Razgovor sa suradnikom:Dmedved

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori - kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 02:50, 20. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Slika[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 04. listopad 2009. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--SveroH (Talk To Me) 18:31, 20. rujna 2009. (CEST)[odgovori]


Ja sam autor i slike i sa kolegama sadržaja lista. Također uređujemo i stranice na www.rijeka.hr. Da li ipak treba tražena potvrda?

bilo bi poželjno da mi pošaljete mail sa dozvolom sa svoje poslovne mail adrese sa dozvolom --SveroH (Talk To Me) 19:48, 20. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

_______

Nema problema – pozdravljam tu inicijativu.

Lijepi pozdrav Tatjana _________________________________


Tatjana Perše

Voditeljica Službe za Internet podršku Zavod za informatičku djelatnost

Grad Rijeka, HRVATSKA Korzo 16, 51000 Rijeka Tatjana.Perse@rijeka.hr

Tel: +385 51 209 337

Mob: +385 99 225 6140

Fax: +385 51 209 635

www.rijeka.hr P Please consider the environment before printing this email


From: Damir Medved [1] Sent: 22. rujan 2009 13:48 To: Perše Tatjana Cc: cgrailach@inet.hr Subject: Korištenje povezivanje članaka na wikipediji sa WEB portalom grada Rijeke

Tatjana,

S obzirom da smo počeli kreirati stranice enciklopedijskog formata o znamenitostima na Drenovi i važnim Drenovčanima na Wikipediji, molim za formalno dopuštenje da se sa tih stranica referenciramo na WEB portal Grada Rijeke, odnosno stranice i sadržaje dostupne u dijelu MO Drenova.

Hvala i lijep pozdrav,

Damir

Prikaži[uredi kôd]

Pozdrav! Cijenimo Vaše doprinose, ali Vas molimo da svoja uređivanja ne snimate prečesto jer se snimanjem raznih sitnica zatrpava stranica nedavnih promjena i povećava broj promjena koje trebamo ophoditi. Ako uređujete u kôdu i želite provjeriti kako će izgledati objavljeni članak, molimo Vas da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Tipka je prikazana na slici desno. Hvala na razumijevanju.--SveroH (Talk To Me) 19:31, 20. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

OK. Nisam mislio da to nekoga ometa. Pozdrav, Damir

takvim snimanjem otežavaš posao patrolerima koji moraju označit svaku promjenu pregledanom --SveroH (Talk To Me) 19:37, 20. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Slika2[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 05. listopad 2009. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--DJ SveroH Kontakt 22:21, 21. rujna 2009. (CEST)[odgovori]


Odgovor[uredi kôd]

Na pitanje suradniku SveroH, odgovorio sam mailom, zajedno s uputstvima. Pozdrav --Lasta 10:37, 23. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

MNK Drenova[uredi kôd]

