Razgovor sa suradnikom:Luka Krstulović/Peti arhiv

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ostavite mi novu poruku klikom ovdje
Arhiv

Arhivi razgovora



hey :D

je li moguće promjeniti moje suradničko ime?

amaureo 03:08, 18. lipanj 2007. (CEST)


Hvala na odgovoru i da te još malo zadavim :D

kako se pobogu rade predlošci i ono bilo bi dobro ako bi mi mogao napisati kuharicu za to jer se ja u onim uputama ne snalazim :D

htio sam napraviti predložak za rase zvjezdanih staza pošto sma počeo pisati članak o borgu ali eto :D možeš ukloniti moj neuspjeli pokušaj :D http://hr.wikipedia.org/wiki/Predlo%C5%BEak:Rase_Zvjezdanih_Staza :/

hvala amaureo 03:49, 19. lipanj 2007. (CEST)

Dobrodošlica novim suradnicima[uredi kôd]

Dragi Luka, vidim da se "tvoja" dobrodošlica novim suradnicima razlikuje od one koju sam ja maloprije poželio novom suradniku. "Tvoja" je samo "dobrodošlica", a "moja" je "dobrodošlica2" (predložak). Dobrodošlica2 je opširnija i mislim da je zato bolja. Pozdrav:-) --Flopy 11:06, 21. lipanj 2007. (CEST)

Hvala[uredi kôd]

Zahvaljujem na odzivu prilikom mog izbora za administratora. Andrej Šalov 15:14, 23. lipanj 2007. (CEST)

Predložak Zagreb[uredi kôd]

Dragi Luka, svojedobno si za mene napravio predložak da živim u Zagrebu, ali si ga postavio direktno na moju suradničku stranicu, a ne još k tome posebno na wikipediju što se zapravo treba prvo treba učiniti. To sam sada učinio ja [1], ali i napomenuo da si ga ti napravio da ne bude zabune. Pozdrav:-)--Flopy 11:56, 26. lipanj 2007. (CEST)

CSI: Miami[uredi kôd]

Zašto je članak CSI: Miami obrisan???????! --Gljiva jaše prerijom 16:19, 16. kolovoz 2007. (CEST)

Tolkien[uredi kôd]

Hvala na pohvali :-) Citati u većini slučajeva samo "podupiru" nešto već prepričano - te ću obrisati odmah. Ima i onih koji stoje sami za sebe - te ću postupno prepričati --Gal 12:23, 30. kolovoz 2007. (CEST)

Pravila su pravila - njih se mora poštovati. Osim toga, volim da me se na vrijeme upozori ako nešto radim krivo - tako neću istu grešku ponavljati u drugim člancima. --Gal 12:30, 30. kolovoz 2007. (CEST)

uklananje Penakuka[uredi kôd]

Bok Luka, Ja sam taj kriminalac što je navodno ukrao stranicu i postavio duplikat, a vidim da si ti to izbrisao na prijedlog tvorca originala pa da ti malo obrazložim. Kao prvo, nisam baš vičan računalima i Wikipediji pa mi je trebalo malo da shvatim to s postavljanjem slika, koje se smiju, koje ne smiju, a sad i s preimenovanjem članaka. Zato je, kad sam preimenovao članak Penakuk, njegov tvorac Zeljko izjavio da sam mu ga ukrao. Ali ako sam čemu vičan, onda je to pravopis u najmanju ruku. Kao što sam objasnio u kafiću, postoji domaća literatura o Indijancima i brisanje ovog članka znači da ćete brisati i sve buduće pohrvaćene članke o Indijancima. Cijenim Zeljkov entuzijazam, ali on mora prihvatiti kritike obrazovanijih od sebe (koliko mogu prosuditi). Naveo sam Škiljana i Matasovića kao moguće izvore za domaću literaturu o urođeničkim narodima. Valjda su oni nekakvi autoriteti ako već ja ništa ne značim. Ti se ljudi trude da etnolingvističke pojmove prilagode domaćoj terminologiji koju prihvaćaju tiskani priručnici, a ovdje se to ignorira. Kako dopuštate da netko monopolizira tako krupnu temu i uostalom čovjek, čiji glavni interes su Hajduk i Indijanci, ima temeljnih pogrešaka: veliko i malo slovo, cijeli izrazi na engleskom ili pogrešan prijevod istih, tipfeleri, ali na njegovu sugestiju moji se prijedlozi brišu i sad bi još da me se miče s Wikipedije. Ne znam kako vi to mičete i postavljate i ostale cake, ali znam materiju i stavljam svoj trud na uslugu Wikipediji. Ne zanima me dalji dijalog s njim nego želim čuti tvoje mišljenje, pozdrav --houjhnhnm 22:16, 3. rujna 2007.

