš brojanje. Vidi uputu na Hrvatski demo bendovi. --Tycho Brahe 14:40, 23. studeni 2006. (CET)

Obavijest za predložak info slika[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e članak 3. točka 6. općih pravila označavanja novih slika. Molim postavite ovaj info okvir o slikama u podnaslov Opis na stranicama dolje navedenih slika.
{{Infoslika
|Opis=
|Izvor=
|Datum=
|Autor=
|Objašnjenje=
}}

  • Iza Opis upisuje se kratak opis slike
  • Iza Izvor upisuje se izvor slike (vaša vlastita produkcija, slika sa Interneta sa punom poveznicom na sliku, slika skenirana sa točnim ISBN -om)
  • Iza Datum upisuje se datum kada je slika napravljena
  • Iza Autor upisuje se ime autora te slike
  • Iza Objašnjenje upisuje se dopunsko objašnjenje za sliku

Hvala!

-- Andrej Šalov 19:36, 27. studeni 2006. (CET)

NOINCLUDE[uredi kôd]

Izmjena koja je rezultirala gromoglasnom vikom jer se ovako ne radi. Predložak je prije moje intervencije i izmjene stavljao interwikije u sve članke na koje je bio postavljen ili bi bio postavljen. O ovome više ovdje. -- Andrej Šalov 20:01, 27. studeni 2006. (CET)

A interwiki i kategorije? --Tycho Brahe 21:53, 28. studeni 2006. (CET)

Kanal DTD[uredi kôd]

Da, znam da ti nisi ništa brisao na Kanal Dunav-Tisa-Dunav, ali brzi pogled na history od članka pokazuje da si napravio promjenu 14 minuta nakon IP suradnika, što će reći da si kliknuo na link sa nedavnih promjena.

Ako već pratiš nedavne promjene, onda trebaš kliknuti na (razl) jer ako umjesto toga klikaš na link na članak, onda je to kao da i ne pratiš nedavne promjene. Osim toga, drugi koji ih prate stječu pogrešan dojam da je netko zapravo pogledao što je zadnji suradnik promijenio i je li izbrisao pola članka. --Tycho Brahe 17:56, 29. studeni 2006. (CET)

Zlatko Crnković[uredi kôd]

{{radovi24}}, stoga molim te ne upadaj niti zbog tip-felera. Zahvaljujem !!! Kada maknem predložak, ispravljaj što god hoćeš. Pozdrav! Duh Svemira 13:13, 2. prosinac 2006. (CET)

ok, ali trudi se poštovati neke predloške kao i prometne znakove Duh Svemira 13:57, 2. prosinac 2006. (CET)

Pošto vidim da ste naveli da ste autor ove slike, hteo bih da vas yamolim da je postavite pod neku slobodnu licencu (npr. GNU-ovu licencu za slobodnu dokumentaciju). Ja bih želeo da je iskoristim i na srpskoj vikipediji u članku Učka. Sve najbolje --Jovanvb 15:28, 4. prosinac 2006. (CET)

E vidim da si postavio licencu. Hvala puno. --Jovanvb 15:42, 4. prosinac 2006. (CET)

Ekumenizam[uredi kôd]

Vrijeme je problem. Ukoliko nađem vremena, možda se i toga uhvatim. Imam još par stvari koje sam započeo, pa bih htio prvo njih završiti.--Donatus 07:43, 7. prosinac 2006. (CET)

komadanje[uredi kôd]

Gdje sam to komadala ??? Duh Svemira 05:56, 11. prosinac 2006. (CET) Oprosti, krivo sam pročitala. O komentiranju je riječ. Duh Svemira 05:59, 11. prosinac 2006. (CET)

Hvala[uredi kôd]

...na ispravljanju mojih brzih prstiju! :-))) Pusa. :) --Abyssus 11:31, 11. prosinac 2006. (CET)

Svjetski dani[uredi kôd]

Čini mi se da je dobro razvrstati blagdane, praznike, svjetske dane. Ali, čini mi se da sad krivo radiš. Svrstao Dan hrvatskih liječnika i Dan Nacionalne i sveučilišne knjižnice u »svjetske dane.« Osim toga, izbrisao si bar jedan dan državnosti (ne sjećam se sad točno koje države). Nisam gledao sve promjene koje si napravio u kalendaru, pa možda ima još nešto.--Donatus 15:10, 11. prosinac 2006. (CET)

Ričani[uredi kôd]

Hvala ti na željama :-)) Susedski Bog i se --Roberta F. 03:43, 12. prosinac 2006. (CET)

Prebacivanje[uredi kôd]

Po tome što u mom prebacivanju povijest stranice ide skupa s tekstom u razgovor, pa kad netko bude popravljao tekst, to će biti sve u nizu i nitko se neće buniti da su mu ukradeni prijašnji doprinosi. Dakle, prvo se premjesti tekst (opcijom premjesti, a ne copy-paste) u razgovor, a onda se u glavnom prostoru redirect zamjeni oznakom za sadržaj.--Donatus 11:20, 14. prosinac 2006. (CET)

Brisanje, još jedno pitanje[uredi kôd]

Hvala na brzom odgovoru, ali nisam tražila brisanje razgovora, nego samo brisanje spomenutog imena iz poruka i naslova, kako se ne bi moglo naći na tražilicama. Zanima me je li to moguće učiniti ili ne?

