Razgovor sa suradnikom:Joy

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

I am requesting a name change to Joy. --Shallot 14:18, 3 Aug 2004 (CEST)


Hvala puno na jezicnim ispravima! --denny vrandecic 17:33, 9 Sep 2003 (CEST)


Gdje se točno nalazi prijevod Wikipedijinog sučelja? Htio bih doraditi hrpu prijevoda u interfaceu... --Shallot 00:37, 13 Feb 2004 (CET)

Wikipedija:Stranica o interfaceu. Ja mislim, da, jer nisi Administrator, nemožeš sam promijenite, šta piše tamo, ali samo mi napiši na Talk-Stranice te strane, i ja ću to staviti. Ako postaneš sam Administrator - još i bolje :) --denny vrandečić 17:32, 13 Feb 2004 (CET)
Ovo je sada na Special:Allmessages itd. --Joy
Da, ne mogu mijenjati. Kako postati administrator? :) Ne da mi se pisati popis stvari koje treba ispraviti, ima ih napretek. --Shallot 03:47, 15 Feb 2004 (CET)
Pitaj na mailinglist Intlwiki-L da te napravitu administratorom. Onda oni odluće, hoćeš li postat administrator ili ne. To ja ne mogu napraviti, i ako bi to želio. --denny vrandečić 12:42, 15 Feb 2004 (CET)
To se jučer promijenilo! :) Sada te i ja mogu napraviti Administratorom, i evo, sad i jesi. Have fun editing the interface! :) I think you know how to act as an Administrator, so I won't give you any lecture on this. Excuse me for using English, but it's somewhat easier and I know you understand :) --denny vrandečić 16:15, 16 Feb 2004 (CET)
Zahvaljujem :) --Shallot 04:07, 17 Feb 2004 (CET)

Hi Shallot. Ja bi htio postavit isto Zmaja kao administratora. On je jako puno sa hrvatsku wikipediju napravio - svejedno, htio bih kao prvo i tebe pitati, jer si i ti administrator :) I tako bih bili 3, i to znaći da uvijek možemo stić do demokratske odluke. Šta misliš? I hvala puno na tvojemu poslu na interfacu. --denny vrandečić 19:55, 18 Feb 2004 (CET)

Nemam posebno mišljenje. Ako mu ti vjeruješ, onda nemam primjedbe. :) Usput, jesi li dobio bureaucrat status? --Shallot 01:14, 19 Feb 2004 (CET)
Ne, nisam još, ali nadam se, da hoću dobit. Na ti naćin bi bili više samostalni. --denny vrandečić 01:31, 19 Feb 2004 (CET)

Možda bi bilo bolje privesti MediaWiki:Showhideminor s manjim promijemana umijesto s minornim promijenama, ili? Sam prijedlog. --denny vrandečić 20:58, 18 Feb 2004 (CET)

To je i meni prvo palo na pamet, ali "manje" je jako općenito, pa mislim da će "minorno" (što je internacionalizam ali široko prihvaćen) biti jasnije svima koji su koristili englesku Wikipediju (vjerojatno većina). --Shallot 01:14, 19 Feb 2004 (CET)
Ja ti virujem, samo pitam :) --denny vrandečić 01:31, 19 Feb 2004 (CET)

Imam dva prijedloga: umjesto Prikaži "preview" moglo bi se staviti Kako će izgledati jer je razumljivije. Slažem se s Dennyjem da "minorno" nije dobra riječ, a ja bih predložio Ovo je manja promjena (ili izmjena, kako ti se više sviđa). Kažeš da je to općenito, ali i mora biti općenito. Oni koji ne znaju što je manja promjena moći će to naći u članku Kako uređivati stranicu, koji upravo prevodim, i koji kaže sljedeće: Manje izmjene su pravopisni ispravci, oblikovanje i preuređenje teksta. (...) Ako napravite važnu izmjenu u sadržaju i označite je kao manju izmjenu, to se smatra neodgojenim, pogotovo ako uključuje brisanje teksta. -- Zmaj 11:38, 23 Feb 2004 (CET)