Poštovanje, kolego suradniče.
Prvo, trebate izričito se pozvati na dopuštenje.
Na http://www.rijeka.hr/Default.aspx?art=7316 stoji
Izjava o autorskom pravu
Sve što je sadržano na stranicama www.rijeka.hr vlasništvo je Grada Rijeke, osim ako to nije drugačije naznačeno. Sva su prava zadržana. Sve podatke koji su namijenjeni besplatnoj upotrebi možete koristiti, odnosno „skidati“ prema vašoj želji.
Niti jedan dio ovih stranica, što uključuje i dizajn te strukturu sadržaja ne smije se reproducirati, prenositi ili preslikavati u bilo kojem obliku ili na bilo koji način bez prethodne pisane suglasnosti Grada Rijeke.
Ovo ste mogli odmah navesti.
Druga važna stvar je i ta da Wikipedija nije samo zbirka članaka o svemu i svačemu.
I ja sam svojevremeno napisao mnoštvo članaka o boćarskim klubovima, pa su mi izbrisali sve članke o njima i napravili članak Dodatak:Popis boćarskih klubova u Hrvatskoj.
Možda bi i članak o boćarskom klubu Drenova opet došao na red za brisanje, no budući da je taj klub dao 3 međunarodna sudca od FIB-e, klub je vrijedan evidentiranja.
Nadalje, kada unosite onako zanimljive podatke, kao one o međunarodnim sudcima, onda se pozovite sa referencom <ref>ovdje unesete internetsku poveznicu ili referencu na neku stranicu o knjizi, kao autor: naslov knjige, str., izdavač, mj. izdanja, godina izdanja, ISBN (ako se radi o knjizi), a ako je iz neke tiskovine koje nema na internetu, onda ide autor: naslov članka, naziv tiskovine (dn., tjedni, mj. list...), mj. izdanja, str. </ref>
Pogledajte kako sam dodao na članku o boćarskom klubu Drenovi.
Kako Vam je promaklo navesti podatak da su za taj klub igrali državni reprezentativci i osvajači odličja na državnim, europskim i svjetskim prvenstvima? Pa to ste morali svakako navesti! Sva sreća da sam primijetio one međunarodne sudce.
Također ne pišite velikim slovima u tekstu. ČITATELJ KOJEM JE UPUĆENO IMA DOJAM DA SE VIČE NA NJEGA. Ovo Vam nismo mi izmislili, to je pravilo opće kulture ponašanja na Internetu.
Da se vratim na malonogometni klub i dobrovoljno vatrogasno društvo: Wikipedija nije riznica svega i svačega. Je li taj MNK bio državnim prvakom? Je li bio redovitim prvoligašem? Je li klub dosta star (da ne ispadne, skupila se ekipa iz pivnice, ajmo osnovat klub, bit će u 5. ligi, proračun je 200 kn, ajmo sebi napisati članak na Wikipediji)? Kubura (razgovor) 03:58, 12. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Poštovani, zahvaljujem na komentarima
Što se tiče referenciranja portala Grada Rijeke smatrao sam (tako mi je i rečeno) da je dovoljan e-mail nadležne osobe. Nije mi bilo rečeno da to moram kopirati na svaku stranicu koju kreiramo - iskreno rečeno koliko vidim vrlo malo stranica ima takva odobrenja. No to nije problem jer kako sam rekao mi smo i "službeni" autori i "vlasnici" sadržaja na portalu Grada Rijeke.
Glede boćarskog kluba stranica je u radu i baš pripremamo materijal o pojedincima. Možda treba sve unaprijed pripremiti no nisam stigao, uostalom vjerujem da je i sam ideja Wikipedije - nadogradnja i konstantno unaprijeđivanje sadržaja.
Glede relevantnosti sadržaja - pa za naš kraj sve što navodimo ili ćemo navesti je značajno, iako to možda široj zajednici nije zanimljivo. Osnovna ideja našeg rada na uspostavi sadržaja o Drenovi je bila da ničega nema - i u biti imamo sramotnu situaciju da mlađe generacije nemaju pojma niti o značajnim Drenovčanima a niti o mnogim podacima bitnim za povijest i sadašnjost našeg kraja.
MNK Drenova osnovan je od strane Mjesnog odbora Drenova, dakle jedinice lokalne samouprave Grada Rijeke (to sam i napisao) a ne od ekipe iz kafića. Nastupaju u regionalnoj ligi i budžet im je cca 60.000 kn. I taj članak ću nadopuniti kada budem sakupio sve što treba - popis članova i rezultate koje su postigli u proteklom razdoblju. Pitanje je da li treba čekati i koliko godina da bi "zaslužili" da objavimo neku stranicu o njima, mislim da je korisno da ih se i na ovaj način identificira
Isto vrijedi i za DVD Drenova koji je nositelj brojnih aktivnosti (uz primarnu vatrogastvo) na području našeg mjesnog odbora i za nas je značajan.
Eto nadam se da sam malo pojasnio što nam je bilo na umu kada smo kreirali stranice o Drenovi
dmedved (razgovor) 08:35, 12. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Poštovani Drenovljani, ako se radi o jednoj ili dvije stranice koje ste napisali onda ćete odobrenje prikačiti na stranicu za razgovor, ali pošto se radi o više članaka onda bi možda bilo bolje odobrenje prikačiti ovdje, a na svaki članak koji napišete postaviti link koji će voditi ovdje ali i na izvor, to jest stranicu s koje ste preuzeli podatke. Vidi primjer pogledati izvori kako je to napravljeno u članku Petka (Dubrovnik), a ovdje je primjer takvog predloška. Ako vam je to sve malo komplicirano mogu vam pomoći. Lijep pozdrav :-)--Braco (razgovor) 11:50, 12. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Još jedna sitna napomena. Naime kad nekome odgovarate na neki upis sa vaše stranice za razgovor, onda to uradite na stranici za razgovor vašeg sugovornika (poveznica (razgovor) je iza imena onoga tko vam je ostavio poruku), jer ako odgovarate na vašoj stranici, onda vaš odgovor može ostati nezamijećen. Hvala na razumijevanju :-)--Braco (razgovor) 11:59, 12. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Enciklopedičnost[uredi kôd]

