Razgovor sa suradnikom:Lot333

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Kickboxing i hrvatski nazivi[uredi kôd]

Bok, Lot333

S obzirom da je hrvatski službeni jezik na hrvatskoj wikipediji, preferiramo hrvatski jezik u tekstu gdje god je to moguće. Zbog toga sam i stavio hrvatske nazive prije engleskih u članku Kickboxing. Ako ti ne nađeš vremena, ja ću za koji dan vratiti hrvatske nazive ispred engleskih. Pozdrav, Ante Perkovic.

Pozdrav Ante, jako me je razveselilo da je "netko" (sada znam da si to ti) stavio informacije o kickboxingu na stranice Wikipedije. Hvala ti na trudu.

Ante Perkovic: Zapravo, nisam ja stavio teskt, nego sam ja samo napravio zadnju promjenu, nemam ja pojma o borilačkim sportovima :(, samo sam malo sredio tekst.

A sada o nazivlju i jeziku. Svakako, hrvatski je službeni jezik i tu nema zbora. Međutim, nazivi disciplina kickboxinga su takvi - to su nazivi i oni su takvi registrirani u Hrvatskom olimpijskom odboru, pri Ministarstvu pravosuša ..., tako se dnevno koristi. Zašto je to tako - iz same činjenice da "polu kontakt" znači da je nekakav doticaj ostvaren ne punom snagom, već polovičnom ..., dok izričaj "semi contact" automatski znači disciplinu kickboxinga. Isto je i s "fulf contactom". Dakle, do su službeni nazivi disciplina kickboxinga i oni se ne prevode.

Ante Perkovic: OK, onda ti stavi službene nazive, makar bili anglizmi.

Tako je i Hrvatski kickboxing savez u svom Statutu definirao nazive disciplina kickboxinga, pa se tako danas održavaju državna prvenstva u semi contactum full conrtactu ili low kicku.

Eto, toliko o tome.

Vidim da si dosta aktivan u "punjenju" Wikipedije, pa očekujem i dalje od tebe pomoć i suradnju. Eto, nisam siguran da li sam na "tehnički" pravi način odgovorio na tvoju poruku. Kako poslati poruku nekom od korisnika? Molim te uputi me gdje bih o tome mogao više pročitati.

Ante Perkovic: Čim netko promijeni tvoju talk stranicu, wiki generira "imate poruku" trakicu na početku svake stranice, dok ne pogledaš. To je to.

Nadalje, planiram o hrvatskom kickboxingu staviti još članaka koji se odnose na povijest kickboxinga u svijetu - kako je nastao, povijest hrvatskog kickboxinga, a akto ti padne na pamet još koje pitanje, javi, pa da i to pripremim.

Ante Perkovic: Samo naprijed :). Moje područje je astronomija i prirodne znanosti, ali nekako uvijek završim na šminkanju ostalih članaka ;). Pozdrav, Ante Perkovic.

Srdačan pozdrav Lot333

Dobrodošlica[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!


SpeedyGonsales 03:06, 21 kolovoz 2005 (CEST)