OK, ako objasnimo na pravom mjestu onda može. --Shallot 17:25, 23 Feb 2004 (CET)

Dvije tri općenite primjedbe: glagolske imenice na "-đenje" izbjegavajte i stavite "-dba" (osim kad je značenje različito, kao uređenje/uredba). Također, stavite "obradba" mjesto "obrada", jer je to hrvatskije. "Uredi ovu stranicu"-zašto "ovu", pa koju će ? Preview bio bio predprikaz, no granice do kojih se ide s novotvorenicama su uvijek fludne. kasnije......Mir Harven 12:49, 23 Feb 2004 (CET)

"Obradba"? Ta je riječ za mene pravo iznenađenje... hoću reći, iznenadba. :) -- Zmaj 13:03, 23 Feb 2004 (CET)
To "ovu" je zbog istog razloga zašto je u engleskom "edit this page" umjesto "edit page" - kad to piše kao treća stavka na stranici, posjetitelju koji Wikipediju nikad nije vidio nije odmah očito o kakvom se uređivanju radi. --Shallot 17:25, 23 Feb 2004 (CET)
Glede "ovu"- radi se o slijepom nasljedovanju engleštine (iako je suvišno i u engleskom). A koju će, bogamu, ako neće tu koju gleda ? Glede dometka -(d)ba, jasno je da je hrvatskiji: obradba, izradba, oporba, skladba, vršidba, objasnidba, uvedba, sklonidba, rješidba, ...To je vidljivo i iz onih primjera kad više nemamo crkvenoslavizme: primjedba, a ne "primječanije",.....I, stavite "redirect" kao glagol u "preusmjeri". Imenica je preusmjerba.Mir Harven 19:15, 23 Feb 2004 (CET)

Usput-kad je Katolicizam na katoličanstvu, ovo prvo je suvišno, pa najbolje to izbrišite. Ili nešto napravite (ne znam proceduru) da ako tko upiše katolicizam bude automatski prebačen na katoličanstvo. Ovako, sa stranicom na kojoj je uputa na drugu: izgleda nekako bez veze.Mir Harven 19:20, 23 Feb 2004 (CET)

redirect jest automatski prebacaj. Znači: ako neko ide na Katolicizam, recimo od vode, on će biti autmatski pribacen na katoličanstvo. Oprosti, Shallot, da odgovoram na tvojoj razgovornoj stranici :) --denny vrandečić 17:31, 25 Feb 2004 (CET)

E, super, ti se baviš Debianom :-) Čekao sam kad ću naleteti na tako nekog iz Hrvatske. Pre nekoliko godina je sa mnom ostvario kontakt Anton Zinovjev povodom srpske ćiriličke lokalizacije Debiana, tako da je, zahvaljujući njemu, moja (a i njegova) tastatura ne samo u console tools, već i u XFree86. Nekako sam još uvek konformista, pa radim na SuSEtu, ali se već duže vreme intenzivno razmišljam da potpuno pređem na Debiana. Inače, već sam instalirao i Hurda, pa kad skupim vremena, pogledaću kako tom projektu mogu doprineti. Sem toga, imaću kasnije određeni broj pitanja za tebe, pošto si prvi sa kojim stupam u kontakt od hrvatskih gnuaša, a video sam vas dosta po Internetu... Elem, aj da se vratimo na Vikipediju: trebalo bi nešto poduzetim onim povodima i, naravno, samo do onog trenutka do kog smo svi zainteresovani. Najbolje je da mi pišeš na mojoj srpskoj strani za razgovor, pošto tu stranu najčešće proveravam. --Millosh 19:34, 20 Jul 2004 (CEST)

South Slavic NPOV page[uredi kôd]