Prika daj mi molim te pomogni uredit članak koji je sad na razgovoru o ragbi klubu Vilani

Prmjestanje na razgovor[uredi kôd]

Bok, Luka

Gledam tvoju evidenciju premjestanja clanaka i cini mi se da na razgovor bacas neke stvari koje tamo ne spadaju.

Naime, ako nekom clanku treba wikipedizacija, imamo {{wikipedizirati}} za tu svrhu. Nema veze sto clanaka nema ni wp ni podnaslova ni kategorije. To nije razlog da ga se stavi na led. Sve se da rijesiti sa par predlozaka. --Pancho W. Villa (razgovor) 15:29, 20. rujan 2007. (CEST)

Humberto de Alencar Castelo Branco[uredi kôd]

Luka, uvrsti i njega unutar kategorije Brazilski predsjednici. Zahvalan,--Al Bundy 18:26, 15. listopad 2007. (CEST)

Zvijezda na irc? --MayaSimFan 18:49, 15. listopad 2007. (CEST)

Poruka od A.B.-a[uredi kôd]

Luka, odlično si sredio članak o Humbertu. No, ne znam kako iskopirati interwiki. Možeš li mi to objasniti, molim te?

Bok Luka može li se ovo razvući preko cijele stranice, da nije tako skvrčeno. --Zeljko 20:17, 21. listopad 2007. (CEST)

Hvala luka, --Zeljko 20:45, 21. listopad 2007. (CEST)

CAOS vristim za pomoc javi se

opa ono potpis trebam pomoc--Made in creative 19:14, 22. listopad 2007. (CEST)

slika[uredi kôd]

ja bi te zamolila ako imas vremena da mi pokusas staviti sliku na stranicu koju radim Nekrofilija

Categories: Hans Baluschek | PD Old | PD-Art (PD-old) | Symbolist paintings | 1895 paintings | Death in art | Flowers in art | Male nude in paintings | Bröhan-Museum

malo cu ti pomoci sliku sam tu nasla pod nazivom Image:Hans Baluschek Der Tod.jpg u wdatoteci zamolila bi te ako imas neki komentar na moj izbor slike bit ce mi drago da ga cujem --Made in creative 11:09, 28. listopad 2007. (CET)

diskusija Ofelija[uredi kôd]

Pogledala sam ja i druge wikipedije i na mojoj stranici je vec 3 ista slika...i izgleda stereotipno i kao jedni druge da kopiramo i nije smisao wikipedije da bas svi istu sliku koriste za istu temu i iz tog razloga je nisam htjela niti izabrati inace slika jako dobro pase uz temu na kojoj radim. Nazalost nema bas veliki izbor trenutno u datoteci koje bi pasale ali ja cu pogledati opet i sigurno sam za izmjenu sadasnje slike dok neiskrsne nesto sto ce bolje pasati.--Made in creative 20:27, 28. listopad 2007. (CET)

slažem se[uredi kôd]

sa tobom neka ostane do neke bolje prilike kad bude više slika za izbor--Made in creative 21:52, 29. listopad 2007. (CET)

Hm....[uredi kôd]

pročitaj greben ponovo....enciklopedijski??? Ako misliš da jest, neću se buniti:) --Branka France 12:27, 4. studeni 2007. (CET)


Ako tako misliš....:)--Branka France 12:49, 4. studeni 2007. (CET)

Commons[uredi kôd]