Bog, Dmedvede.
Moram Vas upozoriti da članke morate pisati enciklopedično, a ne kao novinarsko izvješće. Ako me razumijete što hoću reći: zamislite da čitate enciklopediju.
I sad umjesto uobičajenog teksta, naiđete na sadržaj "uskoro ćemo uvesti sanitarni čvor", "ali rezultati nam idu na bolje", "treninzi su u 16 i 18" i sl..
Očigledno je da takve stvari ne mogu stajati u enciklopedijskim člancima. Pogledajte svoje članke koje ste napisali i maknite te stvari, a ostavite ono enciklopedično. Kubura (razgovor) 03:17, 17. listopada 2009. (CEST)[odgovori]


Dopusnica[uredi kôd]

Poštovanje, želim vam samo napomenuti da broj (OTRS no) koji sam vam posalao mailom je odgovor na sva pitanja o pravima na copyright. Dakle, ukoliko budete imali upita u vezi toga, slobodno se možete pozvati na taj broj, odnosno napisati ga na stranici za razgovor dotičnog članka. Broj je provjerljiv preko sustava i pokriva vaše doprinose, koji su u skladu s pravilima OTRS-a i wikipedije. Srdačan pozdrav --Lasta 10:52, 1. studenog 2009. (CET)

Drenova[uredi kôd]

Pozdrav! Kod članka Drenova sam morao stavit predloške o manjku poveznica u članku te o manjku izvora. Nastojat ću, ali ne znam kada i koliko, uredit članak kako bih spomenute poveznice mogao na poslijetku i uklonit. S obzirom da Vas osobno poznam i znam tko ste, vjerujem da biste mogli puno pomoć oko navođenja izvora u članak Drenova, a kako bi isti bio vjerodostojniji. Radi ostvarenja buduće suradnje volio bih da mi se javite na mojim stranicama za razgovor. Srdačan pozdrav! Hvala unaprijed. --Bzmarko (razgovor) 13:40, 3. srpnja 2010. (CEST)[odgovori]

Snimka[uredi kôd]

[2] Je li snimka u redu, da ne bi netko polagao prava na nju? Kubura (razgovor) 07:43, 10. rujna 2013. (CEST)[odgovori]

Obavijest o neispravno licenciranim datotekama[uredi kôd]

Poštovani/a Dmedved, postavili ste sljedeće datoteke koje nemaju informaciju o licenciranju:

  1. File:DL_20.JPG
  2. File:DL_21.JPG
  3. File:DL_3.JPG

Upute o ispravnom licenciranju datoteka pročitajte ovdje.

Nakon što dodate informaciju o licenci, slobodno uklonite predložak {{Slika za brisanje}}. Sva pitanja slobodno postavite u Kafiću.

Ako datoteke ne budu ispravljene do 5. kolovoza 2023., bit će izbrisane i uklonjene iz svih članaka koji ih koriste.

Hvala na razumijevanju!—Ivi104, 00:36, 27. srpnja 2023. (CEST)[odgovori]