Hvala

Ipak...[uredi kôd]

Ako se to ime ipak pojavi na tražilicama (a hoće, kad Google pokupi nove fileove), da vam se onda javim? Mislim, radi se o privatnosti, a osim poveznica i članaka, nemam namjeru da moji razgovori s Wikipedije budu dostupni na netu pod mojim imenom i prezimenom... Nadam se da me razumijete. Na žalost, danas je došlo do mnogih nesporazuma prilikom pokušaja da se otvori članak pod mojim imenom, i to je za spobom povuklo rasprave na razgovorima... Stalo mi je do toga da se moje ime u tim razgovorima ne nađe na inernetu. Zanima me hoćete li vi to provjeravati ili da vam ja javim ako moji razgovori odavde osvanu na tražilicama?

Hvala još jednom na razumijevanju i brzom odgovoru.

Već :-)[uredi kôd]

Već sam ga ja prebacio u razgovor. I njega i neke druge. Ako nam ponude argumente da su baš strašno poznati i da je potreban za njih enciklopedijski članak, lako ih vratimo. Inače ću i ja o sebi napisati članak, a možeš i ti o sebi. :-)--Donatus 17:18, 19. prosinac 2006. (CET)

welcome back. --West Brom 4ever ® 01:48, 3. siječanj 2007. (CET)

hvala, samo šta su mi radnici već koji tjedan nad glavon, pa ne mogu skoro nikako radit na wikipediji, skoro niti sist za kompjuter ka čovik. brzo ćemo i to sredit, pa san onda totalno u akciji. --West Brom 4ever ® 19:55, 17. siječanj 2007. (CET)

poslani prilog - OTKUD TITULE NAB I ZUPAN[uredi kôd]

Proslijedjeni materijal je zadrzan do 24.03.2007 i upucen sam na vas da ucinite sve kako bi bio zadrzan na Wikipediji zbog svoje iznimne vaznosti. Ja zivim i djelujem vani i moj racunar nema hrvatska slova, pak sam opet (kao i u slucaju moje biografije) upucen na neku dobru dusu da prilog sredi, da ga 'pohrvtai' slovima i istakne na dostojno mjesto. Unaprijed hvala. Mirko Vidovic.

Frankapan - Frankopan[uredi kôd]

Ovih dana sam razgovarao na stranici Razgovor:Fran Krsto Frankapan baš o verziji imena te velikaške obitelji. Vidio sam da si ti napravio ovo. Možeš li mi molim te reći tko je i kada to prihvatio naziv Frankapani 1998. godine? Ne kažem da to nije točno, ali ja sam apsolvent povijest (na studiju su nam profesori govorili da se koriste oba naziva, iako neki zagovaraju samo Frankapan) i za to nikada nisam čuo. Pozdrav. --Flopy 09:59, 16. ožujak 2007. (CET)

Ma, Frankapani nije netočno, iako za tu uvaženu profesoricu nikada nisam čuo. Ovo o razlici između talijanske obitelji i hrvatskih Frankapana/Frankopana svakako stoji, ali naša plemićka obitelj s njima naravno nema nikakve veze. Od prije koju godinu počelo se koristiti Frankapani, jer prije nije bilo tako; ja sam učio Frankopani, ali danas se i na studiju povijesti na ZG sveučilištu govori Frankapani, iako ne svi. Mene je zaista zanimalo, je li taj naziv prihvaćen 1998. na nekom kongresu povjesničara ili ne, ali nema veze.... Ukratko, može oba naziva. Pozdrav. --Flopy 08:42, 26. ožujak 2007. (CEST)

Točno. Nekad smo učili Frankopani, danas je češće kod povjesničara u uporabi Frankapani. Ali znaš kako je, ono što naučiš u djetinjstvu te u osnovnoj i srednjoj školi kasnije teško mijenjaš. Tako će meni teško biti prihvatiti pisati ne ću i grješka, ako to uvedu kao normu, jer sam od prvog osnovne učio neću i greška. Ista je stvar za riječima poput uradak i nadnevak. Treba slušati struku, to svakako.