Hey, Luka, kako doći do tog Commonsa, da postavim slike na članak kojeg pišem? Zahvalan,--Al Bundy 14:40, 4. studeni 2007. (CET)

dovodim u pitanje[uredi kôd]

tocnost clanka SEKSUALNI POREMECAJI - SADISTI zapravo navest cu jednu recenicu "Te osobe uglavnom vode normalan, konvencionalni život, a po prihodima i socijalnom statusu su iznad prosjeka." ova recenica je samostalna tvrdnja koja nije potkrepljena cinjenicama i dokazima i mislim da kao takva nema mjesta u wikipediji. Molim da se potkrijepi izvorima da su sadisti po prihodima i socijalnom statusu iznad prosjeka,,, dala bih primjetiti da je ovdije netko puno samovoljan u vlastitim procjenama odredene skupine seksualnih poremecaja. S toga informaciju ili tvrdnju dovodim u pitanje.

Ne bavim se člancima o seksualnosti, pa tako i ne mogu procijeniti točnost te tvrdnje (iako ne osporavam da je takve tvrdnje obično potrebno potkrijepiti referencama). Ukoliko se ne slažeš s neutralnošću točke gledišta tog dijela članka, napiši to na stranici za razgovor ili objasni autoru članka, a ako ne bude reakcije od osobe koja je postavila tvrdnju obrati se administratorima. Pozdrav, LukaKrstulović 23:18, 7. studeni 2007. (CET)

Paulijev princip isključenja[uredi kôd]

Ma da, kopirao sam s engleske wikipedije te tamo hrvatsku interwiki dodao. Pustio sam engleski interwiki da bot doda... -- Dvorsky 00:16, 8. studeni 2007. (CET)

vidjeh[uredi kôd]

Vidjeh to, a i Maya me obavijestila, no hvala ipak :o) --Dalibor Bosits 20:07, 15. studeni 2007. (CET)

cao Luka[uredi kôd]

uredujem naselja u slavonsko-baranjskoj zupaniji i primjecujem da postoji konflikt oko Belog Manastira tj,koliko vidim i naselje i grad imaju isto ime pa sad neznam tocno kao ce se rijesiti kategorija posto postoji samo jedna stranica na ime Bjeli Manastir ja sam makla kategoriju naselja koja je postojala sa stranice posto je to ipak grad da nebi doslo do zabune u cijelom sistemu kategorija ....de pogledaj pa mi javi sto ti mislis — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Made in creative (razgovordoprinosi)

Kneževo[uredi kôd]

predložak naselja Kneževo na karti nepokazuje pravi geografski položaj kneževa razlika je malo povelika pa ako bi to netko migao ispraviti ,,ja neznam tko je od suradnika dobar u tome (ovo kneževo se nalazi na mađarskoj granici a karta pokazuje da se nalazi skoro kod bosne --Made in creative 17:31, 19. studeni 2007. (CET)

dobro izgleda sad,,fala

Laslovo[uredi kôd]

isto treba ispraviti geografski--Made in creative 18:14, 19. studeni 2007. (CET)

jos posla[uredi kôd]

Selci,Silaš (Osijek) Široko Polje (Đakovo) valja ispraviti kartu

--Made in creative 19:22, 19. studeni 2007. (CET)

pogle i ovo[uredi kôd]

koliko ja mogu shvatiti Ćirina Ada je staro naselje koje se stopilo u Dardu i u tom slucaju nepašu kategorije naselja krive kategorije po mome toga mjesta zapravo nema--Made in creative 19:25, 19. studeni 2007. (CET)

I makneš sliku iz članka kad brišeš da ne ostane crveno. I dođeš na irc. I tak to --MayaSimFan 01:35, 2. prosinac 2007. (CET)

Klik na klik[uredi kôd]

Bok,

imam naviku dulji članak uređivati po "dijelovima", u smislu da ne idem na uredi na vrhu strane nego na pojedinom poglavlju; tako mi je lakše. Slažem se s tobom. Ubuduće ću sadržaj kopirati kod sebe u sandbox, tamo se igrati s njim i iskopirati natrag. Imao sam i neke probleme s računalom (znalo se smrzavati) pa se uvijek bojim i da ću izgubiti što sam napravio!

