Razgovor sa suradnikom:Domjanovic/ Arhiv 1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Pitanja - ovdje možete postaviti pitanja tehničke naravi

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, a u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor .

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde ~~~~.

Još jednom, dobro došli!--Roberta F. --13:17, 1. travanj 2008. (CEST)

Zelovo[uredi kôd]

Čestitam na članku o Zelovu, samo naprijed. Kod uređivanja naselja u RH treba dodati infookvir (koji se sada nalazi na stranici. Također, treba dodati i odgovarajuće kategorije na dnu stranice, kao i Interwiki (listu članaka na stranim Wikipedijama - ako isti postoje). Najbolje još jednom pročitaj Wikipedija:Uvodni tečaj. Pozdrav, --Mario Žamić (razgovor) 11:32, 9. travanj 2008. (CEST)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju. - Mario Žamić (razgovor) 19:20, 9. travanj 2008. (CEST)

uređivanje[uredi kôd]

Bok Dome, slobodno nadopuni članke s onim što smatraš da je potrebno, ako negdje zapneš već će netko popraviti odnosno uskočit, nije nikakav problem, a ako ti zatreba kakva pomoć slobodno pitaj nekoga od administratora. Vidim da ti već ide prilično dobro, u dobrodošlici gore imaš korisne linkove poput tečaja i slično, pa, samo naprijed s uređivanjem. Lijep pozdrav ;o) --Dalibor Bosits © 15:00, 16. travanj 2008. (CEST)

E bok[uredi kôd]

Taman sam naletio u pravi trenutak. Baš super da si krenuo pisat o "reri". Ne znam jesi li vidio knjižicu [1], pa možeš i od tamo nešto uzeti za članak. Inače u članak bi trebalo stavit onu kategoriju na dno i stavit neke poveznice, npr. možeš vidjet kako je na Samoborčeku napravljeno. --Epp (razgovor) 16:19, 16. travanj 2008. (CEST)

Za sada sam stavio link na jedan super članak iz časopisa Građevinar u kojem ima i slika [2], a može poslužiti kao dobar izvor. Ako pronađem koju sliku koja može ići na wikipediju, svakako ću je postaviti. --Epp (razgovor) 13:29, 18. travanj 2008. (CEST)

Tetoviranje[uredi kôd]

Dome, predložila bih da naslov bude općenito "Tetoviranje", jer pretpostavljam nećeš pisati samo o znaku ili slici koji nastaju tetoviranjem. Za početak pretpostavljam nećeš pogriješiti ako tetoviranje dodaš u kategoriju etnologija i uz to dodaj predložak {{kat?}}. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 18:28, 22. travanj 2008. (CEST)

Latinski nazivi[uredi kôd]

Zahvaljujemo vam na vašim člancima o živom svijetu. Jedna mala molba: kada napišete članak, napravite i preusmjeravanje s latinskog naziva (primjer). Hvala!

--Pancho W. Villa (razgovor) 16:49, 26. travanj 2008. (CEST)

Dome, jedna od inačica članka repa nije bila prihvatljiva, 14 dana stajala je newikipedizirana i bile su u tom članku izmiješane uljana repica i šećerna repa. Repa o kojoj biš ti htio pisati je pretpostavljam Repa (Brassica rapa; Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Brassicales > Brassicaceae > Brassica > Brassica rapa), tj. pogledaj fotografije biljke na Zajedničkom poslužitelju. No, u svakom slučaju za pisanje članaka o povrću preporučujem literaturu i njezino navođenje, a upravo idem do knjižnice kako bih došla do daljnjih informacija. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 17:56, 28. travanj 2008. (CEST)

Vučipolje (Hrvace)[uredi kôd]

Bok,

Vučipolje (Hrvace) ima krive wikipoveznice. Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 09:12, 29. travanj 2008. (CEST)

Fala :) --Pancho W. Villa (razgovor) 10:15, 29. travanj 2008. (CEST)

Vicevi[uredi kôd]

Dome, vicevima nije mjesto u člancima. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 14:56, 3. rujan 2008. (CEST)

Hehe, jesu, ali njih možemo razmjenjivati na stranicama za razgovor ili ih možeš spomenuti u članku pod zanimljivosti. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 20:23, 3. rujan 2008. (CEST)

Ažuriranje[uredi kôd]

Dome, ponekad ažuriram željene članke i hoću kada ponovno budem imala više vremena. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:53, 14. listopad 2008. (CEST)

Narječja[uredi kôd]