Usput, na svojoj suradničkoj stranici još uvijek čestitaš Božić i Novu godinu, a već je skoro Uskrs. :-) --Flopy 08:37, 29. ožujak 2007. (CEST)

Tražimo suradnike[uredi kôd]

Na engleskoj wiki smo pokrenuli projekt izgradnje uredničke "policije" za povijest južne i istočne europe kako bi svi tamošnji tekstovi bili što je više moguće neutralni bez nacionalističkih fantazija. Pošto do sada imamo desetak suradnika iz Mađarske i Rumunjske, a malo nas je iz Hrvatske trebaju nam članovi koji su zainteresirani da s vremena na vrijeme pogledaju sporne tekstove i za slučaj potrebe izmjene ih prema naznačenim, prihvaćenim neutralnim standardima (rezolucije UN-a, Britanica ili Encarta, nacionalni census za demografska pitanje, povijest gradova s službenih gradskih stranica, povjesne karte izdane od ministarstava obrazovanja). Da li si zainteresiran ? Ako nisi prenesi ovu obavjest dalje Rjecina 9:08, 14. srpanj 2007. (CET)

Sretan rođendan[uredi kôd]

Prvo, vidim da ti je rođendan pa ti želim sretan rođendan i sve najbolje:-) Glede Frankopana stojim iza mog citata, ali sam također i onako učio. To nisu proturječnosti s moje strane nego u literaturi. Kako bilo, miskim da su Antini argumenti dobri. Pozdrav. --Flopy 11:33, 16. srpanj 2007. (CEST)

Ne sporim stručnost ljudi koje navodiš, ali oni se očito bave povješću prava, a nisu povjesničari u pravom smislu te riječi. Meni su na faksu predavali Goldstein, Budak, Moačanin, Jakovina, Raukar, Strecha, Selem i drugi. Uvjeren sam da si barem za neke čuo. Oni navode različito. U Hrvatskom enciklopedijskom rječniku stoji Frankapani, ali u zagradi dodano Frankopani i Frangipani. Dakle, nismo tu načistu. Zbog toga, mislim da u ovom slučaju trebamo postupiti kako Ante predlaže. Pozdrav. --Flopy 11:57, 16. srpanj 2007. (CEST)
Ante nije mjerodavniji od toga. Međutim, činjenica je da na jednom hrvatskom odličju stoji Frankopan kao i na novčanici od pet kuna, u Zagrebu postoji Frankopanska ulica, a Donatus kaže da postoji i u Rijeci ili Trsatu što bi ti trebao najbolje znati. Također, pogledaj google: 50 800 rezultata za Frankopan [1] i samo 337 za Frankapan [2]. To dovoljno govori koliko je Frankopani češće i zato treba preimenovati. Pozdrav. --Flopy 12:07, 16. srpanj 2007. (CEST)
I ja se povodim za strukom. Isti ti akademici i povjesničari, ponavljam već po ne znam koji put, nisu u tome složni. Osim toga kako se u naslov članka može staviti oboje, ili jedno ili drugo. Na početku članka može se spomenuti oboje, jedno prvo, a drugo u zagradi. --Flopy 12:24, 16. srpanj 2007. (CEST)

Sretan ti rođendan! :-))--dtom 16:43, 16. srpanj 2007. (CEST)

Sretan rođendan! --Suradnik13 17:35, 16. srpanj 2007. (CEST)
Sretan rođendan! --MayaSimFan 17:38, 16. srpanj 2007. (CEST)
Sretan! :-) --Abyssus 19:25, 16. srpanj 2007. (CEST)
Smijem i ja, smijem i ja? Super ;-), sretan ti rođendan, nek ti wiki problemi budu najteži u životu, a khm, mlade djevojčice nek' te ne ometaju dok radiš na wikipediji ;-) SpeedyGonsales 23:35, 16. srpanj 2007. (CEST)

Sretan ti rođendan! :)--Treecko 23:36, 16. srpanj 2007. (CEST)

Sretan rođendan! (s malim zakašnjenjem, al' tu je)--Donatus 05:16, 17. srpanj 2007. (CEST)

Crkva Gospe Trsatske[uredi kôd]

Damire, trebalo bi izdvojiti tekst iz članka o Trsatu i staviti predložak {{glavni}} koji bi vodio na članak Crkva Gospe Trsatske, jer sada ima podosta slika na commonsu, a i sama crkva zaslužuje svoj članak. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 20:13, 15. kolovoz 2007. (CEST)

Iza slike Gospe Trsatske u prolazu . Barem je bila prekjučer. Pogledaj u kategoriji Trsat na commonsu što je još fotkano . Lipi pozdrav :-) --Roberta F. 09:05, 16. kolovoz 2007. (CEST)

Stanislav Preprek[uredi kôd]

Damiruxe, mislin da bi na ovon članku Stanislav Preprek moglo biti gradiva iz tvog područja. Nešto san stavia, ali mislin da bis ti moga napravit poveznice, možebitno napravit kakve članke iz istih. Kubura 08:52, 16. kolovoz 2007. (CEST)

Rijeka[uredi kôd]

Bok, da, opet smo ... Lipi pozdrav :-)) --Roberta F. 00:59, 29. listopad 2007. (CET)