Lijep pozdrav,

--dnik 17:42, 2. prosinac 2007. (CET)

hvala, hvala:-) Baš lijepo kako ste se svi sjetili:-) Branka France 22:53, 5. prosinac 2007. (CET)

Čuj ti mene Krsutloviću nisam ti ja nikakvi kum da mise tako obračaš. <čeka blokadu> F.G. (razgovor) 23:16, 5. prosinac 2007. (CET)

Skleroza[uredi kôd]

Internet relay chat zvani irc, ring a bell?  ;-)

STAR WARS[uredi kôd]

bok!zovem se andrija i idem u osnovnu školu. znam da možda zvuči čudno ali ja se nudim za izradu stranica o star warsu i njegovim detaljima. veliki sam fan star wars filmova. htio bih nadopuniti wikipediju kao najbolju stranicu za pretraživanje!već vidim da vam nedostaje likova iz filma kao npr. darth maul shimi skywalker i drugi. pa eto ako me želite primiti bit će mi zadovoljstvo! hvala!!

moja e-mail adresa: sith_andro@hotmail.com

Zahvala[uredi kôd]

Luka, fala ti još jednom, tvoje srčeko me od jučer gleda i ja njega :-)) --Roberta F. 02:26, 14. prosinac 2007. (CET)

Ovako. Članak Franačka nije prepisan odnikud, već je sastavljen od članka Franci koji sam skratio. Ako treba, napisati ću izvor Bilježnica Hrvoja Korbara iz povijesti. Hrcko 12:23, 17. prosinac 2007. (CET)

Zahvala[uredi kôd]

Premještanje na razgovor[uredi kôd]

Milorad Dodik bezveze je stavljen na razgovor, treba ga vratiti na mjesto. Jedina grješka je bila što nije poslanik nego zastupnik! I ne stavljajte nepromišljeno članke na razgovor.

--Jolo Buki Original 11:53, 19. prosinac 2007. (CET)


skokni nakratko do MSN-a. Pa se ti javi meni. Neš šteka --Edgar Allan Poe 23:35, 29. prosinac 2007. (CET)

daj svoj mail. neš zeza --Edgar Allan Poe 23:42, 29. prosinac 2007. (CET)

ovaj g-mail. Jer mi kaže dA si off. Ajd probaj se ti meni javit --Edgar Allan Poe 23:47, 29. prosinac 2007. (CET)

na mojoj suradničkoj (mislav123456@hotmail.com). Pa se javi --Edgar Allan Poe 23:58, 29. prosinac 2007. (CET)

ol nemaš hotmail ? Imo si prije --Edgar Allan Poe 00:02, 30. prosinac 2007. (CET)

al ja nemam tvoj MSN. To ti hoću reć --Edgar Allan Poe 00:05, 30. prosinac 2007. (CET)

ma niš. htio sam neš na dugo, ali nema veze --Edgar Allan Poe 00:08, 30. prosinac 2007. (CET)

Kvantna fizika[uredi kôd]

Ma, mislio sam preusmjeriti na kvantna mehanika, ali mi je eto pobjeglo. Sad je u redu. Hvala na upozorenju. --Pes 14:26, 30. prosinac 2007. (CET)

Interwiki[uredi kôd]

Luka, vidio sam da si nekome napisao da se one međuwiki poveznice rade od "imena domene" i "naziva stranice". Samo mala ispravka, ono prvo nikako nisu nazivi domene, nego ISO 639-1 kodovi za označavanje jezika (popis), što se negdje poklapa, a negdje i ne (npr. slovenska domena je .si a kod jezika je sl; pa onda imamo kod en za engleski itd.), a osim toga ima mnogo više jezika nego domena (samo uzmimo katalonski, baskijski itd.). Lijep pozdrav, --dnik 10:57, 8. siječanj 2008. (CET)

Zdravo! Could I please request your help in deciphering what the article in question says in Croatian and if it should be deleted? For some reason it seems like an attack page of sorts to me, but since I don't know Croatian, I can't say. Hvala puno! -Yupik 19:03, 8. siječanj 2008. (CET) (Yupik)

Hvala mnogo!! -Yupik 20:13, 8. siječanj 2008. (CET)

Jel se sjećaš kaj je to IRC? --MayaSimFan 17:54, 5. veljača 2008. (CET)

ip adresa?![uredi kôd]

kako je moguće da netko ima istu ip adresu kao ja?