  • Evo je na Meti, pa se priključi :) --Millosh 10:26, 18 Sep 2004 (CEST)

Oprosti[uredi kôd]

Ne znam je li sam slučajno izbrisao nešto tvojeg rada na kafiću, jel nisam vidio da i ti radiš istovremeno na njemu. Ako jesam, oprosti! Pozdrave! --denny vrandečić | razgovor 16:35, 18 Sep 2004 (CEST)

Interfejs[uredi kôd]

Joy, htio sam zamoliti za uslugu ako je moguce. Naime primjetio sam da na dnu stranice za preuredjivanje na hrvatskoj wikipediji postoji interfejs za unosenje afrikata tj čćšđž. Da li je moguce da posudim tu skriptu (ako znas gdje je mogu naci) za bosansku Wikipediju posto se takodjer koristimo latinicom. Eventualno bi je trebali I malo podesiti za nase potrebe. Unaprijed hvala. Pozdrav --Dado 16:15, 24. listopada 2005. (CEST)[odgovori]

usluga[uredi kôd]

Možeš li me predložiti za administratora

Toomy_hr,Hvala

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Joy,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 17:50, 15. studenog 2006. (CET)


Dubrovačka republika[uredi kôd]

Molio bih te da me podržiš u preimenovanju Republic of Ragusa u Republic of Dubrovnik na en.wiki --Anto 08:23, 10. listopad 2007. (CEST)

Seen this? 67.219.107.67 20:52, 1. lipnja 2012. (CEST)[odgovori]

Your account will be renamed[uredi kôd]

03:07, 18. ožujka 2015. (CET)

Pomoć na en. članku[uredi kôd]

Članak "Yugoslav wars" na engleskoj wikipediji, posebito pododjeljak Croatian war of Independeance je danas i jučer preuređen u vrlo pristran tekst (korištenje "Tanjuga" i "Politike" kao izvor). Zamolio bih te da priskočiš u pomoć u skoro vrijeme. Pozdrav! Tmina32 (razgovor) 11:56, 15. travnja 2015. (CEST)[odgovori]

Your administrator status on hr.wikipedia[uredi kôd]

Hello. A policy regarding the removal of "advanced rights" (administrator, bureaucrat, etc.) was adopted by community consensus in 2013. According to this policy, the stewards are reviewing activity on wikis with no inactivity policy.

You meet the inactivity criteria (no edits and no log actions for 2 years) on the wiki listed above. Since that wiki does not have its own rights review process, the global one applies.

If you want to keep your rights, you should inform the community of the wiki about the fact that the stewards have sent you this information about your inactivity. If the community has a discussion about it and then wants you to keep your rights, please contact the stewards at m:Stewards' noticeboard, and link to the discussion of the local community, where they express their wish to continue to maintain the rights.

If you wish to resign your rights, you can reply here or request removal of your rights on Meta.

If there is no response at all after approximately one month, stewards will proceed to remove your administrator and/or bureaucrat rights. In ambiguous cases, stewards will evaluate the responses and will refer a decision back to the local community for their comment and review. If you have any questions, please contact the stewards. Rschen7754 09:06, 14. srpnja 2016. (CEST)[odgovori]

Poštovani kolega @Joy! Smijem li pitati čemu Vama služe adminski alati s obzirom na evidentnu neaktivnost na Wikipediji na hrvatskome jeziku? I koji bi to sad valjani razlog bio da Vam ih nakon dvije godine neaktivnosti netko od stjuarda ne "skine"? Maestro Ivanković 11:51, 19. srpnja 2016. (CEST)[odgovori]

Odgovor na "nešto iz arhive kafića" (a ne iz Kafić arhive)[uredi kôd]

Molim te ako mi želiš nešto reći, reci to na normalan način. Ove insinuacije kako sam nešto skrivio ili skrivljujem su nejasne i nepristojne. Bilo ti je rečeno na nenormalan način? Što bi, da ti crtam? Što ti je nejasno? Uvrijedio si se što sam ti predbacio neaktivnost, pa meni tovariš kako insinuiram i kako sam nejasan i nepristojan. To ti možeš pričati nekome drugome, a što te istina boli, ne mogu ti pomoći.

