Razgovor sa suradnikom:Neven Lovrić/Priprema/Članak/Mihovil Lovrić

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Ozbiljniji članak „Mihovil Lovrić“[uredi kôd]

Potrebna mi je ocjena trenutnoga stanja pripreme članka „Mihovil Lovrić“ vezano uz zamjerke predhodno iznesene na taj članak.

-- Neven Lovrić (razgovor) 11:00, 11. srpnja 2015. (CEST)[odgovori]

Ovo je neki čudan članak, radi se o povjesti jedne obitelji. Trebalo bi ukratno napisati o radu Mihovila Lovrića, njegovoj knjizi sto je napisao i to je to. Bez ovih nagađanja, vjenčanoga kuma, ne znam šta da kažem kako da se ovo sredi.--Šokac 12:30, 11. srpnja 2015. (CEST)[odgovori]
Svrha članka je dokumentirati njegovo izgledno ubojstvo, istrage oko toga i pripisane rade jer je to ono što je značajno. To – u stvari – nije životopis. Mora li članak o osobi biti životopis?
-- Neven Lovrić (razgovor) 12:47, 11. srpnja 2015. (CEST)[odgovori]

Članak je već prije brisan, nema kriterija po kojem bi članak trebao biti na wikipediji. Wikipedija nije ni bojište ni sudnica već enciklopedija i toga se treba pridržavati.--MaGaporuči mi 16:42, 11. srpnja 2015. (CEST)[odgovori]

Ovdje imamo problem s WP:ŽŽO i Wikipedija:Kriteriji. Uz to, izvori moraju biti ozbiljni, a ne forumska naklapanja. Pustili smo kolegu Lovrića neka doradi članak, ali sadržaj nije udovoljavao pravilima ni smjernicama. Bili smo strpljivi, ali stanje stvari nije se poboljšavalo. Članak je sadržavao takve tvrdnje za koje bi morali imati pouzdani izvor, a toga nije bilo. Bilo je podataka koji su osjetljivi privatni podatci i ono se ne smije ostavljati. Da ne bi bilo problema, morali smo obrisati. Kubura (razgovor) 04:53, 15. studenog 2016. (CET)