Čekaj...a zašto nebi trebo bit Armin Meiwes...Ima ga engleska i još puno zemalja...Pa zašto nebi i hrvatska???Rafa Benitez

Ma sve ok ali ja sam pogledo engleski članak i sve što je napisano u njemu ja sam preveo i prilagodio hrvatskoj wikipediji...Rafa Benitez

Hvala lijepo!!! Rafa Benitez— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Rafa Benitez (razgovordoprinosi)

Mozilla[uredi kôd]

Wikicitati »naziv Mozilla se ne odnosi na preglednik već kompaniju, također, napravljeno je dvostruko preusmjeravanje«

Zapravo, nije tako. Mozila foundation je organizacija, a Mozilla je projekt za izradu internet paketa koji uključuje (između ostalog) i Mozillu Firefox. Pošto još ne postoji članak Mozilla, preusmjerio sam ga na Firefox da pokazuje bar na povezanu temu. Al istina, nije baš najtočnije, no baš si mogao i napisati članak umjesto kritiziranja :-P— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Paxcoder (razgovordoprinosi)

Hvala na objašnjenju i razdvojbenoj stranici :-) --Paxcoder 15:10, 10. veljača 2008. (CET)

Damir - pitanje[uredi kôd]

Planiram otvoriti internet stranicu i volio bi koristiti vase clanke.

Pisao bi o poovijesti.

Nisam nigdje pronasao uvijete koristenja, da kopiram sadrzaj i objavim na buducoj stranici.

Jeli trebam mjesecno placati za koristeni sadrzaj, ili mogu slobodno koristiti sadrzaj.

Kada i ako moja stranica sazivi, drage volje bi donirao odredjeni iznos Wikipediji.

Unaprijed hvala..

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Portal:Biologija[uredi kôd]

Možda bi se kod na portalu mogao zamijeniti Portal:Box-headerom i Portal:Box-footerom. Oni uredi bi stajali u istom redu kao i naslovi okvirića. Baci oko na funkcioniranje toga na portalu zemljopis. Bokić --MayaSimFan 20:11, 13. travanj 2008. (CEST)

odakle ti pravo da brišeš moj post[uredi kôd]

odakle ti gospodine luka pravo da brišeš članak o Zadarsport.com internet portalu jer vidim da si ga izbrisao još prije?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je TheCro (razgovordoprinosi)

Sretan rođendan :-)[uredi kôd]

Sretan, sretan, sretaaaaaaaaaaaaaaaaan i tako pusim tebeeee :-)))) (ahmda, s par sati zakašnjenja :* :* :*)--Roberta F. 05:06, 20. travanj 2008. (CEST)

Malo kasnim, (al nisam jedini:-))) no za čestitke nikada nije kasno! Zato sve najbolje za tvioj rodjendan uletava ti --D tom 20:09, 20. travanj 2008. (CEST)

Hvala, hvala :D LukaKrstulović 23:19, 20. travanj 2008. (CEST)

što je ovo dan nakon rođendana, odmor uz brisanje?, aj se odmori malo kako treba ;o), sretan rođendan! --Dalibor Bosits © 23:43, 20. travanj 2008. (CEST)

Pridružujem se željama (sa zakašnjenjem) :-)) Sale (razgovor) 00:19, 21. travanj 2008. (CEST)

E ja stvarno znam kasniti --MayaSimFan 08:35, 21. travanj 2008. (CEST)

Ja pak jako kasnim, ali zbilja nije namjerno. Nadam se da nisi zamjerio. Sretan rođendan od srca! --Flopy (razgovor) 08:25, 25. travanj 2008. (CEST)

nogometaši[uredi kôd]

Luka postao si vrlo površan u nogometašima. Dodaješ samo kategorije, bez da pogledaš ima li još nešto za ispraviti, dodati. Npr. defaultsort.

Pozdrav DivJak (razgovor) 11:24, 9. lipanj 2008. (CEST)
Primam na znanje, stalno zaboravljam na defaultsort :-)) LukaKrstulović 00:26, 20. lipanj 2008. (CEST)