Vrlo je zanimljivo kako netko tko je neaktivan na projektu i netko tko nije bio potpuno ažuran sa svim relevantnim standardima koji se primjenjuju na hr:wiki zna da su druge kolege radili krivo. Izgleda da taj ima nadnaravne sposobnosti kojima drugi nisu dorasli. Ovo ...ne bi bilo u redu pokušavati još eventualno pogrešnih admin akcija, da se problem zapravo ne pogorša... je prozirno, a u prijevodu znači neka drugi vade vruće krumpire, ja ionako nisam potpuno ažuran....--MaGaporuči mi 11:10, 2. rujna 2016. (CEST)[odgovori]

Hah, puno sam puta čuo štoriju o volonterskom projektu. Malo manje puta od toga je to bio izgovor za podvijanje repa i izmicanje leđa.--MaGaporuči mi 20:03, 2. rujna 2016. (CEST)[odgovori]

Obavijest[uredi kôd]

Zbog Vaše preduge neaktivnosti kao administratora, pokrenuto je vijećanje lokalne zajednice o tome da Vam se ukinu administratorske ovlasti [1]. Kubura (razgovor) 18:48, 5. siječnja 2018. (CET)[odgovori]

Obavijest o ukinutoj ovlasti[uredi kôd]

Nakon više od mjesec dana za glasovanje i raspravu, zajednica suradnika hr.wikipedije ukinula Vam je administratorski status glasovima 10:1. I jedini glas "protiv" bio je za ukidanje statusa (neaktivnost i ostalo spomenuto; "protiv" zbog tehničkih stvari), stoga 11:0.
Arhiv glasovanja i vijećanja je na ovoj stranici. Kubura (razgovor) 05:25, 12. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Vaš (administratorski / birokratski / administratorski i birokratski) status na hr.wikipedia[uredi kôd]

Pozdrav:

Pravila koja određuju uklanjanje »osobitih prava« (administrator, birokrat, itd.) donesena su konsenzusom zajednice 2013. U skladu s njima, stjuardi nadgledaju aktivnosti na wikijima na kojima ne postoje pravila o neaktivnosti.

Zadovoljavate kriterije neaktivnosti (bez uređivanja i bez radnji zapisanih u evidencijama tijekom najmanje 2 godine) na navedenom wikiju. S obzirom na to da na tom wikiju ne postoje pravila o pregledu aktivnosti, primijenjuju se globalna.

Ako želite zadržati prava, trebali biste obavijestiti zajednicu na Vašem wikiju da su Vas stjuardi obavijestili o neaktivnosti. Ako postoji rasprava zajednice o tome i želite zadržati prava, molimo obavijestite stjuarde na m:Stewards' noticeboard s poveznicom na raspravu u lokalnoj zajednici, gdje se izražava želja za zadržavanjem prava.

Ako ne želite zadržati Vaša prava, napišite ovdje odgovor ili podnesite zahtjev za skidanjem prava na Meti.

Ako ne bude odgovora u roku od oko mjesec dana, stjuardi će ukloniti Vaša administratorska i/ili birokratska prava. U dvojbenim slučajevima, stjuardi će razmotriti odgovore i uputiti slučaj lokalnoj zajednici na raspravu. Ako imate bilo kakvih pitanja, obratite se stjuardima.

Srdačan pozdrav, --MarcoAurelio (razgovor) (molimo vas, pomozite prevođenju na vaš jezik) 13:27, 3. ožujka 2019. (CET)[odgovori]

Hi, due to inactivity I removed your advanced rights. Thank you for your past work. Einsbor (razgovor) 11:32, 12. travnja 2019. (CEST)[odgovori]