Dome, odgovor je vrlo jednostavan, ne preusmjeravamo riječi s narječja, jer tada bi u slučaju čavla, svakako nedostajao i čaval, kako se kaže u Primorju. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 00:56, 20. studeni 2008. (CET)

Plima i oseka[uredi kôd]

Kad san vidija da je neko uvatija pisat članak vezan uz more, bilo mi je puno drago. Dobar je članak, iman samo jednu primjedbu, ono ča san vidija. Prevedi Bay of Fundy na naški (moreš i na srpski pa da ceo svet razume). Pozdrav --ARMchoir 08:23, 25. studeni 2008. (CET)

Potaknija si me pa san malo doradija članak vjetrovi. A vidija san i da si ispravija bay u zaliv. to san i mislija.--ARMchoir 09:04, 25. studeni 2008. (CET)

Slike[uredi kôd]

Dome, problem je što su te slike bile postavljene samo na Wikipediju, a ne na zajednički poslužitelj. Sada sam prebacila ovu, kao i one prije, a ako ponovno nađeš takve slike pod slobodnom licencijom i trebaju ti za članak, napravi opet isto, ostavi mi poruku i ja ću ih prebaciti na zajednički poslužitelj. Ovo su sitnice koje se brzo i jednostavno riješe. A znam da imam negdje fotografije na papiru pršutane u Posedarju i pršuta koji se suše, ali sad bi to trebalo naći... (domaću plimu sam već ubacila) Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 00:34, 6. prosinac 2008. (CET)

Ne znan točno di si ti, ali onaj poziv na kafiću se može i na tebe odnositi, ukoliko nisi predaleko --ARMchoir 19:41, 5. siječanj 2009. (CET)

Predlažem da u moje postavke staviš mail kako bi te mogli kontaktirati i pored ovog načina. Pozdrav --ARMchoir 14:53, 6. siječanj 2009. (CET)

Molim pročitaj Wikipedija:IRC, mogao bi se malo pridružit (ima pitanje-dva za tebe), a vidim gore da ti kažu da pročitaš i Wikipedija:Email :-) SpeedyGonsales 09:23, 7. siječanj 2009. (CET)

Niko Kovač[uredi kôd]

Nekoliko detalja o ovoj promjeni:

  • Još nije vrijeme za zaključivanje godina njegove karijere (1996.-2008.), jer će možda odigrati oproštajnu utakmicu...
  • Ovaj dio teksta
Wikicitati »Početkom 2009. Niko Kovač je objavio da se oprašta od nastupanja za reprezentaciju a kao razlog je naveo kako smatra da zbog neigranja u svom klubu formom nebih htio ugroziti nastupe reprezentacije te da prepušta mjesto mlađim igračima. Odlaskom iz reprezentacije kapetansku vrpcu predao je Dariju Srni.«
  • je nepotreban, jer u tekst već piše da se oprostio:
Wikicitati »U siječnju 2009. najavio je svoj oproštaj od reprezentacije, te istovremeno krenuo na Nogometnu akademiju HNS-a u program dobivanja UEFA PRO trenerske diplome i licence.«
  • a što se Srne tiče, to ne odlučuje Kovač, nego Bilić ... ukratko: sve u svoje vrijeme, bez brzanja i prejudiciranja ... -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 12. dana mjeseca siječnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 13:42 sati. (CET)

Vidjela sam pitanje koje si uputio Željku vezano uz sir. Ako ti se čini, da ima dovoljno teksta za samostalni članak, slobodno ga postavi zasebno. Koliko sam vidjela na brzinu osnovni članak, nisam vidjela da u njemu, osim količina proizvodnje, piše nešto i o sirevima pojedinih proizvođača. I, ne brini, ako i pogriješiš nešto, sve se uvijek može srediti ;) Branka France (razgovor) 17:40, 4. veljača 2009. (CET)

Čuj, ovako na brzinu, članak izgleda izvrsno. Super je, čestitam :-). Sad ne stignem pogledati detaljno, no to ću uraditi večeras. Pozdrav Branka France (razgovor) 18:21, 4. veljača 2009. (CET)

Može se otvoriti posebna kategorija kad budeš imao barem 3 članka o hrvatskim sirevima. --Zeljko (razgovor) 18:22, 4. veljača 2009. (CET)

pa mi imamo ogroman broj autohtonih sireva, svaki može imat članak, čuo si za paški, škripavac, ćićki, pekorino, grobnički. --Zeljko (razgovor) 18:43, 4. veljača 2009. (CET)

