Razgovor sa suradnikom:Nany

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić - portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --zhile i 16:02, 2. svibanj 2009. (CEST)

Prepisivanje[uredi kôd]

U redu je, obično ne stavljamo onaj predložak na osnovu nagađanja (da je nešto prepisano), pa sam ga maknuo. --Ante Perkovic (razgovor) 15:52, 9. svibanj 2009. (CEST)

Evo, ovako. Članak o humanističkim znanostima je napisan na visokoj stilskoj razini.
Obični suradnici ritko kad napišedu članak tako visoke kakvoće (svi mi imamo pogrišaka, nespritnosti, uvik nedostaje nešto). U pravilu se pokaže da se kod tih "savršenih" članaka radilo o tome da se pripisalo iz nike knjige ili sl..
Druga činjenica koje je davala sumnju u tom pravcu je ta šta vaša suradnička stranica nima ništa. Poveznica na nju se crveni. To je obično kod vandala, trolova i svih inih suradnika koji kršidu pravila.
Ako ste Vi onako dobro napisali članak, onda Vam svaka čast. Kubura (razgovor) 03:39, 10. svibanj 2009. (CEST)

Vidin zašto Vas zbunjiva priča o "crvenim" poveznicaman na suradničku stranicu. Novi ste na Wikipediji, pa se još niste sreli sa svim situacijama.
"Citirala sam te neke dijelove recenica iz svoje literature, a zakonski je odredeno da ne treba dozvola za citiranje ukoliko se radi o seminarskom, znanstvenom i slicnom radu."
Možete li biti malo jasniji? Da se može pisat rad bez navest izvore, iako se doslovno koristilo riči??? Za znanstveni rad??? Ovo prvi put čujen. Kubura (razgovor) 02:27, 11. svibanj 2009. (CEST)

Pitanje i uputa[uredi kôd]

Prvo pitanje: S kojeg fakulteta dolazite? , a potom uputa: vaš članak je sadržajno dobar (da ga sad ne hvalim previše :-), no mrvicu odstupa od ostalih članaka na Wikipediji. Naime dok Wikipedija jest enciklopedija, ona je posebna u odnosu na druge enciklopedije po tome što ju može uređivati tko god želi, pa je s tog razloga morala pribjeći posebnim mehanizmima da bi njen sadržaj mogao dostići i zadržati kvalitetu mjerljivu s onom papirnatih enciklopedija. Naime autori papirnatih enciklopedija/leksikona pobrojani su na prvim stranicama istih sa svojim titulama koje jamče za njih, i najčešće pod svojim člancima ne navode literaturu/izvore, dok Wikipedija ima povijest uređivanja svakog članka s pripadajućim nadnevcima i autorima izmjena, ali to ne govori dovoljno o kvaliteti njihovog uređivanja. Da bi se postigla tzv. provjerljivost u slučajevima objašnjenima na stranicama Wikipedija:Literatura i Wikipedija:Navođenje izvora na kraju članaka navodimo izvore koje smo rabili pri pisanju istih kako je objašnjeno u navedenim stranicama. Ako treba dodatno pojašnjenje, tu smo. Lijep pozdrav. SpeedyGonsales 02:57, 11. svibanj 2009. (CEST)