Opiši ti one sa stranice za razgovor. Ja ih kupujem po Lici. Prave domaće škripavce i ostalo. Industrijski im nisu sjena u ničemu. Ne zavređuju ni da se spomenu. --Zeljko (razgovor) 12:21, 5. veljača 2009. (CET)

Dome, stvarno ne znam, to bi trebalo pitati nekoga od administratora, jer samo oni imaju mogućnost mijenjanja takvih stranica. --Mario Žamić (razgovor) 09:38, 10. veljača 2009. (CET)

Ni admini (bar kako rabimo tu riječ na hr wiki) to ne mogu, ali sam pitao dalje. Ukratko (ono što mogu reći iz glave), na hr wiki ta je stranica zadnji put osvježena 3. rujna 2007., na en wiki piše 1 December 2006., razlog je što osvježavanje te stranice znači dosta trčanja po bazi, a kad neki projekt postane dovoljno velik, onda je to preveliko opterećenje za bazu. SpeedyGonsales 10:51, 10. veljača 2009. (CET)
Ta stranica više neće biti osvježavana, ali to ne znači da neće biti novog popisa, samo da neće biti na toj adresi. Ako te zanimaju detalji, čuj ih ovdje. SpeedyGonsales 19:37, 11. veljača 2009. (CET)

Zelovo[uredi kôd]

Pozdrav Dome, zanima me da li je Joško Jelčić iz Zelova zapravo Joško Jeličić? --Mario Žamić (razgovor) 11:40, 13. veljača 2009. (CET)

Što se tiče ta dva linka, radi se o jednom te istom igraču, kojemu je negdje krivo napisan datum rođenja. To je "zloglasni" Jeličić koji je prešao iz Hajduka u Dinamo (tadašnju Croatiju) i kome su na Poljudu posvetili grafit "Jela, proklet ti bija svaki dinar". --Mario Žamić (razgovor) 09:28, 14. veljača 2009. (CET)
Planiraš li otvoriti kategoriju Izvorni hrvatsko?:-)--Saxum 13:21, 18. veljača 2009. (CET)
Sve ok, samo provjeravam da nebi ispalo da slučajno dodaješ kategoriju bez sadržaja :-)--Saxum 13:27, 18. veljača 2009. (CET)

Izmjene na opisima vinskih sorti[uredi kôd]

Smijem li pitati zašto si dodao linkove tj. podatke o konkretnim vinima na opisima vinskih sorti? Po meni takvi podaci nemaju mjesta u ovim člancima, ili ćemo možda dodati popis od par stotina vina u članke? --C-rider 08:41, 20. veljača 2009. (CET)

Pozdrav Dome. Malo sam pogleda i vidija san da je C-rider u pravu. Ajde pliz ispravi. Pozdrav --Lasta 08:41, 20. veljača 2009. (CET)

Ono sam ispravija, naime, ovako nije očita reklama, već navodimo najpoznatije vrste vina, a također i jednog od proizvođača koji,...Sve sam ostavio, malo izmjenio i to je to. Pozdrav--Lasta 10:32, 20. veljača 2009. (CET)

Evo mene opet. Na člancima sa en.wiki si zaboravija staviti kategorije, a čini mi se da nisi ni pročita na šta sliče rečenice. Baci malo oko i ispravi, kategorije san ja nešto stavija. Pozdrav --Lasta 11:17, 5. ožujak 2009. (CET)
Rafioli, njam, odlično. Međutim imam molbu. Ovdje napiši samo općenito o njima i stavi poveznicu na članak koji ćeš napisati na wikiknjigama, di ćeš staviti ricetu (naslov članka neka bude: WikiKuharica/Recepti/Imotski rafijoli. Pozdrav --Lasta 13:00, 16. ožujak 2009. (CET)
Prebačeno, pogledaj ovdi na stranice, stavija san poveznice na wiki kuharicu. Pozdrav --Lasta 14:39, 16. ožujak 2009. (CET)

Modra lasta i Smib[uredi kôd]

Eto, pa ti dalje uređuj. Logo nisam stavljao jer je već na naslovnici. Lijep pozdrav! --Mario Žamić (razgovor) 10:45, 24. ožujak 2009. (CET)

Nije bio problem, svejedno malo prouči tečaj o postavljanju slika, nije uopće teško, samo što slike moraju biti niske rezolucije (do 300px širine) i moraju biti propisno označene. Inače, vratio si me u osnovnoškolske dane kada sam i ja čitao Smib i Modru lastu (Dragi Lastane...) Lijep pozdrav! --Mario Žamić (razgovor) 10:13, 26. ožujak 2009. (CET)